Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Unigarant annuleringsverzekering

Past deze verzekering bij jou?

Vergelijk nu reisverzekeringen

 • Wij vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen voor je
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)
Start vergelijken

Unigarant annuleringsverzekering

Yes! Je hebt je vakantie geboekt en het aftellen is begonnen. Ineens kan er iets onverwachts gebeuren waardoor je reis niet meer door kan gaan. Ook tijdens je vakantie kan er een situatie ontstaan waardoor je eerder naar huis moet dan gepland. In die gevallen is het heel fijn als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Daarmee krijg je een deel of de volledige reissom vergoed. We vertellen je graag meer over de Unigarant annuleringsverzekering. Zo boek je met een gerust hart een reis.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Redenen annuleren

Om een vergoeding te krijgen bij het annuleren van je vakantie heb je een geldige reden voor annulering nodig. Er zijn allerlei redenen die Unigarant geldig vindt om je een vergoeding te geven. Bijvoorbeeld als jij en je partner samen op vakantie zouden gaan, maar uit elkaar gaan. Maar ook als je een huis koopt of verkoopt, als je een nieuwe baan krijgt of juist onverwacht werkloos raakt. Zo zijn er nog meer redenen waar we je graag over vertellen.

Bekijk meer

Dekkingen Unigarant

Bij Unigarant kun je kiezen uit een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering. In beide gevallen heb je de keuze uit twee basisdekkingen: 'basis' en 'uitgebreid'. Daarnaast kun je voor aanvullende dekkingen kiezen. De doorlopende Unigarant annuleringsverzekering heeft keuze uit vier aanvullende dekkingen. Bij de kortlopende annuleringsverzekering kun je uit vijf aanvullende dekkingen kiezen. We vertellen je graag meer over de opties die je hebt.

Bekijk meer

Unigarant vergelijken

Wil je zeker weten of Unigarant de beste annuleringsverzekering voor je heeft? Vergelijk Unigarant dan met andere aanbieders van een annuleringsverzekering. Dit doe je makkelijk, online en snel via onze vergelijker. Door onze samenwerkingen met verzekeraars en door te vergelijken, vind je altijd de beste en goedkoopste annuleringsverzekering die bij jouw wensen past. Je kunt de vergelijking zelf maken, maar we helpen je hier ook graag bij.

Bekijk meer

Voordelen annuleringsverzekering Unigarant

De Unigarant annuleringsverzekering heeft natuurlijk een aantal voordelen voor je. Denk aan een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen. Of een vergoeding bij annulering als een vriend of vriendin tijdens de vakantie komt te overlijden, dus niet alleen bij familieleden. Als je zelf een reis boekt, krijg je een vergoeding als een deel van de reis niet door kan gaan. Daarnaast wordt de vergoeding snel betaald. Wel zo fijn als je geld snel terugkrijgt.

Geldige redenen voor annuleren

Om een vergoeding te krijgen als je de reis wil annuleren, heb je een geldige reden nodig. Dit kunnen allerlei redenen zijn. Bijvoorbeeld als jij en je partner een reis geboekt hadden, maar jullie nu uit elkaar gaan. Ook als jijzelf, een andere verzekerde of een familielid ziek wordt of overlijdt, is dat een geldige reden. Start je met een nieuwe baan in de tijd dat je op vakantie zou gaan? Of raak je onverwachts werkloos? Ook dan mag je de reis annuleren. Verder krijg je een vergoeding als je de reis vanwege een zwangerschap moet annuleren. Koop of verkoop je een huis en vindt de overdracht plaats in je vakantie? Dat wordt ook als geldige reden gezien. Zo zijn er tal van redenen waarbij je (een deel van) de reissom vergoed krijgt.

Doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering Unigarant?

Twijfel je of je beter een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering kan afsluiten? Bedenk dan hoe vaak per jaar je op reis gaat. Ook weekendjes weg tellen mee. Ga je er twee keer of vaker per jaar op uit? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering al snel handiger en goedkoper. Deze verzekering geldt namelijk ook voor een concert of voorstelling. Als je daar vanwege een geldige redenen niet meer naartoe kan, wordt dat vergoed.

Ga je slechts 1 keer per jaar van huis weg? Dan is een kortlopende annuleringsverzekering vaak goedkoper. Je sluit de verzekering dan per reis of weekendje weg af. Hierbij geef je de dagen op dat je verzekerd wil zijn. Na die dagen loopt de verzekering automatisch af. Ga je weer op vakantie? Dan moet je een nieuwe verzekering afsluiten voor die dagen.

