Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

7 procent stapt over van zorgverzekering

vrijdag 08 januari 2016 | Bart Houtman

Als je jouw zorgverzekering voor 1 januari hebt opgezegd, heb je tot eind januari de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Inmiddels is 7 procent al overgestapt van zorgverzekering. Zorgverzekeraar DSW heeft veel nieuwe klanten erbij gekregen, maar Zilveren Kruis heeft ondertussen 105.000 verzekerden verloren. Dit blijkt uit een onderzoek van Telegraaf. Hieruit blijkt dus dat DSW de grote winnaar is en Zilveren Kruis de grote verliezer.

Veel consumenten voor de jaarwisseling overgestapt

Een groot deel van de overstappers die hun zorgverzekering hebben opgezegd, zijn voor de jaarwisseling nog overgestapt van zorgverzekeraar. De grote winnaar van dit jaar, DSW, heeft zijn klantenbestand met maar liefst 10 procent zien stijgen. Vooral vorig jaar liep de discussie over het zorgstelsel en de vrije artsenkeuze flink op en daar heb ik me veel laten horen. Dat leverde DSW toen veel nieuwe verzekerden op en nu heeft het nog steeds effect, liet Chris Oomen, bestuursvoorzitter van de organisatie, weten.

Zilveren Kruis klanten verloren

Zilveren Kruis heeft drie procent van haar totaal aantal klanten verloren. De zorgverzekeraar heeft een aantal collectieve zorgverzekeringen laten vallen, waardoor veel klanten op zoek gingen naar een andere zorgverzekeraar. Een woordvoerder van Zilveren Kruis geeft aan dat de verzekeraar zich meer wil richten op collectiviteiten met meerwaarde. Hierbij zijn afspraken te maken met onder andere werkgevers over preventie en vitaliteit. Wel ziet Zilveren Kruis een toename in het aantal verzekerden met aanvullende polis. Zo is er sprake van een stijging van 2 procent voor de tandartsverzekering.

Lees hier meer over de zorgverzekering