Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering

Ontdek meer over deze verzekering

Vergelijk nu aansprakelijkheids- verzekeringen

 • Wij vergelijken meer dan 11 aansprakelijkheidsverzekeringen voor je
 • Altijd de laagste premie
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
Start vergelijken

Aansprakelijkheidsverzekering a.s.r.

Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen (grote) financiële gevolgen als je schade aan iemand of spullen van iemand toebrengt. Ook je kinderen kun je meeverzekeren. Deze verzekering vergoedt de schade als je kind een bal door de ruit heeft geschoten. Of als je tegen iemands auto aan fietst. Kortom, in gevallen dat jij of iemand uit je gezin schade veroorzaakt en aansprakelijk is, is een aansprakelijkheidsverzekering erg handig om te hebben. Bijvoorbeeld de a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekkingen a.s.r.

Bij a.s.r. kun je ervoor kiezen om je aansprakelijkheidsverzekering via een adviseur af te sluiten, of online. Online kun je het zelf doen, maar wil je liever persoonlijk en onafhankelijk advies? Dan heb je weer meer aan een adviseur. Hij of zij kijkt met je mee zodat de verzekering goed op jouw wensen en situatie aansluit. In beide gevallen kun je zelf kiezen of je voor een verzekering gaat die tot 1,25 miljoen of 2,5 miljoen euro dekt. Ook kun je aanvullende opties kiezen.

Bekijk meer

Premie

Welke premie je voor de a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering betaalt, hangt van verschillende factoren af. Zo speelt het eigen risico mee dat je kiest, je gezinssamenstelling en de dekking of dekkingen die je kiest.

Bekijk meer

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Ontdekken welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij je past? Daar kom je maar op één manier achter. Namelijk door te vergelijken! Dat doe je makkelijk, snel en online via onze vergelijker. Hoe het werkt? Je vult jouw gegevens, wensen en eisen in. Onze vergelijker toont de verzekeraars die de beste dekking en premie hebben voor jouw situatie. Zo vind je altijd de beste aansprakelijkheidsverzekering voor de beste prijs.

Bekijk meer

Voordelen aansprakelijkheidsverzekering a.s.r.

a.s.r. is een duurzame verzekeraar. Jouw premie wordt namelijk op een maatschappelijk verantwoorde manier belegd. Daarnaast krijg je korting als je meerdere verzekeringen van a.s.r. afsluit. Dit kan oplopen tot 10%. Je kunt jouw a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering op twee manieren afsluiten. Dit kan via een adviseur van a.s.r.. Maar je kan de verzekering ook zelf online bij a.s.r. afsluiten. We leggen je graag de verschillen tussen deze opties uit. En wil je de verzekering opzeggen? Dan kan dat wanneer jij dat wil.

a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering via een adviseur

Sluit je de aansprakelijkheidsverzekering af via een adviseur van a.s.r.? Dan worden de administratieve zaken je dan uit handen genomen. De adviseur regelt dit namelijk voor je. Ook staat deze persoon je bij met onafhankelijk en persoonlijk advies. Jij geeft zelf aan wat je wil verzekeren. De adviseur helpt je om te kiezen wat goed bij je past. Zo verzeker je niet te veel of te weinig.

Vrijwilligerswerk is bij a.s.r. standaard verzekerd en voor de basisdekking heb je twee keuzes. Je kunt kiezen voor een maximaal verzekerd bedrag van 1,25 miljoen of 2,5 miljoen euro. De hoogte van de vergoeding verschilt en ook de premie zal verschillen. Wat wel bij beide dekkingen geldt, is dat schade aan anderen of spullen van anderen zijn verzekerd. Schade aan de oppas door huisdieren of jonge kinderen valt ook in de dekking. Dat geldt ook voor schade aan jezelf door een misdrijf van een ander. Beide dekkingen vergoeden in zo’n geval tot €50.000,-. Naast een van deze twee dekkingen zijn er ook aanvullende dekkingen.

Sterdekking

Deze aanvullende verzekering van a.s.r. stem je af op je persoonlijke situatie. Met deze dekking ben je bijvoorbeeld verzekerd als je aansprakelijk bent voor schade die veroorzaakt is door je woonhuis terwijl het verhuurd is. Bijvoorbeeld doordat er een dakpan van het dak viel. Dat geldt niet alleen voor je eigen woning, maar ook voor een tweede woning of vakantiehuis in Europa. Ben je aansprakelijk voor schade aan spullen waar jij de zorg over had? Bijvoorbeeld spullen van anderen of spullen die je gehuurd hebt. Of verleen je een vriendendienst en ben je aansprakelijk voor schade? Dan krijg je met deze aanvullende dekking een vergoeding.

Verhaalsrechtsbijstand

Met deze aanvullende dekking van a.s.r. is rechtsbijstand verzekerd. Rechtsbijstand kun je gebruiken als je schade wil verhalen. Deze dekking dekt niet de rechtsbijstand na schade die in het verkeer is ontstaan. Wel ontvang je een vergoeding voor de externe kosten die gemaakt moeten worden. Denk aan de kosten van getuigen. Je kunt aanspraak maken op deze dekking als de schade €225,- of hoger uitvalt.

