Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Vijf tips voor het afsluiten van je reisverzekering

dinsdag 23 mei 2023 | Laura

Ga je op reis? Wat een fijn vooruitzicht! Van die vakantie wil je optimaal kunnen genieten zonder gedoe. Ook als je op zakenreis of studiereis gaat. Een reisverzekering sluit je af om op reis verzekerd te zijn van hulp. Bijvoorbeeld in geval van een ongeluk, ziekte of verlies van je bagage. Ook wanneer je de vakantie eerder moet afbreken als er iets met familie gebeurt, is een reisverzekering heel handig. Je kunt dan een deel van de reissom terugkrijgen. Als je de reis vooraf helemaal moet annuleren, is een reisverzekering ook geen overbodige luxe.

1. Een basisdekking is vaak ook alleen de basis

Bij een reisverzekering kun je vaak kiezen tussen verschillende basisdekkingen. Deze kun je vervolgens uitbreiden met aanvullende dekkingen, als je dat wil. Voor de basisdekking kun je vaak kiezen tussen ‘Basis’ en andere dekkingen. De andere dekkingen zijn uitgebreider. Je bent dan in meer situaties verzekerd. Of je bent beter verzekerd, je krijgt dan meer vergoedt.

Let op als je voor de ‘Basis’ basisdekking kiest. Vaak is annulering van de reis dan alleen verzekerd als de reden van annulering te maken heeft met de reizigers. Bijvoorbeeld bij overlijden of ziekte van jezelf of een van de reisgenoten. Is zieke familie, overlijden van een familielid, zwangerschap of onverwachte werkloosheid de reden van annulering? Dan dekt de basisverzekering dit vaak niet. Ook zijn onverwachte medische kosten op reis vaak niet in de basisdekking inbegrepen. Kijk dus goed naar de dekkingen voordat je een reisverzekering kiest.

2. Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Voor een reisverzekering heb je twee keuzes. Een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Overweeg beide opties als je deze verzekering wil afsluiten. Ga je namelijk vaker dan twee keer per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper dan een kortlopende reisverzekering.

Met een doorlopende verzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Dit houdt in dat alle vakanties in de verzekering vallen. Maar ook weekendjes weg vallen hier in. Soms zelfs uitjes zoals theatervoorstellingen. Een doorlopende verzekering sluit je eenmalig af. Daarna hoef je hier niet meer aan te denken.

Een kortlopende verzekering is vaak goedkoper als je een of twee keer per jaar weg gaat. Je moet dan per reis of weekendje weg een verzekering afsluiten. Die loopt daarna automatisch af.

3. Wacht niet te lang

Heb je nog geen reis- of annuleringsverzekering? Zorg er dan voor dat je dit binnen zeven dat na het boeken van je reis afsluit. Dat kan zowel een kortlopende als doorlopende reis- of annuleringsverzekering zijn. Als je dit niet binnen zeven dagen na het boeken doet, is annulering geen gedekte gebeurtenis op je doorlopende reisverzekering. Als je de reis dan moet annuleren of afbreken, ben je hier niet voor verzekerd. Dat zou zonde zijn van het geld dat de reis gekost heeft.

4. Slim op- en afschalen

Heb je een doorlopende reisverzekering? Wist je dan al dat je jouw reisverzekering slim kunt op- en afschalen? Hierdoor betaal je alleen een hogere premie tijdens een reis. Om deze tip wat concreter te maken, geven we een voorbeeld.

Stel, je gaat twee keer per jaar in Europa op vakantie en af en toe een weekendje weg. Dan heb je waarschijnlijk een reisverzekering met Europadekking afgesloten. Als je dan een keer naar bijvoorbeeld Azië, Afrika of Amerika gaat, kun je de dekking aanpassen. Europadekking is dan niet voldoende. Je moet dan kiezen voor Werelddekking. Maar verder heb jij dit misschien nooit nodig. Je kunt er dan voor kiezen om je reisverzekering tijdelijk op te schalen naar een reisverzekering met Werelddekking. Na afloop van je reis kun je de dekking weer aanpassen naar Europadekking. Hierdoor betaal je alleen tijdens je reis buiten Europa een hogere premie.

Dit is ook mogelijk als je bijvoorbeeld een keer op duikvakantie gaat, maar dat niet meeverzekerd hebt. Je kunt dan tijdelijk je verzekering opschalen. Bij terugkomst kun je de reisverzekering weer afschalen.

5. Reisverzekeringen vergelijken

Zie je bij het kiezen van de juiste reisverzekering door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, daar hebben we een handig trucje voor. Via onze vergelijker ontdek je snel, makkelijk en online welke reisverzekering het beste bij je past. Je kunt jouw wensen en eisen invullen. Op basis van dekkingen en premies zie je de beste opties voor jou. Zo vind je altijd de goedkoopste premie met de beste dekking. Met de juiste reisverzekering kun je onbezorgd op reis. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Lees hier meer over de reisverzekering.