Basisdekkingen annuleringsverzekering Unigarant

Zowel voor de doorlopende als kortlopende annuleringsverzekering van Unigarant kun je uit twee basisdekkingen kiezen. Dit zijn ‘basis’ en ‘uitgebreid’. In beide gevallen krijg je tot €1.500,- per persoon vergoed als de hele reis niet door kan gaan. Moet je de reis eerder afbreken? Dan krijg je een vergoeding voor de dagen die je mist. Ook deze vergoeding is tot €1.500,-. We leggen je graag uit wat de verschillen tussen de dekkingen zijn.

Basis

Kies je voor basis? Dan ben je met een doorlopende verzekering overal ter wereld verzekerd. Daarbij kun je kiezen uit één aanvullende dekking. Met een kortlopende verzekering kun je ook uit één aanvullende dekking kiezen. Verder krijg je alle annuleringskosten vergoed.

Uitgebreid

Ook met de uitgebreide dekking ben je bij een doorlopende verzekering wereldwijd verzekerd. Daarnaast kun je kiezen uit vier aanvullende dekkingen. Met een kortlopende uitgebreide verzekering kun je uit vijf aanvullende dekkingen kiezen. In geval van annulering krijg je alle kosten vergoed.

Aanvullende dekkingen doorlopende annuleringsverzekering Unigarant

Naast de basis of uitgebreide dekking, kun je jouw annuleringsverzekering uitbreiden. Dit kun je doen door één of meer aanvullende dekkingen aan je verzekering toe te voegen. We leggen je graag uit welke keuzes je hebt.

Hoger verzekerd bedrag

Standaard vergoedt Unigarant tot €1.500,- als je reis niet door kan gaan. Of als je eerder naar huis moet tijdens je vakantie. Maar soms kost een reis meer dan €1.500,- per persoon. Dan kun je het verzekerde bedrag met deze dekking verhogen. Je krijgt dan tot €3.000,- per verzekerde terug.

Deze dekking kun je toevoegen aan zowel de basis als uitgebreide doorlopende annuleringsverzekering van Unigarant. Het eigen risico bij deze dekking is €300,-.

Zaakwaarnemer

Heb je de dekking ‘uitgebreid’ gekozen bij de doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering? Dan kun je deze aanvullende dekking afsluiten. Je krijgt dan de kosten vergoed als je jouw reis moet annuleren of afbreken als je zaakwaarnemer ziek is of overlijdt. Een zaakwaarnemer is iemand die op je bedrijf past of je functie overneemt als jij op vakantie bent.

Huisdieren

Wordt je huisdier tijdens je reis ziek? Of overlijdt je viervoeter tijdens de vakantie? Dan wil je graag zo snel mogelijk naar huis. Deze dekking vergoedt de kosten als je de reis moet annuleren of afbreken.

Je kunt deze dekking afsluiten als je de dekking ‘uitgebreid’ hebt gekozen. Dat geldt zowel voor de doorlopende als kortlopende Unigarant annuleringsverzekering.

Calamiteiten

Door onverwachte gebeurtenissen kan het zijn dat je ineens liever niet meer op reis gaat. Zo kunnen er op je vakantiebestemming terroristische aanslagen hebben plaatsgevonden. Of is er een natuurramp geweest. Ook bij binnenlandse onrust, uitbraak van een besmettelijke ziekte of een negatief reisadvies kun je ervoor kiezen om liever niet meer naar je geboekte bestemming te gaan. Met deze dekking kun je jouw reis om die redenen annuleren. Om toch nog van een vakantie te genieten, kun je de reis met deze dekking ook omboeken.

Deze dekking kun je toevoegen aan je ‘uitgebreide’ verzekering van de kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering.

Samengestelde reis

Als je zelf een vakantie boekt, boek je het hotel en de vlucht apart van elkaar. Misschien huur je ook nog wel een auto. Het is dan erg vervelend als de reis niet meer door kan gaan. Met deze dekking krijg je een vergoeding voor alle kosten als je de hele reis moet annuleren. Ook als de reis aangepast moet worden waardoor de vakantie toch door kan gaan, worden de extra kosten vergoed. Zijn er dagen van je vakantie die niet door kunnen gaan? Ook de kosten die je daarvoor gemaakt hebt, krijg je terug.

Deze dekking kun je toevoegen aan je kortlopende Unigarant annuleringsverzekering. De dekking is te combineren met de dekkingen ‘basis’ en ‘uitgebreid’.

Groepsannulering

Je gaat met een groep vrienden of een grote familie op vakantie. Heel gezellig! Maar het kan voorkomen dat iemand van de groep de reis wil annuleren. Bijvoorbeeld doordat een familielid ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden. Met een man minder op vakantie dan gepland is toch minder leuk. Met deze dekking kan de hele groep de vakantie annuleren.

