Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Zorgverzekering 2019

De zorgverzekering wordt in 2019 weer duurder. Juist in 2019 is het dus belangrijk om je zorgverzekering goed te vergelijken. Op Vergelijkdirect.com lees je alles over de zorgverzekering 2019. Voel je vrij om te vergelijken!

Wijzigingen zorgverzekering 2019

Op Vergelijkdirect.com ben je altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en nieuwtjes van de zorgverzekering van 2019. Zo is het al bekend dat de zorgpremies gaan stijgen in 2019. Juist door de premiestijgingen is het verstandig om de zorgverzekering van 2019 goed te vergelijken. In onze vergelijker ben je dan ook helemaal vrij om te vergelijken!

Soort zorgverzekering 2019

Ook in 2019 zijn er weer vier soorten zorgverzekeringen af te sluiten. Het grote verschil tussen deze zorgverzekeringen zit in de keuzevrijheid. De keuzevrijheid is niets anders dan de vrijheid van de keuze uit zorgaanbieders. Bij een goedkope zorgverzekering heb je minder keuzevrijheid, bij een duurdere premie heb je veel of zelfs alle vrijheid in de keuze van je zorgaanbieder. Een zorgaanbieder kan een ziekenhuis, fysiotherapiepraktijk of andere medische praktijk zijn. De soorten zorgverzekeringen in 2019 zijn:

Restitutiepolis

Een restitutiepolis kan een goede optie zijn als je meer keuzevrijheid wil. Zo kun je met een restitutiepolis gebruikmaken van alle zorgaanbieders naar keuze zonder extra te betalen. Je hoeft dus niet vooraf te kijken of een bepaald ziekenhuis wel onder contract staat bij je restitutiezorgverzekering. Met een restitutiepolis voel je je dus vrij! Verder moet je het volgende weten over de restitutiezorgverzekering:

 • De restitutiezorgverzekeringen kunnen veel van elkaar verschillen. Door goed te vergelijken, kies je de beste zorgverzekering in jouw eigen geval!
 • Je bent helemaal vrij in de zorgkeuze, je premie ligt wel iets hoger
 • Check altijd of de restitutiezorgverzekering ook daadwerkelijk een zuivere’ restitutiepolis is.

Naturapolis

Een naturapolis geeft je wat minder keuzevrijheid, maar is natuurlijk wel wat goedkoper. Meestal heb je ruime keuze uit ziekenhuizen, maar wat minder in andere medische instellingen zoals specialisten en fysiotherapiepraktijken. Wil je toch persé naar een bepaalde zorgaanbieder die helaas niet onder contract staat, dan betaal je vaak tot 35% van de rekening zelf. Verder moet je het volgende weten over de naturapolis:

 • Je kunt vooraf checken welke zorgaanbieders onder contract staan bij de naturazorgverzekering.
 • Een naturazorgverzekering is goedkoper dan een restitutiezorgverzekering! Je wordt enkel beperkt in de keuze van zorgaanbieders

Combipolis

Zoals de naam al zegt is een combizorgverzekering een combinatie tussen een restitutiezorgverzekering en een naturazorgverzekering. Net als bij een restitutie- of naturazorgverzekering heb je alle vrijheid in de keuze van zorgaanbieders. Je moet enkel rekening houden met de zorgkosten. Als de zorgkosten namelijk hoger uitvallen dan het tarief wat is afgesproken tussen de zorgaanbieder en zorgverzekering, betaal je een deel extra. Verder moet je het volgende weten over de combizorgverzekering:

 • Een combizorgverzekering is een goede optie als je vrij wilt zijn in de zorgkeuze
 • Een combizorgverzekering is goedkoper dan een restitutie- en naturapolis.

Budgetzorgverzekering

Bij een budgetzorgverzekering profiteer je van de laagste premie. Hier staat tegenover dat je een beperkte keuze hebt in zorgaanbieders. Deze keuze uit zorgaanbieders is bij een budgetzorgverzekering nog lager dan bij een naturapolis. Als je een volledige vergoeding wil, dan kun je alleen terecht bij ziekenhuizen of andere zorgaanbieders die onder contract staan bij jouw budgetzorgverzekering. Om het overzichtelijk te houden, heeft Vergelijkdirect.com een paar weetjes voor je op een rijtje gezet:

 • De budgetzorgverzekering is vaak helemaal online. Het afsluiten verloopt online, maar ook bijvoorbeeld ook herhaalrecepten worden enkel online verstrekt.
 • Mocht je gebruikmaken van een zorgaanbieder die niet onder contract staat bij je budgetzorgverzekering, dan betaal je een deel van de rekening zelf.
 • Een budgetzorgverzekering is goedkoop, dit kunnen ze zo goedkoop aanbieden omdat zij selectief zijn in het aantal zorgaanbieders.
 • De budgetzorgverzekering kan een goede optie zijn als je gezond bent en als je weinig geld wil uitgeven voor een zorgverzekering in 2019

Eigen risico

Het eigen risico van de zorgverzekering in 2019 blijft hoogstwaarschijnlijk gelijk, namelijk €385,-. Verder kun je ervoor kiezen om je eigen risico vrijwillig te verhogen. Alle rekeningen tot je eigen risico betaal je zelf, maar een verhoogd eigen risico levert natuurlijk wel een lagere premie op! Je kunt je eigen risico verhogen tot €885,-.

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekkingen zijn er in enorm veel vormen beschikbaar. In principe zijn aanvullende dekkingen voor de tandarts bijvoorbeeld veelvoorkomend

Zorgverzekering 2019 vergelijken

Voel je vrij om te vergelijken! Als je goed vergelijkt, kun je namelijk veel geld besparen. Daarbij worden een hoop dingen duidelijk voor je tijdens het vergelijken. Met onze vergelijker kun je gemakkelijk op de volgende punten vergelijken:

 • Premie
 • Eigen risico
 • Aanvullende dekkingen
 • Keuzevrijheid

 

 

Lees hier meer over de zorgverzekering