Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Recreatiewoning verzekering

Vind een passende verzekering voor jouw recreatiewoning.

Recreatiewoning verzekering vinden?

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Ja, help mij!

Recreatiewoning verzekering

Ben je trotse eigenaar van een recreatiewoning? Een plek om aan de drukte te ontsnappen, de natuur op te zoeken, te ontspannen of een tweede thuis? Dan wil je deze woning goed verzekeren tegen schade. Dat kan met een recreatiewoning verzekering. Je kunt de woning zelf verzekeren, maar ook alle spullen in je vakantieoptrekje. Hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat je voor onverwachte kosten komt te staan na eventuele schade. Zelfs niet als je weg bent.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekking recreatiewoning verzekeren

Om je recreatiewoning te verzekeren kun je kiezen uit een opstal- oftewel woonverzekering of een inboedelverzekering. Met een opstalverzekering verzeker je de woning tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm of regen. Met een inboedelverzekering verzeker je alle losse spullen in je recreatiewoning. Je kunt beide verzekeringen afsluiten om goed verzekerd te zijn, maar ze zijn niet verplicht.

Bekijk meer

Recreatiewoning verzekering vergelijken

Natuurlijk zoek je de beste en goedkoopste verzekering voor jouw recreatiewoning. Die vind je door gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan te vragen. Wij gaan dan aan de slag met het vergelijken van verzekeringen voor je. Binnen één werkdag ontvang je een overzicht van de beste verzekering voor jou. Makkelijk, snel en je betaalt hierdoor nooit teveel.

Bekijk meer

Vakantiewoning verzekeren

Koop of huur je een tweede woning? Bijvoorbeeld een chalet, tuinhuis of bungalow en staat dit op recreatieterrein? Dan noem je dit een recreatiewoning. Deze woning bewoon je niet het hele jaar door en daardoor is het risico op schade wat groter dan bij je woonhuis. Verder kun je het huis verhuren waardoor kans op schade groter is, maar ook staat een recreatiewoning vaak wat meer afgelegen en is de kans op inbraak dus groter als je er niet bent. Daardoor is het heel verstandig om een recreatiewoning verzekering af te sluiten.

Verzekeren recreatiewoning dekking

Je recreatiewoning kun je verzekeren tegen schade zoals brand, storm en water. Dit heet ook wel een opstal- of woonverzekering. Om ook de spullen in je woning te verzekeren tegen schade kun je een inboedelverzekering afsluiten. Beide verzekeringen zijn wettelijk niet verplicht, maar een bank kan eisen dat je toch een opstalverzekering voor je recreatiewoning afsluit. Anders krijg je mogelijk geen hypotheek voor dit vakantieoptrekje. Stelt jouw bank een opstalverzekering niet verplicht? Dan nog is het slim om deze verzekering af te sluiten. Schade kan namelijk al snel flink in de kosten lopen. Je wil dan niet zelf voor de kosten moeten opdraaien.

Recreatiewoning zakelijk verzekeren

In principe kun je een recreatiewoning altijd particulier verzekeren. Bij het afsluiten van een opstal- of inboedelverzekering kun je dan aangeven dat het om een recreatiewoning gaat. Maar heb je de woning aangekocht binnen een BV of verhuur je de woning langer dan 300 dagen in een jaar? Sluit dan een zakelijke verzekering voor je recreatiewoning af. Hier helpen we je graag mee. Vraag vrijblijvend een offerte aan en we tonen je binnen één werkdag welke verzekering het beste bij je past.

Recreatiewoning verzekeren vergelijken

Je kunt bij meerdere verzekeraars een recreatiewoning verzekering afsluiten. Natuurlijk ben je op zoek naar de beste en goedkoopste verzekering voor jouw recreatiewoning. Welke verzekering dit is, hangt onder andere af van de verzekering die je kiest, je recreatiewoning zelf en het eigen risico dat je hebt. Om de beste verzekering voor jouw recreatiewoning te vinden, helpen we je graag! Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en wij gaan voor je aan de slag. We vergelijken verzekeringen op basis van premies en dekkingen. Binnen één werkdag ontvang je van ons een overzicht van de verzekering die het beste bij je past. Hierdoor betaal je nooit meer teveel!

Kom je er niet uit of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. Onze experts staan voor je klaar.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd
 • Chalet verzekeren op maat

Zelf je chaletverzekering samenstellen!

Breid je chaletverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude chaletverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude chaletverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe chaletverzekering!
 • Extra korting chaletverzekering?
  Combineer je chaletverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.