Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Caravanverzekering vergelijken?

Vergelijk binnen 5 minuten meer dan 15 verschillende caravanverzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 12 caravanverzekeringen op premie en voorwaarden
 • Verzeker je caravan snel zelf online!
 • De enige werkelijke caravanverzekering vergelijker van Nederland

Caravanverzekering vergelijken

Vergelijk direct online je caravanverzekering met onze handige caravanverzekering vergelijker. Selecteer eenvoudig het type caravan dat je hebt, de aanschafwaarde, nieuwwaarde, bouwjaar en eventueel het jaar waarin je de caravan hebt gekocht. Met een druk op de knop krijg je een premie-overzicht van een groot aantal caravanverzekeringen. De meest interessante kun je vervolgens eenvoudig afsluiten. Een caravanverzekering vergelijken kost je niet meer dan 3 minuten! Het afsluiten is ook snel geregeld!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

De beste caravanverzekering is niet altijd de goedkoopste!

Voor het vergelijken van een caravanverzekering ben je bij ons aan het juiste adres. Vul de vergelijker in bovenaan deze pagina en we laten je de beste caravanverzekeringen zien die bij jouw gewenste dekking past. Je verzekert je caravan al v.a. €7,95 per maand.

Goedkope caravanverzekering

Wil je direct je caravan verzekeren?

Start met het vergelijken van de caravanverzekering die bij jou en je caravan past. Alleen dan kun je de beste caravanverzekering vinden. Bij ons kun je vergelijken op premie, dekking en voorwaarden!

Start vergelijken

Welke dekkingen kun je kiezen?

Bijna alle soorten schades aan je caravan zijn te verzekeren. Denk aan brand, diefstal, inbraak, storm en aanrijding. Wil je precies weten bij welke dekking dit hoort? Lees dan snel verder

Bekijk meer

Waarom je caravan verzekeren?

Je caravan is een duur bezit. Brand, diefstal, inbraak en storm kunnen flinke schade aanrichten aan je caravan. Met een goede caravanverzekering ben je er zeker van dat je voor deze schade goed bent verzekerd. Veel mensen denken dat een autoverzekering ook dekking biedt voor aangekoppelde caravan. Dit is maar deels waar! Alleen schade die je aan anderen met je aangekoppelde caravan toebrengt valt onder de dekking van je autoverzekering! De schade aan je eigen caravan is dus niet meeverzekerd! Hiervoor heb je dus een caravanverzekering nodig. Wil je weten welke? Je caravanverzekering vergelijken geeft je direct de goedkoopste caravanverzekering!

Goedkope caravanverzekering

De meeste caravanverzekeraars bieden een basisdekking die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. De beste en goedkoopste caravanverzekering met basisdekking dekt schade die ontstaan is door brand en (poging tot) diefstal. Wil je andere soorten schades ook meeverzekeren? Dan zal je premie hoger worden. Een goedkope caravanverzekering met bijvoorbeeld dekking tegen stormschade (Beperkt casco) en aanrijding (Allrisk) vind je gemakkelijk door het maken van een vergelijking. Om dit te starten vul je het formulier bovenaan deze pagina in.

Caravan Beperkt casco verzekeren

Naast een brand- en diefstaldekking biedt de beperkt casco caravanverzekering ook dekking voor schade die door storm is veroorzaakt. Let op! In sommige gevallen valt hagelschade niet onder de stormdekking. Je kunt dan hagelschade aanvullend meeverzekeren.

All Risk caravanverzekering

Het is handig, om bij een caravan van 5 jaar of jonger, te overwegen om deze all risk te verzekeren. Deze all risk dekking is (bijna) alles omvattend en is vaak zelfs nog met extra opties uit te breiden. De all risk verzekering is de meest complete dekking voor jouw caravan. Tijdens het afsluiten van de caravanverzekering is het gemakkelijk om aanvullende dekkingen te kiezen.

Hagelschade meeverzekeren?

De laatste jaren zijn veel caravanverzekeringen flink gestegen in premie. Verzekeraars zien dat de grootste veroorzaker van schades te herleiden zijn naar hagel. We zien dan ook dat hagelschade tegenwoordig niet meer in de basisdekking van caravanverzekeringen terug te vinden is. Je kunt deze alleen los meeverzekeren. Bij welke verzekeraar je de goedkoopste caravanverzekering met hagelschade-dekking kunt vinden is gemakkelijk te achterhalen. Maak daarvoor gebruik van onze caravanverzekering vergelijker bovenaan deze pagina!

Hagelbestendig dak? Tot 25% korting op je premie!

Veel verzekeraars geven korting op je maandelijkse premie wanneer je een hagelbestendig dak hebt. Heb je net een caravan gekocht? Dan zal de verkoper je kunnen informeren of je een hagelbestendig dak hebt. Veel nieuwe caravans hebben dit. Verzeker je je caravan ook tegen hagelschade? Dan krijg je korting als je een hagelbestendig dak hebt.

