Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Meer inzicht over inkomsten en uitgaven zorgverzekeraars

donderdag 12 maart 2015 | Bart Houtman

Iedere Nederlander is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten bij één van de vele zorgverzekeraars. Tot op de dag van vandaag hebben verzekerden geen invloed op de premies van de zorgverzekeraars, zij bepalen dit namelijk zelf. Gelukkig krijgen verzekerden wel meer inzicht over de inkomsten en uitgaven van de zorgverzekeraars. Als verzekerde kun je nu zien waar de door jou betaalde premie naar toe gaat en waar dat aan wordt uitgegeven.

Meer inzicht door sjabloon

Zorgverzekeraars werken sinds begin dit jaar met een sjabloon voor de publicatie van de jaarcijfers. Alle zorgverzekeraars werken met hetzelfde sjabloon en op deze manier krijg je als verzekerde een goed inzicht over de jaarcijfers van de verschillende zorgverzekeraars. Maar waar gaat het sjabloon nu eigenlijk over? Het sjabloon gaat over de basisverzekering en laat onder andere zien hoeveel premie er binnen komt en hoeveel er uitgegeven wordt aan zorg- en bedrijfskosten. De ontwikkeling van het sjabloon is mede mogelijk gemaakt door de zorgverzekeraars zelf, in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Premieopbouw

Verzekeraars zijn sinds eind 2014 verplicht om meer inzicht te geven over de premieopbouw. Ook hiervoor is door de zorgverzekeraars een sjabloon ontwikkeld, in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Volgens minister Schippers moet 2015 een transparant jaar worden omtrent zorgverzekeringen. Doordat verzekerden nu meer inzicht kunnen krijgen over inkomsten, uitgaven en premieopbouw, zijn hiermee de eerste stappen gezet.

Vergelijk jouw zorgverzekering!

Ben je op naar een goede en voordelige zorgverzekering? Twijfel dan niet om jouw zorgverzekering te vergelijken! Door te vergelijken, kun je direct besparen op je maandpremie. Ideaal, toch?

Lees hier meer over de zorgverzekering