Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Wel of niet je eigen zorgrisico verhogen?

woensdag 28 november 2018 | Bart Houtman

Kortgeleden zijn de nieuwe zorgpremies voor het nieuwe jaar bekend gemaakt, daarbij is het ook naar voren gekomen dat het eigen risico op hetzelfde bedrag blijft. Momenteel staat het eigen risico op €385,00 per persoon, het is mogelijk om je eigen risico te verhogen. Aan het verhogen van het eigen risico zitten voor- en nadelen. Vergelijkdirect.com zet dit op een rijtje en informeert je er graag over!

Wat is het eigen risico?
Een eigen risico is een bepaald bedrag dat wordt gebruikt voor de zorgkosten van de verzekerde persoon. Als er vervolgens nog kosten komen buiten je eigen risico, zullen deze door de zorgverzekeraars zelf worden gefinancierd. Mensen van 18 jaar en ouder zijn verplicht het eigen risico te betalen bij het gekozen zorgpakket. Kinderen tot en met 18 jaar hoeven nog geen eigen risico te betalen. De redenen voor het betalen van een eigen risico zijn dat men bewuster wordt van de zorgkosten, ook blijft de verzekeringspremie door het eigen risico lager.

Eigen risico verhogen
Het is mogelijk om vrijwillig je eigen risico te verhogen. Het bedrag kan je verhogen met €100,00, €200,00, €300,00, €400,00 of zelfs met €500,00 euro, hierbij ontvang je dan maandelijks korting op je premie van je basisverzekering. Een hoog eigen risico vooral verstandig, als je weinig zorgkosten hebt.

Voordelen
Het verhogen van het eigen risico brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste zal je maandpremie afnemen, afhankelijk van het verhoogde bedrag aan eigen risico. Dit komt, omdat je zelf meer kunt betalen voor de ziektekosten. Houd hierbij rekening mee dat de huisarts, verloskundige en wijkverpleging geheel kosteloos zijn. Het eigen risico geldt overigens alleen voor één kalenderjaar, hierna kun je zelf een keuze maken of je het nog gaat verhogen of niet.

Nadelen
Bij het verhogen van het eigen risico zitten voordelen, maar ook een aantal nadelige effecten. Zo kan het voorkomen dat mensen de zorg willen vermijden, om de extra kosten te voorkomen. Uiteindelijk kunnen deze klachten, nog hogere kosten met zich meebrengen. Dit komt omdat, iemand met een hoger risico, alles tot dat bedrag zelf moet gaan vergoeden. Daarnaast is de kans er dat de premies nog hoger zullen vallen, wanneer er massaal mensen hun eigen risico zullen verhogen.

Vergelijken met Vergelijkdirect.com!
Concluderend hangt het dus per persoon en de situatie af of het verstandig is om je eigen risico wel of niet te verhogen. Wil jij een zorgverzekering op maat, die op jouw wensen en behoeften aansluiten? Dat kan op de website van Vergelijkdirect.com. Hierbij selecteer je je eigen risico, keuze uit verschillende aanvullende dekkingen en kan je kiezen uit de volledige- of de beperkte zorgkeuze. Hieruit worden direct de resultaten van zorgpakketten, transparant voor je op een rijtje gezet!

Lees hier meer over de zorgverzekering