Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Fysiotherapie zorgverzekering, wat wordt vergoed?

Heb je fysiotherapie of denk je binnenkort fysiotherapie nodig te hebben? Dan kan het verstandig zijn om fysiotherapie aanvullend te verzekeren in je zorgverzekering. Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering maar heel beperkt vergoed als je ouder bent dan 18 jaar. Wil je weten wat er aanvullend verzekerd dient te worden, lees dan onderstaande informatie voordat je je zorgverzekering vergelijkt.

Fysiotherapie vanuit de basisverzekering

Ben je ouder dan 18 jaar en heb je een chronische ziekte/aandoening, dan vergoed de basisverzekering vanaf de 20e behandeling alle verdere behandelingen. De eerste 19 behandelingen moet je dus zelf betalen of dien je te verzekeren! Heb je geen chronische aandoening of ziekte waarvoor je fysiotherapie nodig hebt, dan valt de dekking altijd onder de aanvullende zorgverzekering.

Kies je aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie

Zorgverzekeraars bieden vaak aanvullende pakketten aan met een vooraf afgesproken maximaal vergoedingsbedrag of aantal behandelingen. Als vooraf niet wordt aangegeven hoeveel behandelingen vergoed worden, houdt dan rekening met het tarief van je fysiotherapeut per behandeling (gemiddeld 35 euro per behandeling). Zo kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel behandelingen vergoed worden. Uiteraard kun je ook kiezen voor een aanvullende verzekering die 100% fysiotherapie vergoed. In onze zorgverzekering vergelijker kun je eenvoudig zien welke zorgverzekeraars deze aanvullende verzekering aanbieden.

Fysiotherapie zorgverzekering en eigen risico

Als je een basiszorgverzekering afsluit, dan is er sprake van een verplicht eigen risico. Dit betekent dat je bij zorgkosten die onder het basispakket vallen het eerste deel dat je jaarlijks declareert (het eigen risico bedrag) zelf dient te betalen. Dit geldt niet voor de kosten van fysiotherapie als je aanvullende verzekerd bent.

Welke fysiotherapie kosten vallen onder de aanvullende zorgverzekering?

De aanvullende zorgverzekering is niet verplicht in tegenstelling tot de basisverzekering. Toch kiezen veel mensen voor een aanvullende zorgverzekering en fysiotherapie is daarin de meest gekozen aanvullende dekking. Meestal heb je de vrijheid om te kiezen uit verschillende mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is dat een bepaalde zorgverzekeraar een bepaald aantal behandelingen vergoedt. Andere mogelijkheid is nog dat de betreffende zorgverzekeraar een maximum bedrag per jaar vergoedt aan de verzekerde. Het hangt dus van de gekozen zorgverzekeraar en aanvullende zorgverzekering af welke kosten voor fysiotherapie en behandelingen daarvan binnen de dekking van de aanvullende zorgverzekering vallen.

Lees hier meer over de zorgverzekering