Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Rotterdam heeft de meeste wanbetalers

dinsdag 25 augustus 2015 | Bart Houtman

In het tweede kwartaal van dit jaar hebben ruim 25 duizend Nederlanders de verplichte premie voor hun zorgverzekering minstens zes maanden achter elkaar niet betaald. Hun zorgverzekeraar heeft deze mensen daarom als ‘nieuwe wanbetaler’ aangemeld bij het Zorginstituut Nederland.

Rotterdam meeste wanbetalers

In Rotterdam bevinden zich de meeste wanbetalers. De cijfers in de havenstad zijn dan ook opvallend hoog, namelijk 2108 wanbetalers. Dat zijn 4,2 personen per 1000 inwoners. Hiermee staat Rotterdam bovenaan de lijst van wanbetalers die hun zorgverzekering niet op tijd hebben betaald.

Niet betalen? Verhoogd bedrag!

Naast dat de wanbetaler de verschuldigde premie moet betalen, betaalt de wanbetaler daarnaast ook nog een boete van 30 procent. Dit bedrag wordt berekend op basis van de gemiddelde hoogte van de basisverzekering. Het zorginstituut kan het bedrag dat de verzekerde moet betalen ook innen via de werkgever van de verzekerde door het bedrag in te houden op het loon of uitkering. De wanbetaler blijft in alle gevallen verzekerd, doordat de overheid voor deze groep een vergoeding betaalt aan de zorgverzekeraar. Het is voor de wanbetaler echter niet mogelijk om van zorgverzekering te wisselen, zolang er een schuld open staat. Het stijgende aantal wanbetalers blijft een probleem in Nederland. Vorig jaar zijn er in totaal ruim 111.000 wanbetalers aangemeld bij het Zorginstituut en de verwachting is dat datzelfde aantal dit jaar ook bereikt gaat worden. belangrijke redenen voor het hoge aantal wanbetalers zijn waarschijnlijk de bezuinigingen en de stijging van de zorgpremie.

Vergelijk en bespaar!

Ben je op zoek naar een voordelige en goede zorgverzekering? Zoek dan niet verder en vergelijk alvast jouw zorgverzekering bij Vergelijkdirect.com. Jij krijgt gegarandeerd de beste zorgverzekering op maat!

Lees hier meer over de zorgverzekering