Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Zorgpremie voor wanbetalers lager

dinsdag 08 december 2015 | Bart Houtman

Op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de ministerraad besloten om de premie voor wanbetalers van de zorgverzekering te verlagen. Deze premie zal vanaf 1 juli 2016 dalen van 159 euro naar 128 euro. De reden van deze verlaging is om het mogelijk te maken voor mensen om sneller uit de wanbetalersregeling te stromen. Hierdoor houden zij meer geld over om hun schulden af te lossen.

Wet verbetering wanbetalersmaatregelen

Op dinsdag 1 december is de wet om de wanbetalersmaatregelen te verbeteren aangenomen door de Eerste Kamer. Hiermee hoopt het kabinet het aantal wanbetalers te verminderen. Naast de verlaging van de premie, maakt de nieuwe wet het onder andere mogelijk dat een wanbetaler zonder tussenkomst van een schuldhulpverlener uit de wanbetalersregeling kan stromen als er een betalingsregeling wordt getroffen met de zorgverzekeraar. Verder worden er nog andere onderzoeken gedaan. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzocht onder welke voorwaarden bijstandsgerechtigde wanbetalers terug kunnen keren naar de gewone premie van de zorgverzekeraar.

Op zoek naar een goede en voordelige zorgverzekering?

Ben je op zoek naar een goede en voordelige zorgverzekering in 2016? Zoek dan niet verder en vergelijk zo snel mogelijk jouw zorgverzekering op Vergelijkdirect.com. Je krijgt de perfecte zorgverzekering die uitstekend bij jouw wensen en behoeften aansluit.

Lees hier meer over de zorgverzekering