Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Sim only

Als je een telefoon hebt, dan wil je vaak iets hebben wat er goed bij aansluit. Of dit nou een sim-only, internetabonnement of prepaid is, je wilt altijd iets wat aansluit bij je telefoon. Er zijn een hoop telefoonproviders met een hoop verschillende prijzen. Hoe kun je er nou voor zorgen dat jij het goedkoopste abonnement krijgt? Juist, door te vergelijken. Jij vergelijkt, wij tonen de goedkoopste aanbieders speciaal voor jou!

Prepaid voor je mobiele telefoon

Prepaid betekent letterlijk ‘vooraf betaald’. Je koopt van te voren een tegoed, waarmee je vervolgens ter waarde van dit tegoed kunt bellen, sms’en en/of internetten. Het nadeel van prepaid is dat als je het tegoed hebt opgemaakt, je vervolgens alleen nog maar belletjes en sms’jes kunt ontvangen. Zelf versturen is dus niet meer mogelijk in dat geval. Met een (sim-only) abonnement is dit wel mogelijk.

Sim-only abonnement voor je mobiel

Als je een abonnement voor je telefoon afsluit, krijg je in de meeste gevallen een mobiele telefoon erbij. Met een sim-only abonnement is dit niet het geval: bij het afsluiten van dit abonnement krijg je alleen een simkaart waarmee je kan bellen, sms’en en/of internetten. Een sim-only abonnement is in feite een abonnement zonder toestel. Ideaal voor als je geld wilt besparen of al over een toestel beschikt, want een sim-only abonnement is aanzienlijk goedkoper dan een abonnement met telefoon. Omdat er bij een sim-only abonnement geen nieuw toestel inbegrepen zit, worden de maandlasten een stuk lager. De korting kan de helft goedkoper zijn dan een hetzelfde abonnement met telefoon. Maar let op, je huidige toestel moet wel simlockvrij zijn, dit houdt in dat je mobiele telefoon simkaarten van alle providers accepteert. Als je jouw belminuten, sms’jes en/of MB’s overschrijdt, dan betaal je hier een bedrag over, bovenop je vaste maandbedrag.

Abonnement met telefoon

Als je een mobiel abonnement afsluit, dan krijg je in bijna alle gevallen een mobiele telefoon erbij. Je betaalt je maandelijks belminuten, sms’jes en mb’s in principe vooraf, elke maand. Als je hier overheen gaat, betaal je de overschreden minuten, sms’jes en/of MB’s bovenop je maandelijkse abonnementskosten. Hetzelfde geldt voor een sim-only abonnement. Het enige verschil is dat je met een abonnement inclusief telefoon soms een eenmalig bedrag vooraf moet betalen, en dat je per maand meer betaald dan een sim-only abonnement. Met een sim-only abonnement betaal je nooit een eenmalig bedrag vooraf.

Internet op je smartphone

Dateverkeer wordt afgerekend in Megabytes (MB’s). Mobiel internetten gaat via de simkaart die in je mobiele telefoon zit. Je tarief wat je per maand betaald hangt af van de aanbieder en van je abonnement. Over het algemeen luidt de regel als volgt: hoe groter je bundel, des te lager de prijs per MB. Het is lastig om in te schatten hoeveel MB’s per maand je gaat gebruiken, omdat onverwachtse situaties soms invloed hebben op je MB verbruik. Bijvoorbeeld als je door een bepaalde reden geen WiFi meer hebt, in dit geval zou je de hele dag gebruik moeten maken van je MB’s. Als je alleen onderweg gebruik maakt van je MB’s, dan zou een internetbundel met minder MB’s een goed idee zijn. Ook kunnen bepaalde applicaties zoals Facebook, Twitter en YouTube een hoop MB’s ‘slurpen’. Het is verstandig om dit soort applicaties alleen op een WiFi netwerk te gebruiken. Het wordt dus aangeraden om een ruime schatting te maken van hoeveel je per maand verbruikt aan MB’s.

Vergelijk alle aanbieders op Vergelijkdirect.com

Er zijn een hele hoop aanbieders met abonnementen, zo veel dat je vaak niet weet waar je moet zoeken. Op basis van jouw wensen en behoeften, halen wij een aantal aanbieders uit de vergelijking die het beste bij jouw wensen passen. Vergelijk dus alle aanbieders met elkaar en krijg het goedkoopste abonnement of de goedkoopste prepaid aanbieding!