Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Wat vergoedt de opstalverzekering bij stormschade?

dinsdag 07 april 2015 | Bart Houtman

In Nederland wil nog wel eens een flinke storm voorkomen. Met een opstalverzekering ben je gelukkig verzekerd voor veel schades aan je huis, ook schades die veroorzaakt zijn door storm. Maar wat valt er precies onder stormschade en welke schades worden vergoed? In dit artikel lees je er meer over!

Wanneer is er sprake van een storm?

Bij een storm moet er sprake zijn van minimaal windkracht 7. Vanaf windkracht 7 zal jouw woonverzekeraar dan ook de opgelopen stormschade vergoeden. Windkracht 7 is al hard genoeg om schade aan je huis te veroorzaken. Je opstalverzekeraar controleert bij het KNMI of er ook daadwerkelijk sprake was van tenminste windkracht 7.

Wat valt er onder stormschade?

Stormschades zijn onder andere bomen die omwaaien en vervolgens op jouw huis of schuur belanden, waterschade door lekkage als gevolg van een storm en dakpannen die van je huis zijn afgewaaid. Als een storm jouw huis beschadigd heeft, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk meld bij je tussenpersoon of woonverzekeraar. Deze zullen je vervolgens verder helpen. In de meeste gevallen zal er een expert langskomen om de schade te bekijken. Het is dan ook erg belangrijk dat je niet zelf de schade gaat herstellen. De schade-expert wil de schade namelijk goed beoordelen. Als je toch aan de slag wilt om je schade te herstellen, overleg dan altijd met de schade-expert.

Eigen risico bij stormschade

In het geval van een stormschade heb je bijna altijd een hoger eigen risico dan bij andere soorten schades. Het eigen risico geldt per schade, is in de meeste gevallen 0,2 procent van de herbouwwaarde en ligt tussen de 225 en 500 euro. Een klein voorbeeldje: Je hebt een eigen risico van 150 euro en de opgelopen schade kost 25 euro. In dit geval krijg je niks vergoed. Controleer altijd de hoogte van je eigen risico in de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Vergelijk en bespaar!

Ben je op zoek naar de goedkoopste en beste opstalverzekering? Stop dan met zoeken en vergelijk jouw opstalverzekering bij Vergelijkdirect.com. Met vergelijken kun je op jaarbasis een hoop geld besparen.

Lees hier meer over de opstalverzekering