Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

9 procent van de verzekerden overgestapt naar andere zorgverzekering

donderdag 09 april 2015 | Bart Houtman

In 2015 switchte 9 procent van de verzekerden van zorgverzekering, zo blijkt uit onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL). Dit is te vergelijken met het voorgaande jaar, toen 8 procent van de verzekerden waren overgestapt. Wat vooral opvalt, is dat jongeren nog altijd vaker overstappen dan ouderen. Wel is het aantal overstappende ouderen toegenomen, in tegenstelling tot het aantal jongeren dat overstapt. Dit aantal is namelijk gedaald.

Premie belangrijkste reden om over te stappen

Judith de Jong, programmaleider van het NIVEL is van mening dat de premie voor de jongeren de meest bepalende factor is om over te stappen. Mogelijk komt dit doordat veel jongeren al een goedkope polis hebben en zij niet nog meer kunnen besparen op hun premie. De hoogte van de totale premie is nog steeds de belangrijkste reden om over te stappen, maar is minder belangrijk dan in voorgaande jaren. Redenen die te maken hebben met vrije artsenkeuze zijn een grotere rol gaan spelen bij de keuze van een zorgverzekering en het overstappen van zorgverzekering. Verzekerden hechten, ongeacht leeftijd, veel waarde aan vrije keuze van zorgaanbieder. Jongeren vinden premie belangrijker dan ouderen., aldus de Jong.

Tevredenheid over de dekking bij niet-overstappers

Verzekerden die trouw blijven aan hun huidige verzekering en dus niet overstappen zijn vooral tevreden over de dekking. Veel van deze mensen zitten al lang bij dezelfde verzekeraar. Het aantal mensen dat een aanvullende zorgverzekering afsluit is gedaald naar 81 procent. Dit percentage daalde tussen 2006 en 2014 al van 95 naar 85 procent. Twee derde van de verzekerden zonder aanvullende verzekering gaf aan dat ze weinig tot geen gebruik maken van aanvullende zorg, terwijl ruim één op de drie mensen de premie van de aanvullende verzekering te hoog vinden.

Vergelijk jouw zorgverzekering op Vergelijkdirect.com!

Wil je besparen op jouw zorgverzekering? Zoek dan niet verder en vergelijk nu jouw zorgverzekering met alle andere zorgverzekeraars op Vergelijkdirect.com! Je krijgt de voordeligste en beste zorgverzekering die uitstekend bij jouw persoonlijke situatie past.

Lees hier meer over de zorgverzekering