Zelf a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Sluit je liever zelf en online je verzekering van a.s.r. af? Dan zie je al je verzekeringen handig bij elkaar in je a.s.r. account. Hierdoor kun je ze makkelijk wijzigen als dat nodig is. Ook als je zelf deze aansprakelijkheidsverzekering van a.s.r. afsluit heb je de keuze uit twee basisdekkingen. Ga je voor een verzekerd bedrag tot 1,25 miljoen of 2,5 miljoen euro? In beide gevallen zijn vrijwilligersdiensten en schade aan anderen en hun spullen verzekerd. De dekking geldt voor alle gezinsleden en huisdieren. Dus wonen jouw kinderen op kamers vanwege een studie? Geen enkel probleem!

Als je er kiest om zonder adviseur jouw verzekering af te sluiten bij a.s.r. biedt deze verzekeraar geen aanvullende opties aan. Je verzekering is daardoor misschien minder passend voor je situatie. Bedenk daarom goed of je zelf online je verzekering wil afsluiten of dat je advies van een persoonlijke adviseur wil.

Kosten aansprakelijkheidsverzekering

De premie die je voor een a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering betaalt, hangt van je situatie af. Zo kijkt a.s.r. of jouw persoonlijke adviseur naar je gezinssamenstelling. Ben je bijvoorbeeld alleen? Heb je een gezin? Of woon je samen? Dat speelt mee bij de berekening van de premie. Daarnaast bepalen de dekking en eventuele aanvullende dekkingen die je gekozen hebt ook de hoogte van de premie. Verder speelt het eigen risico een rol.

Eigen risico a.s.r.

Bij a.s.r. kun je zelf de hoogte van het eigen risico kiezen. Neem jij liever geen risico? Kies dan voor een eigen risico van €0,- of €100,-. In geval van schade betaal je dan zelf maximaal het eigen risico dat je gekozen hebt. Maar betaal je liever minder premie en kun je schade betalen als dit zich voordoet? Dan kun je een eigen risico van €500,- kiezen. In geval van schade betaal je dan zelf maximaal €500,-. Pas als de schade hoger uitvalt, betaalt a.s.r. dat. Weeg dus voor jezelf goed af of je liever wat meer premie betaalt en minder risico loopt. Of dat je juist kunt opdraaien voor schade en daardoor een hoger eigen risico kiest en minder premie betaalt.

a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Hopelijk hebben we je meer duidelijkheid kunnen geven over de a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering. Misschien weet je al wel of deze verzekering biedt wat je zoekt. Of juist niet. In dat geval kun je aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken. Dat doe je makkelijk en online via onze vergelijker. Vul jouw wensen en eisen in. Je ziet direct de beste en goedkoopste opties. Zo betaal je nooit meer teveel voor een verzekering. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de aansprakelijkheidsverzekering van a.s.r.

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Kiki

Beantwoord door: Vincent Schokker op 30/05/2023

a.s.r. is een duurzame verzekeraar. Jouw premie wordt namelijk op een maatschappelijk verantwoorde manier belegd. Daarnaast krijg je korting als je meerdere verzekeringen van a.s.r. afsluit. Dit kan oplopen tot 10%. Je kunt jouw a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering op twee manieren afsluiten. Dit kan via een adviseur van a.s.r.. Maar je kan de verzekering ook zelf online bij a.s.r. afsluiten. En wil je de verzekering opzeggen? Dan kan dat wanneer jij dat wil. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze aansprakelijkheidsverzekering vergelijker.

Vraag van: Yessica

Beantwoord door: Vincent Schokker op 23/05/2023

Het is heel verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan zomaar voorkomen dat je schade aan iets of iemand veroorzaakt en hiervoor aansprakelijk wordt gesteld. Niet alle schades hoeven duur uit te vallen, maar als het om personen, elektronica of voertuigen gaat, kunnen de kosten natuurlijk al snel hoog oplopen. Dat geldt ook voor andere situaties. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen deze financiële gevolgen wanneer jij, of iemand uit je gezin, ergens voor aansprakelijk is. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Mo

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/06/2023

De premie die je voor een a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering betaalt, hangt van je situatie af. Zo kijkt a.s.r. of jouw persoonlijke adviseur naar je gezinssamenstelling. Ben je bijvoorbeeld alleen? Heb je een gezin? Of woon je samen? Dat speelt mee bij de berekening van de premie. Daarnaast bepalen de dekking en eventuele aanvullende dekkingen die je gekozen hebt ook de hoogte van de premie. Verder speelt het eigen risico een rol. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Pieter Jan

Beantwoord door: Vincent Schokker op 17/05/2023

Voor de a.s.r. aansprakelijkheidsverzekering kun je zelf de hoogte van het eigen risico kiezen. Neem jij liever geen risico? Kies dan voor een eigen risico van €0,- of €100,-. In geval van schade betaal je dan zelf maximaal het eigen risico dat je gekozen hebt. Maar betaal je liever minder premie en kun je schade betalen als dit zich voordoet? Dan kun je een eigen risico van €500,- kiezen. In geval van schade betaal je dan zelf maximaal €500,-. Pas als de schade hoger uitvalt, betaalt a.s.r. dat. Weeg dus voor jezelf goed af of je liever wat meer premie betaalt en minder risico loopt. Of dat je juist kunt opdraaien voor schade en daardoor een hoger eigen risico kiest en minder premie betaalt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Vergelijk meer dan 11 aansprakelijkheidsverzekeringen
 • Ook te combineren met je inboedel- en woonverzekering

Zelf je aansprakelijkheidsverzekering samenstellen!

Ontdek direct welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2022 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige aansprakelijkheidsverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Aansprakelijkheidsverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste aansprakelijkheidsverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.