Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Winterstop motorverzekering

Ontdek alles wat je wilt weten.

Vergelijk nu motorverzekeringen

 • Tot 80% no-claimkorting en andere kortingen
 • Keuze uit 7 verschillende aanvullende dekkingen
 • 1 jaar lang aanschafwaarde- of nieuwwaardedekking (bij Volledig Casco)
 • Direct verzekerd de weg op!
Start vergelijken

Korting door winterstop

Uit onderzoek van Vergelijkdirect.com blijkt dat 22% van de motorrijders gebruikt maakt van de zogenaamde winterstop in hun motorverzekering, terwijl meer dan 50% van alle motorrijders hun motor laat staan in de winter. De winterstop geeft vaak korting op de verzekeringspremie en is doorgaans geldig van 1 december t/m 1 maart. De korting (en winterstopperiode) verschilt per verzekeraar maar kan oplopen tot 15%.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Winterstop motor

Veel motorrijders zetten hun motor in de garage tussen december en maart. Het is dan koud, glad en het risico op de weg is voor een motorrijder erg groot.

Bekijk meer

Winterstop korting

Tijdens de winterstop van je motorverzekering krijg je korting op je premie. Sommige dekkingen van je motorverzekering vervallen in deze periode. Andere dekkingen, zoals schade door brand, blijven wel gelden.

Bekijk meer

Tips

Voor het afsluiten van een motorverzekering hebben wij wat tips voor jou op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld dat je niet moet vergeten om bij het afsluiten van een motorverzekering je meldcode op te geven.

Bekijk meer

Winterstop

In de winter laten veel motorrijders hun motor staan. Dit gebeurt vaak al na de nazomerdagen en de herfst. Na deze periode breekt de winter aan. Kou, gladheid en regen zorgen ervoor dat de motor stilstaat. In de winter lopen motorrijders meer risico dan automobilisten. Veel motorrijders verplaatsen hierdoor de motor naar de schuur. De tank is vol en de accu staat aan de lader. De ketting is weer ingesmeerd. Zo kan de motor een half jaar pauze nemen. Veel motorrijders zullen dan ook hun motor pas weer starten als de eerste lentedagen komen.

Wat is de winterstopkorting precies?

Deze winterstopkorting geeft motorrijders korting op de maandpremie. Dit geldt wanneer je tussen 1 december en 1 maart niet met je motor rijdt. In deze periode vervallen de dekkingen voor een botsing of aanrijding met je eigen motor. Ook de schade voor het omvallen of van de weg raken wordt niet gedekt. Net als schade door een plotselinge oorzaak buiten de motor.

Dekkingen tegen schade door brand, storm of inbraak gelden vaak nog wel. Net al de joyridingdekking. Motorrijders hoeven zich in de winter dus geen zorgen te maken over hun diefstaldekking.

Motorverzekering inclusief winterstop

Wanneer je een motorverzekering met winterstop wilt afsluiten, kan dit bij veel verzekeraars. Deze verzekeraars zijn onder andere:

 • de Goudse
 • Europeesche
 • Reaal
 • A.S.R.
 • Nationale Nederlanden

Het vergelijken en afsluiten van een motorverzekering kun je online doen.

Soort dekkingen

Uit ons onderzoek blijkt dat de WA+ dekking het meest gekozen wordt. Meer dan de helft van de motorrijders vergelijkt namelijk een WA+ motorverzekering. Hierna volgt de allrisk verzekering. De WA motorverzekering wordt het minst vaak gekozen.

dekkingen motorverzekering

De meeste motorverzekeringen in Amsterdam

Uit ons onderzoek blijkt dat de meeste motorverzekeringen in Amsterdam worden vergeleken. Volgens een van onze experts heeft dit te maken met het hoge aantal motorscooters in de grote steden. Voor de meeste driewielige motorscooters is namelijk enkel een autorijbewijs verplicht. De meeste motorverzekeringen worden vergeleken in de grote steden. Denk hierbij aan Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Maar ook in ‘t Gooi, de Gelderse Vallei en de Zaanstreek vergelijken veel mensen deze verzekering.

In Groningen, Zeeuws Vlaanderen en Friesland vergelijken weinig mensen motorverzekeringen.

Motorverzekering: tips!

Voor het afsluiten van een motorverzekering hebben wij wat tips voor jou.

 • Bij het afsluiten van een motorverzekering moet je de meldcode opgeven
 • Kijk altijd welk type slot nodig is bij het afsluiten van een motorverzekering met diefstal
 • Sommige verzekeraars hanteren een extra kortingsregeling bij een SCM systeem
 • Een motor verzekeren is verplicht!

Jouw motorverzekering vinden met Vergelijkdirect.com

Wil je een motorverzekering vinden die het beste bij je past? Of wil je besparen op je huidige motorverzekering? Dat kan bij ons! In de unieke vergelijker voer jij al je wensen en eisen in. Onze vergelijker laat zien welke verzekeringen het beste bij je passen! Je kan hier makkelijk kiezen welke motorverzekering je direct online wilt afsluiten en waar je het meeste op kan besparen. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Veel gestelde vragen over de motorverzekering winterstop

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Arjan

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/11/2021

Deze winterstopkorting geeft motorrijders korting op de maandpremie. Dit geldt wanneer je tussen 1 december en 1 maart niet met je motor rijdt. In deze periode vervallen de dekkingen voor een botsing of aanrijding met je eigen motor. Ook de schade voor het omvallen of van de weg raken wordt niet gedekt. Net als schade door een plotselinge oorzaak buiten de motor. Dekkingen tegen schade door brand, storm of inbraak gelden vaak nog wel. Net al de joyridingdekking. Motorrijders hoeven zich in de winter dus geen zorgen te maken over hun diefstaldekking. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jan

Beantwoord door: Vincent Schokker op 15/11/2021

Voor het afsluiten van een motorverzekering met winterstop kan je bij veel verzekeraars terecht. Onder andere bij de Goudse, Reaal en a.s.r.. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met meer dan 19 andere motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct afsluiten
 • Motorverzekering op maat

Kies jouw motorverzekering!

Ontdek direct welke motorverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2020 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige motorverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe motorverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Motorverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste motorverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.