Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Cliëntenraad Driezorg boos op zorgverzekeraar

woensdag 27 januari 2016 | Bart Houtman

De centrale cliëntenraad Driezorg-Wonen, Welzijn & Zorg uit Zwolle heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea verzocht direct te stoppen met de pilot Zorg in de Wijk. Met de pilot rijdt Zilveren Kruis Achmea het werk van Driezorg in de wielen en worden de ouderen die zorg krijgen van de Zwolse zorgorganisatie benadeeld, vindt de cliëntenraad.

Proef met voorkeursaanbieder

Zilveren Kruis Achmea is op 1 januari 2016 een proef gestart waarbij ouderen die gebruik maken van zorg, ‘gedwongen’ worden om voor een voorkeursaanbieder te kiezen. Dat wil zeggen dat de zorgverzekeraar bepaalt wie de zorg aan de Zwolse ouderen verleent, anders wordt de zorg niet vergoed. De pilot zal drie jaar gaan duren. Volgens Driezorg, die de Zwolse hulpbehoevende ouderen onderbrengt in verzorgingshuizen en wooncomplexen met geïntegreerde zorg, zouden de ouderen door deze pilot gaan zorg meer krijgen die goed bij hen past. Ook krijgen zij ineens een andere wijkverpleegkundige in huis.

Situatie nadelig voor beide partijen

Deze situatie is niet allen verwarrend en nadelig voor ouderen die onder de woonzorg van Driezorg vallen. Ook voor de Zwolse zorgorganisatie betekent het dat zij niet meer het totaalconcept wonen en zorg kunnen bieden.

Lees hier meer over de zorgverzekering