Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Tips voor studenten: hoe bespaar je op je maandpremie?

Als student heb je vaak niet zo veel geld en wil je zo veel mogelijk besparen op je vaste lasten. Je wilt als student natuurlijk ook genoeg leuke dingen blijven doen, want dat hoort bij je studententijd. Hoe zorg je ervoor dat je kunt besparen op je maandpremie van je zorgverzekering? In deze tekst staan allerlei tips en adviezen speciaal voor jou!

Aanbiedingen speciaal voor studenten

Veel zorgverzekeringen bieden speciale pakketten voor studenten aan. Want als student zit je natuurlijk niet te wachten op een zorgverzekering die steunkousen of een kunstgebit vergoedt. Er zit over het algemeen veel prijsverschil tussen studenten zorgverzekeringen. Vandaar dat het verstandig is om je zorgverzekering te vergelijken. Ontdek welke studenten zorgverzekering het best bij je past!

Eigen risico verhogen

Als je verwacht weinig tot geen gebruik te maken van medische kosten, dan kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Op deze manier verlaag je je maandpremie. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering en niet voor de aanvullende verzekeringen. Als je gezond bent en in het verleden weinig tot geen medische zorg nodig hebt gehad, dan past een basisverzekering het beste bij jou. Uiteindelijk bepaal je zelf waarvoor je kiest. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus overweeg hoe hoog jij je eigen risico gaat bepalen. Als je een ongeluk krijgt en je moet je vrijwillige eigen risico betalen, dan zit je met hele hoge kosten wat erg vervelend is.

Collectiviteitskortingen

Veel Nederlanders zijn aangesloten bij een collectieve zorgverzekering via hun werk, vakbond of vereniging. Dit kan voor een flinke premiekorting zorgen. Als je een HBO- of universitaire studie volgt, dan kun je ook profiteren van een collectiviteitkorting. Door deze korting bespaar je direct op de basisverzekering en aanvullende polis.

Zorgtoeslag en tandartsverzekering

Als student kom jij waarschijnlijk in aanmerking voor de zorgtoeslag. De zorgtoeslag is een financiële steun van de belastingdienst. Op deze manier blijft de zorgverzekering betaalbaar. Als je in aanmerking wilt komen voor de zorgtoeslag, dan moet je minimaal 18 jaar oud zijn, verzekerd zijn voor ziektekosten en je mag jaarlijks niet meer verdienen dan het vastgestelde toetsingsinkomen. Als student kom je hier dus waarschijnlijk wel voor in aanmerking.

Sinds 1 januari 2011 moeten jongeren vanaf 18 jaar verplicht hun tandartskosten betalen. Hier moet je een aanvullende tandartsverzekering voor afsluiten, en valt dus niet meer onder de basisverzekering. Voor studenten is het vaak verstandig om geen tandartsverzekering bovenop je basisverzekering te nemen, omdat de tandartskosten over het algemeen lager zijn in tegenstelling tot ouderen.

Sluit online je zorgverzekering af

Studenten zijn vaak handig met internet. Als je gewend bent om veel via internet te regelen, dan is het aan te raden om online je zorgverzekering af te sluiten. Je kunt hiermee tot 100 euro per jaar besparen op je zorgverzekering. Dat is mooi meegenomen, toch?

Lees hier meer over de zorgverzekering