Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Annuleringsverzekering

Ontdek meer over de annuleringsverzekering

Vergelijk nu 13+ reisverzekeringen

[ { "text": "Wij vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen voor je" }, { "text": "Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd" }, { "text": "Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)" } ]

Start vergelijken

Annuleringsverzekering

Als je (vaak) op reis gaat, is het handig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten die je gemaakt hebt voor een reis, maar die vanwege omstandigheden niet door kan gaan. Denk aan omstandigheden als ziekte, een naaste die komt te overlijden of als je ineens ontslagen wordt. Deze onverwachte situaties kunnen zich net voor of tijdens je vakantie voordoen. Dan is het wel zo'n fijn idee als je de volledige reissom of een deel hiervan terugkrijgt. Daar helpt de annuleringsverzekering je bij. We vertellen je graag meer over de kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Wat is een reis- en annuleringsverzekering?

Als je op reis gaat, is het slim om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering krijg je hulp op je vakantieadres als je in een noodsituatie terecht komt. Denk hierbij aan een botsing met de auto. Of wanneer je tijdens het wintersporten een ongeluk krijgt en naar het ziekenhuis moet. De reisverzekering vergoedt deze kosten vaak.

Het kan ook zo zijn dat je door een ongeluk of andere gebeurtenis helemaal niet op vakantie kan. Of dat je de vakantie vroegtijdig moet afbreken. Dan is een annuleringsverzekering erg handig. Deze verzekering dekt de kosten als je reis niet doorgaat of verder kan gaan. De verzekeraar keert bijvoorbeeld uit als jijzelf of een naast familielid (ernstig) ziek wordt of overlijdt. Maar ook als je wordt ontslagen bij je vaste baan. Had je de vakantie in delen geboekt en kan één van de onderdelen niet meer doorgaan waardoor een deel van de reis geannuleerd moet worden? Dan vergoedt de verzekeraar de kosten van de gemiste dagen. We vertellen je graag hoe je een annuleringsverzekering kunt vergelijken.

Doorlopende of kortlopende verzekering?

Bij het afsluiten van een annuleringsverzekering heb je de keuze uit een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering. We leggen je graag meer uit over deze verzekeringen, maar wat is dan de beste keuze? Ga hiervoor bij jezelf na hoe vaak je op vakantie gaat. Ook weekendjes weg vallen hieronder. Als je vaker dan twee keer per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende annuleringsverzekering al snel goedkoper. Je bent dan het hele jaar door verzekerd. Ga je minder vaak dan twee keer per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende annuleringsverzekering vaak voordeliger.

Kortlopende annuleringsverzekering

Met een kortlopende annuleringsverzekering verzeker je één reis. Je bent dan voor die reis verzekerd als je onverwacht de vakantie moet annuleren of afbreken. Dit kan het geval zijn bij een ongeval, onverwachte zwangerschap, ziekte of overlijden. Deze kortlopende verzekering is ideaal als je maar één keer per jaar op vakantie gaat. Ook stopt deze verzekering automatisch als je reis voorbij is. Je verzekert met deze verzekering dus één reis of vakantie. Een volgende reis kan je opnieuw verzekeren.

Doorlopende annuleringsverzekering

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is het hele jaar geldig. Je verzekert hiermee de annuleringskosten van alle vakanties. Zowel in Nederland als in het buitenland. Maar ook theater- of concertkaartjes zijn met de doorlopende annuleringsverzekering gedekt. Deze verzekering is ideaal als je meerdere keren in een jaar op vakantie gaat. Daarnaast hoef je dan niet per vakantie een verzekering af te sluiten. Dat scheelt weer moeite! Ook zijn concert- en theaterkaartjes verzekerd. Als dat onverwacht niet door kan gaan, krijg je ook daar het geld van terug.

Annuleringsverzekering corona

We begrijpen dat je vragen kunt hebben rondom corona in combinatie met je vakantie. Er is een aantal situaties waarin corona geen geldige annuleringsreden meer is. Bijvoorbeeld als de reisbestemming beperkende maatregelen heeft ingevoerd. Of als je verplicht gevaccineerd moet zijn, maar dit niet bent. In andere gevallen kun je vanwege corona vaak wel terugvallen op je annuleringsverzekering. Dit kan bijvoorbeeld als jij of een reisgenoot net voor vertrek besmet raakt met corona. Moet je voor een vakantiebestemming volledig gevaccineerd zijn, maar ben je dit niet op advies van een arts? En kon je ook niet weten dat de reisbestemming dit verplicht? Dan kan je wel aanspraak maken op de annuleringsverzekering.

Iedere verzekeraar gaat anders om met de annuleringsvoorwaarden vanwege corona. Daarom is het goed om annuleringsverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Annuleringsverzekering vergelijken

Een annuleringsverzekering afsluiten is aan te raden als je een (dure) reis op de planning hebt staan. Als er voorafgaand aan de reis iets gebeurd waardoor de reis niet door kan gaan, kun je de reissom claimen bij de reisverzekeraar. Dit kan ook als je de reis vroegtijdig moet afbreken. Maar wat is dan de beste annuleringsverzekering? En kies je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Om daarachter te komen, kun je een annuleringsverzekering vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze vergelijker. Vul jouw wensen en eisen in. De vergelijker toont direct de beste mogelijkheden. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!