Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier
Start vergelijken

Zorgverzekering

Als je in Nederland woont, ben je wettelijk verplicht om ten minste een basiszorgverzekering af te sluiten. In Nederland is de toegang tot goede zorg opgenomen in de wet. Aanbieders van verschillende zorgverzekeringen zijn wettelijk verplicht om iedere aanvrager van een zorgverzekering te accepteren. Met een basispakket zijn alle kosten voor de meest voorkomende geneeskundige zorg gedekt. Als je een zorgverzekering afsluit, kun je kiezen uit verschillende polissen. Hierbij kun je kiezen tussen onder andere een restitutiepolis, een naturapolis of een tussenvorm. Naast deze polissen bestaat er ook een zogenaamde Pro-life polis. Maar let op, al deze verzekeringsvormen worden door de verschillende verzekeringsmaatschappijen onder verschillende namen aangeboden. Kijk dus goed naar de inhoud van de polis en lees het goed door.


 •  Vergelijk jouw zorgverzekering op echte inhoud
 •  Premies en inhoud met elkaar vergelijken tot in detail
 •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Basiszorgverzekering verplicht

Het is dus verplicht om op zijn minst een basisverzekering af te sluiten. In de verzekeringsvoorwaarden bij je zorgverzekering staat in detail vermeld wat je verzekeraar onder welke voorwaarden dekt. Het kan zijn dat je moet bijbetalen, hoe vaker een bepaalde behandeling moet worden vergoedt. Dat verschilt per verzekeraar. Hoewel sommige voorwaarden per zorgverzekering verschillende, worden deze voorwaarden (bij bijna elke verzekeraar) gedekt:

 • Geneeskundige zorg onder meer verleend door ziekenhuizen, medisch specialisten, huisartsen en verloskundigen
 • Medicijnen en andere geneesmiddelen
 • Medische hulpmiddelen
 • Paramedische zorg waaronder (beperkt) oefentherapie of fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en dieet advies
 • Tandheelkundige zorg tot 22 jaar
 • Specialistische tandheelkunde
 • Kunstgebit
 • Zowel ziekenvervoer per ambulance als zittend vervoer
 • Ziekenhuisverblijf
 • Maximaal 3 IVF behandelingen (reageerbuisbevruchtingen)
 • Kraamzorg

Veranderingen in de zorgverzekering

De samenstelling van het basispakket kan van tijd tot tijd veranderd worden. Meestal vinden eventuele veranderingen bij aanvang van een nieuw jaar plaats. Het is dus verstandig om jaarlijks na te gaan welke belangrijke veranderingen zijn toegepast bij je zorgverzekeraar, en welke veranderingen voor jou van toepassing zijn. Je kunt ieder jaar van zorgverzekeraar overstappen, het is dus slim om de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken.

Verschillende zorgverzekering polissen

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor overige polissen. Bij een combinatiepolis worden de natura- en restitutiepolis gecombineerd. Je kunt bij dit type zorgverzekering zelf je zorgaanbieder kiezen. Bij deze polis zullen sommige kosten in natura vergoedt worden, terwijl je bij andere rekeningen de betaling eerst zelf moet voorschieten. Als je een naturapolis afsluit, heb je toegang tot zorg van zorgaanbieders (bijvoorbeeld ziekenhuizen of de huisarts) waar je zorgverzekering een contract mee heeft. Je zorgverzekering betaalt de vergoedingen direct aan de betreffende zorgaanbieders, je hoeft dus geen rekeningen voor te schieten. Een restitutiepolis is meestal iets duurder dan een naturapolis, een restitutiepolis werkt als volgt: Je sluit een restitutiepolis af, je kiest zelf je zorgaanbieder(s), je schiet zelf de kosten van rekening voor en de nota’s kun je vervolgens opsturen naar je verzekeraar die het voorgeschoten bedrag weer terugstort op je rekening. Tot slot heb je nog de Pro-life polis. Deze polis kun je nemen als je behandelingen als abortus, embryoselectie of euthanasie wilt meeverzekeren.

Als je op zoek bent naar een zorgverzekering die bij jou past, vergelijk de zorgverzekeringen dan op onze website.

Zorgverzekering 2019: wat gaat er veranderen?

In 2019 gaan er weer de nodige zaken veranderen aan je zorgverzekering. De vrije artsenkeuze beperken, dat was het voorstel van minister Schippers. Echter is dit voorstel niet doorgegaan en zijn de gevolgen voor de vrije artsenkeuze minimaal geworden door het nieuwe voorstel van de minister. In de komende alinea’s lees je alles over de zorgverzekering in 2019 en wat er precies gaat veranderen.

Vrije artsenkeuze in je zorgverzekering

Op het gebied van vrije zorgkeuze gaat er het een en ander veranderen in het volgende jaar. In eerste instantie werd er een voorstel op tafel gegooid, die de vrije artsenkeuze flink zou gaan beperken. Dit plan kon rekenen op veel kritiek en is daarom weggestemd door de eerste kamer. Om die reden heeft minister Schippers van volksgezondheid een alternatief voorstel naar voren gebracht. In dit voorstel verandert er weinig aan de vrije artsenkeuze. De budgetpolis zoals die er nu is, blijft gewoon bestaan. Dit betekent dat je bij elke zorgverlener terecht kunt en dat het grootste deel van jouw behandeling gewoon vergoed wordt, ook al heeft jouw zorgverzekeraar geen contract met deze zorgverlener. In het vorige voorstel van de minister zou er helemaal niks vergoed worden, als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener zou gaan. Tot slot krijg je korting op je eigen risico als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Dit voorstel is nog niet definitief, later dit jaar zal er meer bekend gemaakt gaan worden over de zorgverzekering in 2019.

Houd deze pagina in de gaten voor nieuws over de veranderingen aan de zorgverzekering in 2019!

Vergelijk jouw zorgverzekering en bespaar!

Ben je benieuwd wat voor jou de goedkoopste en beste zorgverzekering is? Vergelijk dan nu jouw zorgverzekering met alle andere zorgverzekeringen en krijg de perfecte zorgverzekering die het beste bij jouw wensen en behoeften aansluit!