Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Hoe vaak wordt de fiets gestolen tegenwoordig?

vrijdag 18 mei 2018 | Bart Houtman

In het nieuws zijn er steeds vaker berichten te vinden over gestolen fietsen, maar gaat dit over daadwerkelijke diefstallen of alleen de aangiftes? In dit artikel vind je hier meer informatie over, maar ook wat je kan doen om te voorkomen dat je fiets gestolen wordt!

Diefstal of aangifte toegenomen?

Er zou gezegd kunnen worden dat de cijfers er niet om liegen, er worden ten opzichte van het voorgaande jaar per plaats steeds meer of minder fietsen gestolen. Het grote probleem hierbij is alleen dat de cijfers gebaseerd zijn op het aantal aangiftes van diefstal en niet de daadwerkelijke diefstallen. Het werkelijke aantal zal dus niet gevonden kunnen worden. Er wordt uit onderzoek geschat dat maar 25% tot 30% van alle fietsdiefstallen worden gemeld bij de politie.

Fiets gestolen in Gouda of Schiedam

In Schiedam zijn er erg veel fietsen gestolen, zelfs zoveel dat er in Schiedam de meeste aangiftes gedaan zijn voor fietsendiefstal van heel Nederland. Je kan het al goed lezen, maar het gaat weer over de meeste aangiftes. Vorig jaar was Schiedam volgens de aangiftes nog helemaal niet de ergste stad van Nederland, maar dit jaar wel. Misschien was Schiedam altijd al de hoogste in fietsdiefstallen, maar zijn er dit jaar voor het eerst echt van alle gevallen aangifte gedaan. In Gouda is er juist het tegenovergestelde aan de hand, hier zijn ineens veel minder aangiftes gedaan van fietsendiefstal ten opzichte van vorig jaar. Het grote verschil ligt er volgens André Bouwman, woordvoerder van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, aan of gemeentes de diefstal hoog op de agenda hebben staan. Wanneer de gemeentes daadwerkelijk er wat aan doen, nemen de fietsdiefstallen erg af. Ondanks dit gaat het er nog altijd om of men aangifte doet.

Voorkomen dat je fiets gestolen wordt

Al erg lang bestaat de mogelijkheid om je fiets te verzekeren. Toch blijkt uit onderzoek van Vergelijkdirect.com dat maar maximaal 30% van de fietseigenaren zijn fiets verzekerd. Dit is natuurlijk erg weinig vergeleken met hoeveel fietsdiefstallen er ieder jaar plaatsvinden. Toch is het een gegeven dat elke fietsverzekering diefstal dekt, maar toch doet de minderheid van de fietseigenaren zijn fiets verzekeren. Hieruit kan dan ook geconcludeerd worden dat door het weinig aantal fietsverzekeringen er ook minder aangifte gedaan wordt.

Lees meer over het onderzoek van Vergelijkdirect.com.

Vind jouw fietsverzekering op Vergelijkdirect.com

Toch een fietsverzekering afsluiten? Of wil je zien of je kan besparen op je fietsverzekering? Ga dan naar Vergelijkdirect.com! Je voert al jouw wensen en eisen in de unieke fietsverzekering vergelijker en deze laat jou zien welke fietsverzekeringen het beste bij je passen. Je kan nu zelf kiezen welke echt perfect is voor jou en waar je eventueel het meeste op kan besparen!

Lees hier meer over de fietsverzekering