Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Motorhelm kopen? Let goed op!

dinsdag 23 februari 2021 | Bart Houtman

In de wereld van de motorhelm is nogal wat keuze! Veiligheid staat hierbij voorop. Om een goede keuze te maken hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Ook lees je hoe je je helm kunt meeverzekeren. Zo weet je vooraf goed waar je op kunt letten en hoef je dus niet alleen naar de prijs te kijken!

1. Kies de juiste maat motorhelm

Een motorhelm dient eerder wat strakker dan te los te zitten, natuurlijk zonder echt af te klemmen! Een motorhelm die goed past biedt optimale bescherming en is dus eigenlijk het meest belangrijke waar je op moet letten. Wanneer je je hoofdomtrek kunt meten zijn er bij veel webwinkels maattabellen beschikbaar waarin je per merk precies ziet welke maat je zou moeten bestellen! Bij Bol.com kun je bijvoorbeeld meer lezen over hoe je de juiste maat motorhelm kiest!

2. Kies het juiste soort helm

Ga je voor maximale veiligheid? Kies dan voor een integraalhelm. Deze helm omsluit je volledige hoofd, ook je kin! Wil je liever de wind in je gezicht voelen? Dan kies je voor een jethelm. Deze zie je vaak bij scooterrijders en bikers met een chopper! Het voordeel van deze helm is dat je veel vrijer bent in je beweegruimte van je gezicht. Let er wel op dat deze motorhelm minder beschermt dan een integraalhelm. Je kin is namelijk niet (volledig) omsloten.

3. Motorhelm laten vallen? Direct vervangen!

Heb je per ongeluk je helm laten vallen? Zorg dan dat je zo snel mogelijk een nieuwe koopt. De constructie kan namelijk ongezien zijn aangetast. Hierdoor is je helm niet meer veilig en moet dus worden vervangen. Een defect in de constructie kun je met het blote oog niet altijd zien. Wees dus voorzichtig met je helm.

4. Let op het keurmerk

In Europa geldt dat iedere motorrijder een helm moet dragen die voldoet aan bepaalde eisen. Deze eisen zijn vastgelegd en worden gewaarborgd door het ECE keurmerk. Je vind dit keurmerk in het label van je helm. Kun je het ECE keurmerk in jou helm niet vinden? Neem dan contact op met de verkoper of de fabrikant!

5. Vergeet je motorhelm niet mee te verzekeren!

Een goede motorhelm is kostbaar en zijn diefstalgevoelig. Heb je net een nieuwe motorhelm of is je helm niet ouder dan 3 jaar, kijk dan goed of je motorverzekering voldoende dekking biedt. Vaak kun je je motor als accessoire meeverzekeren of valt het samen met je motorkleding onder een aparte dekking. Bij sommige verzekeraars zit het er gratis bij. Kijk dan of het verzekerde bedrag wel voldoende is! Wil je exact weten hoe je jouw helm bij je motorverzekering kunt verzekeren? Vergelijk dan onze motorverzekeringen eens!

Lees hier meer over de motorverzekering