Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Vergoeding zorgverzekering orthodontie, hoe zit dat?

woensdag 19 december 2018 | Bart Houtman

Veel jongeren maar tegenwoordig ook steeds meer volwassenen hebben een beugel. Hiervoor is het mogelijk om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, zodat je de kosten van een beugel vergoed kunt krijgen van je zorgverzekeraar. Maar tot wat voor bedrag wordt een beugel vergoed? Heb je te maken met een eigen risico? Is er een wachttijd? Lees snel meer over deze aanvullende verzekering!Kosten voor een beugel
De kosten voor een beugel is voor iedereen anders, dit hangt af van welke behandelingen er noodzakelijk zijn. Gemiddeld liggen de kosten voor een beugel (boven- en onderkaak) tussen de 2000 en 3000 euro. Dit is geheel afhankelijk van het soort beugel dat er geplaatst moet worden en de bijhorende behandeling daarvan. Raadpleeg je orthodontist voor meer informatie over de kosten voor een beugel, voordat je je zorgverzekering regelt.

Wat is de vergoeding?
Ook de vergoedingen voor de behandelingen van een beugel verschilt per verzekeraar, de vergoedingen hiervoor zitten in de meeste gevallen niet in het basispakket inbegrepen. Op dit moment zijn er erg veel zorgverzekeraars die hiervoor een aanvullende zorgverzekering aanbieden. Heb je zo’n aanvullende zorgverzekering dan wordt een groot deel van de kosten vergoed door de zorgverzekeraar. Bekijk nauwkeurig wat de voorwaarden voor de aanvullende dekkingen zijn, dit verschilt namelijk per verzekeraar. Let ook goed op de voorwaarden met betrekking tot acceptatie en wachttijd! Sommige verzekeraars hanteren een wachttijd van één jaar voordat je gebruik kunt maken van de aanvullende dekking voor Orthodontie.

Eigen risico
Een beugel is medisch gezien in veel gevallen niet noodzakelijk. Heb je niet om medisch noodzakelijke redenen een behandeling van de orthodontist nodig? Dan heb je altijd een aanvullende zorgverzekering nodig. Bij vergoeding vanuit deze aanvullende dekking betaal je geen eigen risico.
Let op! Is behandeling van een orthodontist medisch noodzakelijk, dan valt dit onder je basisverzekering en heb je geen aanvullende zorgverzekering nodig. Je betaalt in dat geval wel gewoon je eigen risico!

Jonger dan 18?
Indien je jonger dan 18 bent en je ouders de kosten voor de orthodontist vergoed willen hebben van de verzekeraar, dan dienen zij zich aanvullend te verzekeren voor orthodontie. Deze aanvullende dekking is dan geldig voor het kind. Let er wel op dat je bij de juiste ouder op de polis komt te staan!

Voor 18 jaar en ouder
Voor verzekerden die 18 jaar en ouder zijn gelden andere afspraken dan voor jongeren. Wel zijn de kosten voor de orthodontie ook niet in het basispakket inbegrepen. Gemiddeld liggen de orthodontiekosten voor volwassenen hoger dan bij jongeren. Hierbij zijn de afspraken betreft vergoedingen anders vastgelegd. Bekijk bij elke verzekeraar hoeveel vergoeding je kunt ontvangen en wat de afspraken daarvoor zijn.

Zorgverzekering vergelijken met Vergelijkdirect.com!
Bekijk dus goed welke aanvullende verzekeringen in jouw zorgpakket zitten inbegrepen. Wil jij voor in het nieuwe jaar een zorgverzekering waarbij (een deel) van de orthodontie wordt vergoed? Zoek en vergelijk dan op Vergelijkdirect.com welke zorgverzekering het beste bij jouw situatie past!

Lees hier meer over de zorgverzekering