Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Zorgverzekering voor blinden en slechtzienden

vrijdag 26 juni 2015 | Bart Houtman

Voor veel blinde en slechtziende mensen is het vaak lastig om een goede zorgverzekering op maat vast te stellen, omdat ze heel veel gebruik moeten maken van hulpmiddelen. Vaak heerst ook er ook onduidelijkheid over welk hulpmiddel door wie vergoed wordt. Over het algemeen is het zo dat mobiliteitshulpmiddelen en hulpmiddelen voor thuis worden vergoed door jouw zorgverzekering of door de gemeente waar je woont. Hulpmiddelen voor werk en studie worden vergoed door het UWV.

Vergoeding hulpmiddelen vanuit het basispakket

Er zijn veel hulpmiddelen die vanuit het basispakket worden vergoed voor mensen met een visuele beperking. Hierbij kun je denken aan bijzondere optische middelen zoals een telescoopbril of een loep, contactlenzen, een taststok of blindengeleidehond, een beeldschermloep/spraak- en vergrotingssoftware en hulpmiddelen voor het uitspreken van ondertiteling bij televisieprogramma’s.

Wat wordt er niet vergoed?

Ook zijn er een aantal zaken die niet gedekt worden vanuit de basisverzekering. Dit zijn eenvoudige hulpmiddelen voor het lezen en schrijven: denk hierbij aan eenvoudige hand- en standloepen en leeslinealen. Ook telefoons met vergroting en/of spraak (smartphones) die je in een gewone winkel kunt kopen, wordt niet vergoed. Ditzelfde geldt voor zaken als aangepaste kookwekkers, maatbekers en thermometers.

Vergelijk en bespaar!

Ben je benieuwd naar de premies van de verschillende zorgverzekeraars? Twijfel dan niet en vergelijk jouw zorgverzekering. Je krijgt de perfecte zorgverzekering die uitstekend bij jou past en deze is ook nog eens voordelig! Hiernaast is het belangrijk dat je de polisvoorwaarden van de betreffende verzekeraar goed doorneemt!

Lees hier meer over de zorgverzekering