AFM Vergunningnummer 12044269 KiFiD 300.016415

Kostbaarhedenverzekering

Met een kostbaarhedenverzekering verzeker je je dure bezittingen binnen- en buitenshuis tegen schade & diefstal. Bij de meeste verzekeraars is een kostbaarhedenverzekering een aanvullende verzekering op je inboedelverzekering. De kostbaarhedenverzekering is dus eigenlijk een extra verzekering op jouw inboedelverzekering. Echter is de kostbaarhedenverzekeringen ook los af te sluiten. Verzekeraars die een kostbaarhedenverzekering aanbieden zijn OHRA & Univé.

Waarom een kostbaarhedenverzekering?

Met een kostbaarhedenverzekering kun je kostbare spullen verzekeren zoals sieraden, een dure foto- of filmcamera of een dure vaas. Je kunt je vaak wereldwijd verzekeren tegen verlies, beschadiging of diefstal, ongeacht de oorzaak. Je kunt ook andere bijzondere kostbaarheden verzekeren, zoals muziekinstrumenten. De verzekering wordt in overleg speciaal voor jou op maat gemaakt (in de meeste gevallen).

Waar op te letten bij afsluiten van een kostbaarhedenverzekering?

Als je van plan bent om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende zaken:

  • Premie;
  • Uitkeringsbedrag bij schade of diefstal (nieuwwaarde of vervangingswaarde);
  • Dekking in Nederland, Europa of wereldwijd;
  • Los af te sluiten?;
  • (Aanvullende) polisvoorwaarden.

Vergelijk jouw kostbaarhedenverzekering bij Vergelijkdirect.com

Ben je benieuwd wat de verschillende premies zijn en wat voor jou de beste kostbaarhedenverzekering is? Vergelijk dan nu jouw kostbaarhedenverzekering en sluit de verzekering af die het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

centraalbeheer
meeus
ohra
fbto
deltalloyd
nationalenederlanden

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar75

bar74

bar74

bar72

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

Meeus kostbaarhedenverzekering
| Rinus
Prima dekking, goede afhandeling online voor het afsluiten.
Meeus kostbaarhedenverzekering
23-08-2014 | Geneau
Plezante kostbaarhedenverzekering. Prima dekking en goed aanbod. 1 keer een vraag gehad en dit werd prima afgehandeld. Al met al tevreden.
Centraal Beheer kostbaarhedenverzekering
07-01-2014 | Pieternel
Deze kostbaarhedenverzekering van CB heeft een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Tot nu toe niks te klagen en mijn spullen zijn goed en zorgeloos gedekt.
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Wanneer is het verstandig om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten?

Je kostbare spullen zijn thuis verzekerd met je inboedelverzekering, maar onderweg is dit niet het geval. Ook tegen diefstal ben je maar beperkt verzekerd. Als je waardevolle spullen hebt die je regelmatig mee naar buiten neemt, of als je een waardevolle verzameling van kostbare spullen hebt, dan is het verstandig om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Wat kan ik verzekeren met een kostbaarhedenverzekering?

Met een kostbaarhedenverzekering kun je zaken als sieraden, foto-, film-, video-, geluids- en elektronische apparatuur, verzamelingen, schilderijen, beelden en overige kunstvoorwerpen verzekeren.

Is een kostbaarhedenverzekering verplicht?

Nee, dit is niet verplicht. Je bent volledig vrij om dit af te sluiten of niet.

Wat heeft een verzekeringsmaatschappij van mij nodig om mijn kostbaarheden te kunnen verzekeren?

Als je kostbaarheden wilt verzekeren, dan heeft de betreffende kostbaarhedenverzekering een aankoopnota of taxatierapport van je nodig. Dit mag overigens niet ouder zijn dan 12 maanden (in de meeste gevallen). Vraag dit voor de zekerheid na bij je kostbaarhedenverzekeraar.