Eigen risico caravanverzekering

Wil je een goedkope caravanverzekering afsluiten? Kies dan voor een hoog eigen risico. Zo verlaag je je premie aanzienlijk. Let op! Kun je je in geval van schades geen hoog eigen risico veroorloven? Dan is het handiger om te kiezen voor een laag eigen risico.

Caravan verzekeren met nieuwwaarde- of aankoopwaarderegarantie?

Een groot aantal caravanverzekeringen bieden ook een aankoopwaarde- en nieuwwaardegarantie. Word je caravan binnen een X aantal jaar total loss verklaard of gestolen? Dan krijg je bij een caravanverzekering met aankoopwaardegarantie de volledige aankoopwaarde vergoed (vaak bij een tweedehands caravan). Bij een caravanverzekering met nieuwwaardegarantie wordt de volledige nieuwwaarde vergoed. Soms kun je bij tweedehands caravan toch gebruikmaken van een nieuwwaardegarantie. Wij kunnen je caravanverzekering vergelijken en precies aangeven bij welke verzekeraar je gebruik kunt maken van een waardegarantie.

Dekking caravanverzekering

Een caravanverzekering is bijna helemaal op maat leverbaar. Door de vele aanbieders is er een grote kans dat er een geschikt basispakket voor jouw situatie tussen zit. Veelal is het mogelijk om deze basispakketten uit te breiden met extra opties, waardoor de verzekering aan al jouw wensen en eisen zal voldoen. Wij snappen dat het een caravanverzekering lastig kan zijn, daarom leggen wij jou graag uit welke dekkingen er allemaal mogelijk zijn en wat deze inhouden.

Tweedehands caravan verzekeren

Het is bij bijna alle caravanverzekeraars mogelijk om jouw tweedehands caravan te verzekeren. Toch vragen sommige caravanverzekeraars om de nieuwwaarde voordat je de verzekering kunt afsluiten. Als je via onze website je caravanverzekering vergelijkt kunnen we je helpen om de nieuwwaarde te achterhalen. Hiervoor maken wij gebruik van een landelijke database waar de nieuwwaardes van bijna alle caravans in terug te vinden zijn!

Heb je een stacaravan of vouwwagen?

Veel verzekeraars bieden een vouwwagenverzekering en een stacaravanverzekering aan onder de noemer caravanverzekering. Je betaalt een iets andere premie maar de dekking en voorwaarden zijn vaak hetzelfde. Ook voor je stacaravan- en vouwwagenverzekering kun je gebruik maken van onze vergelijker.

Caravanverzekering buitenland

Kijk goed op je groene kaart zodat je zeker weet in welke landen je allemaal verzekert bent! Over het algemeen kan gesteld worden dat je binnen Europa verzekert bent met je caravan. Voor een stacaravan geldt dit vaak alleen voor de BeNeLux of tot een aantal kilometer over de grens in Duitsland. Woon je niet in Nederland? Dan kun je geen caravanverzekering bij ons afsluiten.

Veelgestelde vragen over het vergelijken van caravanverzekeringen

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: René

Beantwoord door: Bart Houtman op 02/04/2022

We kunnen zo niet zeggen wat de kosten voor jou zouden zijn. Dit hangt namelijk af van de dekking die je kiest en de waarde van je caravan. Door te vergelijken vind je de beste dekking voor de laagste prijs. Geef in onze vergelijker aan wat je belangrijk vindt om te verzekeren. De prijzen van de verzekeringen worden direct getoond. Zo kan je precies zien wat de kosten van een caravanverzekering zijn. Je verzekert je caravan al vanaf €7,95 per maand! Betaal je per jaar? Dan kan je korting oplopen tot wel €30,-. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Cees

Beantwoord door: Vincent Schokker op 05/04/2022

Bij een Allrisk caravanverzekering ben je ook verzekerd in geval van een aanrijding. Daarnaast is er vaak een nieuwwaarde- of aankoopwaardegarantie mogelijk. Als de caravan total loss of gestolen zou zijn, krijg je de nieuwwaarde of de aankoopwaarde terug van de verzekeraar. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Mohammed

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/04/2022

Bij ons vergelijk je de caravanverzekeringen van onder andere a.s.r., Unigarant, Nationale Nederlanden, Avèro Achmea en Anker. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Geert

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/02/2022

Het is moeilijk te zeggen wat nu echt de beste caravanverzekering is. Dit is voor iedereen anders natuurlijk! Een goede caravanverzekering dekt de punten die jij wilt verzekeren. Denk hierbij aan brand, inbraak of natuurschade. Maar ook of je accessoires en hagelschade wilt verzekeren. Als je dit goed weet, kun je een caravanverzekering vergelijken en op maat afsluiten. Je vindt dan de beste dekking voor de beste prijs. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 12 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je inboedel, mover, voortent & luifel!

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij kunnen je oude caravanverzekering niet voor je opzeggen! Wel kunnen we je helpen met het opzeggen. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.