Deze dekking is alleen toe te voegen aan je kortlopende annuleringsverzekering van Unigarant. Deze aanvulling is mogelijk bij zowel de dekking ‘basis’ als ‘uitgebreid’.

Unigarant annuleringsverzekering vergelijken

Naast de Unigarant annuleringsverzekering heb je keuze uit andere verzekeraars die deze verzekering aanbieden. Om de beste verzekering bij jouw wensen te vinden, raden we je aan om annuleringsverzekeringen te vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze vergelijker. Door jouw wensen en gegevens in te vullen, zie je direct de beste resultaten voor jou. We maken de vergelijking op basis van dekking en premie. Hierdoor betaal je nooit meer te veel en ben je wel goed verzekerd! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag.

Je kunt deze verzekering van Unigarant ook combineren met een Unigarant reisverzekering. Dan ben je ook tijdens je reis verzekerd. Bijvoorbeeld als je hulp nodig hebt of als je bagage kwijt raakt.

Veelgestelde vragen over de Unigarant annuleringsverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Mara

Beantwoord door: Vincent Schokker op 07/07/2023

Om een vergoeding te krijgen bij het annuleren van je vakantie heb je een geldige reden voor annulering nodig. Er zijn allerlei redenen die Unigarant geldig vindt om je een vergoeding te geven. Bijvoorbeeld als jijzelf, een andere verzekerde of een familielid ziek wordt of overlijdt, is dat een geldige reden. Start je met een nieuwe baan in de tijd dat je op vakantie zou gaan? Of raak je onverwachts werkloos? Ook als je een huis koopt of verkoopt en de overdracht plaatsvindt in je vakantie mag je de reis annuleren. Raak je zwanger of doen zich complicaties voor tijdens de zwangerschap? Ook dat is een geldige reden om je vakantie te annuleren. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze annuleringsverzekering vergelijker.

Vraag van: Nolan

Beantwoord door: Vincent Schokker op 13/07/2023

Met een annuleringsverzekering van Unigarant krijg je de kosten vergoed van de vakantiedagen die je door vertraging, van bijvoorbeeld een vliegreis, mist. Dit valt niet in de Unigarant reisverzekering, dus daarom is het altijd handig om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jill

Beantwoord door: Vincent Schokker op 27/06/2023

Twijfel je of je beter een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering kan afsluiten? Bedenk dan hoe vaak per jaar je op reis gaat. Ook weekendjes weg tellen mee. Ga je er vaker dan twee keer per jaar op uit? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering al snel handiger en goedkoper. Ga je twee keer per jaar of minder van huis weg? Dan is een kortlopende annuleringsverzekering vaak goedkoper. Je sluit de verzekering dan per reis of weekendje weg af. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Maxime

Beantwoord door: Vincent Schokker op 09/07/2023

Door onverwachte gebeurtenissen kan het zijn dat je ineens liever niet meer op reis gaat. Zo kunnen er op je vakantiebestemming terroristische aanslagen hebben plaatsgevonden of is er een natuurramp geweest. Ook bij binnenlandse onrust, uitbraak van een besmettelijke ziekte of een negatief reisadvies kun je ervoor kiezen om liever niet meer naar je geboekte bestemming te gaan. Met de aanvullende dekking 'calamiteiten' kun je jouw vakantie om deze redenen annuleren of omboeken. Om deze aanvullende dekking te kunnen afsluiten, heb je de dekking 'uitgebreid' nodig van een doorlopende of kortlopende Unigarant annuleringsverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Ortam

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/06/2023

Standaard vergoedt Unigarant tot €1.500,- als je reis niet door kan gaan. Of als je eerder naar huis moet tijdens je vakantie. Maar soms kost een reis meer dan €1.500,- per persoon. Dan kun je het verzekerde bedrag met de aanvullende dekking 'hoger verzekerd bedrag' verhogen. Je krijgt dan tot €3.000,- per verzekerde terug. Deze dekking kun je toevoegen aan zowel de basis als uitgebreide doorlopende annuleringsverzekering van Unigarant. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Opzeggen doe je zelf maar wij kunnen je er wel bij helpen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Reisverzekering voor complete gezin?
  Maak gebruik van onze reisverzekering vergelijker en verzeker in één keer al je gezinsleden mee!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude reisverzekering niet voor je op maar kunnen je wel helpen bij het opzeggen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Kortlopende reisverzekering nodig?
  Ga je niet vaak op vakantie en heb je snel een reisverzekering nodig? Start met vergelijken!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.