Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Studenten zorgverzekering

Studenten zorgverzekering
Als student wil je natuurlijk de beste en goedkoopste studenten zorgverzekering. De hoogte van je maandelijkse premie hangt van een aantal factoren af. Op deze pagina lees je waar je op moet letten bij het afsluiten en vergelijken van een zorgverzekering voor studenten.

Maandelijkse premie

Er zijn verschillende factoren die de hoogte van je premie bepalen. Over het algemeen is een studenten zorgverzekering niet overdreven duur. Studenten hebben immers vaak een gezonde levensstijl en sporten relatief vaak. Vergelijkdirect.com legt je verder uit welke factoren de premie bepalen:

 • Je vrijwillig eigen risico
 • Soort zorgverzekering
 • Aanvullende dekkingen

Vrijwillig eigen risico

Het standaard eigen risico ligt tegenwoordig op €385,-. Alle gemaakte kosten tot €385,- betaal je dus zelf. Het eigen risico kun je ook verhogen, hierdoor profiteer je namelijk van een korting op je maandelijkse premie. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen met €500,- tot een hoogte van €885,-. Als jij verwacht dat je in een bepaalde periode geen zorg verwacht nodig te hebben, kan dit een verstandige keuze zijn.

Soort studenten zorgverzekering

De zorgverzekering is beschikbaar onder een paar vormen:

 • Restitutiepolis
 • Naturapolis
 • Budgetpolis

Restitutiepolis

Bij de restitutiepolis profiteer je van de zogenoemde vrije zorgkeuze. Hierbij mag je zelf kiezen naar welke arts je gaat. De eventuele vergoeding is dus niet afhankelijk van je zorgaanbieder. Doordat je vrije zorgkeuze hebt, kan de premie van een restitutiepolis hoger uitvallen dan een natura- of budgetpolis.

Naturapolis

Als je een naturapolis afsluit, hangt de vergoeding af van de zorgaanbieder. Jouw zorgverzekering heeft namelijk contracten met verschillende zorgaanbieders. Zo betaal je namelijk meer mee als je naar een zorgaanbieder gaat die niet onder contract staat bij je zorgverzekering. Als je naar een zorgaanbieder gaat die onder contract staat bij je zorgverzekering dan valt dit gewoon onder de vergoeding.

Budgetpolis

De budgetpolis is over het algemeen de goedkoopste zorgverzekering die er is. Als je dus op zoekt bent naar de goedkoopste studenten zorgverzekering, dan kom je vaak bij de budgetpolis uit. De budgetpolis is te vergelijken met een naturapolis. Zo kun je bijvoorbeeld alleen terecht bij de zorgaanbieders die onder contract staan bij je zorgverzekering. Echter, staan er een stuk minder zorgaanbieders onder contract bij een budgetpolis dan bij een naturapolis. Daarbij kun je vaak ook enkel terecht bij een internetapotheek. In het geval dat je zelf naar een ander ziekenhuis wil, zal je een deel van het te vergoeden bedrag zelf moeten betalen. Let op: spoedeisende hulp valt altijd onder het basispakket.

Aanvullende dekkingen

Als je een aanvullende dekking afsluit, betaal je hiervoor logischerwijs een hogere premie voor. Je kunt enorm veel aanvullende dekkingen afsluiten. De aanvullende dekkingen die over het algemeen gekozen worden zijn:

 • Fysiotherapie
  Je kunt een aanvullende dekking afsluiten voor fysiotherapie. Let hierop dat deze dekking verschilt per pakket. Zo hebben uitgebreidere pakketten meer behandelingen per aandoening.
 • Tandarts
  De aanvullende dekking voor de tandarts kun je in verschillende vergoedingen en bedragen afsluiten
 • Alternatieve geneeswijzen
  Verkrijgbaar in verschillende vergoedingen
 • Brillen en lenzen
  Verkrijgbaar in verschillende vergoedingen
 • Buitenlanddekking
  Verkrijgbaar in de Europa- of Werelddekking

Zorgtoeslag

De overheid komt personen tegemoet die niets of weinig verdienen. Als je student bent, heb je dus misschien wel recht op zorgtoeslag. De maximale zorgtoeslag van 2018 ligt op €94,-. Op de website van de belastingdienst kun je berekenen op hoeveel zorgtoeslag jij recht hebt. De zorgtoeslag kan je namelijk een steuntje in de rug geven!

Bespaartips:

 • Zorg dat je altijd vergelijkt! Een studenten zorgverzekering kan verschillen op dekking en op prijs
 • Meld je aan bij onze Bespaarcoach en laat elk jaar jouw zorgverzekering vergelijken
 • Bij onze Bespaarcoach krijg jij ook een bespaarwekker’ wij laten het je weten wanneer het weer tijd is om te vergelijken
 • Ga voor jezelf na of je zorg verwacht nodig te hebben in de komende periode, hoe meer basic jouw studenten zorgverzekering is, hoe goedkoper deze wordt
 • Sluit niet automatisch de zorgverzekering van je ouders af, deze is misschien wel veel duurder dan andere studenten zorgverzekeringen
 • Elk jaar in november zijn de polisvoorwaarden van de zorgverzekeringen bekend
 • Altijd alles vergelijken!
 • Je hebt volgens de wet altijd 14 dagen na aankoop, recht op het opzeggen van je studenten zorgverzekering.

 

Lees hier meer over de zorgverzekering