Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Minder mensen stappen over van zorgverzekering

woensdag 17 december 2014 | Bart Houtman

Het aantal overstappers ligt tot nu toe een stuk lager dan vorig jaar rond deze tijd, zo melden verschillende grote vergelijkingswebsites (Waaronder Vergelijkdirect.com). Independer zegt dat het aantal overstappers tot nu toe 20 procent lager ligt dan vorig jaar. Ondanks dat veel mensen rond deze tijd kijken naar verschillende zorgverzekeringen, verwachten de vergelijkingssites niet meer overstappers dan vorig jaar.

Late bekendmaking premies oorzaak van aantal overstappers

De oorzaak van het lage aantal overstappers is dat de grote zorgverzekeraars dit jaar hun premie laat bekend hebben gemaakt, de meeste premies waren pas op 19 november bekend. Ook is er ten opzichte van vorig jaar een groter aanbod aan polissen, dit zou ook een reden kunnen zijn dat veel mensen hun keuzes uitstellen en wachten tot aan het einde van het jaar. De grote drukte wordt dan ook pas na de kerst verwacht.

Alles of niets met eigen risico

Van de mensen die al een overstap hebben gemaakt, kiezen er minder voor een vrijwillig eigen risico bovenop het verplichte eigen risico van 375 euro. Als mensen kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico, dan kiezen ze vaak voor het maximale eigen risico van 875 euro. Je ziet nauwelijks mensen die kiezen voor een eigen risico tussen de 375 en 875 euro. Het is dus alles of niets voor de consument.

Regel jouw overstap via Vergelijkdirect.com

Wil je weten welke premie voor jou het voordeligst is en wat voor jou de beste zorgverzekering is? Regel dan gelijk jouw overstap bij Vergelijkdirect.com en vergelijk jouw zorgverzekering. Zo ben jij verzekerd van een goede zorgverzekering met een lage maandpremie.

Lees hier meer over de zorgverzekering