Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Autoverzekering berekenen

Regel het nu zelf online of laat je adviseren door onze experts!

Vergelijk direct je autoverzekering

 • Kies zelf voor WA, WA+ of Allrisk
 • Spoed? Bel ons op 035-6857888
 • Laagst mogelijke premie
 • Beste dekking en voorwaarden
Start vergelijken

Auto verzekeren?

Je auto verzekeren kun je helemaal zelf op Vergelijkdirect.com maar natuurlijk kunnen we je er ook gewoon bij helpen. We helpen je kiezen tussen meer dan 25 autoverzekeringen. Zo kun je de autoverzekering afsluiten die het beste bij je auto past. Op basis van premie, voorwaarden en dekking. Door onze unieke vergelijker vergelijk je autoverzekeringen inclusief aanvullende dekking, voorwaarden en premie. Wil je na het vergelijken direct zelf je autoverzekering online regelen? Dan kan dat natuurlijk. Heb je nog vragen? Neem dan snel contact met ons op via chat, WhatsApp of telefoon via 035-6857888!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA Autoverzekering

Een WA Autoverzekering is verplicht voor elke auto. Met een WA-dekking ben je verzekerd tegen schade die je met je auto aanbrengt aan anderen. Schade aan je eigen auto zijn met een WA autoverzekering niet gedekt. Hiervoor dien je een WA+ of Allrisk autoverzekering af te sluiten. Over het algemeen wordt gekeken naar hoe oud de auto is om te bepalen welke verzekering (WA, WA+ of Allrisk) het beste bij de auto past. Een auto van 20 jaar oud met een lage dagwaarde is namelijk niet geschikt om Allrisk te verzekeren. De premie die je dan betaalt is over een jaar genomen hoger dan de waarde die je terugkrijgt als je schade hebt of je auto is gestolen. Bij auto's ouder dan 7 jaar wordt vaak gekozen voor een WA autoverzekering. Je WA autoverzekering kan wel worden uitgebreid met pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden en schade inzittenden.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ Autoverzekering

Wil je je eigen auto verzekeren tegen diefstal, ruitschade, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade? Kies dan voor de WA+ autoverzekering. Met de WA+ autoverzekering ben je met je eigen auto gedekt tegen deze schades. Wil je ook schade door je eigen schuld en vandalisme verzekerd hebben? Kies dan voor een Allrisk autoverzekering. Ook een WA+ autoverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk auto verzekeren

Veel autoverzekeraars bieden naast de allrisk dekking voor schade door eigen schuld en vandalisme ook een nieuwwaarderegeling. Is je auto jonger dan 3 of 5 jaar krijg je bij total-loss of diefstal de volledige aankoopwaarde vergoed. Wij kunnen je exact vertellen hoe de nieuwwaarderegeling in elkaar steekt en wat de verschillen zijn die verzekeraars hanteren. Natuurlijk kun je ook extra dekkingen kiezen wanneer je je auto allrisk verzekerd.

Bekijk aanvullende dekkingen
Vergelijkdirect.com kan je helpen bij een autoverzekering berekenen! In onze vergelijking worden verschillende verzekeraars met elkaar vergeleken om zo de beste en voordeligste verzekering naar jou wensen te vinden! Een autoverzekering is verplicht in Nederland om te hebben maar dit betekend niet dat je teveel hoeft te betalen! Maak daarom nu je eigen vergelijking!
autoverzekering berekenen

Autoverzekering berekenen? Factoren die premie bepalen

Bij het berekenen van een autoverzekering worden verschillende factoren met elkaar vergeleken.  Een WA verzekering is verplicht in Nederland. Iedereen die een automobiel bezit en gebruikt is verplicht WA verzekerd te zijn. Met een WA verzekering ben je gedekt voor schade die je toebrengt aan een ander. Naast de WA verzekering kun je ook nog aanvullende dekkingen afsluiten. Zo heb je een WA + verzekering en een Allrisk verzekering

WA + verzekering

Met een WA+ verzekering ben je ook WA verzekerd, maar naast de normale WA verzekering dekt je ook nog je eigen auto tegen schade. Je eigen auto is dan verzekerd maar niet voor je eigen fouten. Daarvoor moet je allrisk verzekerd zijn. Bij een WA+ autoverzekering ben je wel verzekerd voor:

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Brand
 • Ruit- en stormschade
 • Botsing met dieren

Allrisk verzekering

Bij een allrisk verzekering bij je voor alles verzekerd. Onder allrisk valt de standaard WA verzekering de WA+ verzekering en de schade aan eigen auto door eigen fout verzekering. De allrisk is natuurlijk wel de verzekering met de hoogste premie. Toch kun je naast je allrisk verzekering ook nog aanvullende dekkingen afsluiten. De opties voor aanvullende dekkingen staan hieronder vermeld.

 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand
 • Ongevallen inzittenden
 • Schade inzittenden
 • Geen eigen risico
 • No-claim beschermer

Geen acceptatieplicht

Autoverzekeraars dragen geen acceptatieplicht. Dit houdt in dat een verzekeraars je niet aan hoeft te nemen als ze dat niet willen. Er kan wilsgebrek ontstaan bij een verzekeraar als degene die een verzekering aanvraagt een zwaar schade verleden heeft of fraude heeft gepleegd met de premie betaling. De verzekeraar kan diegene dan afwijzen, dit doen ze dan ook omdat ze weten dat dit soort mensen vaak veel schademeldingen indienen. Je draagt dan een te hoog schaderisico voor de verzekeraar. Houdt hier dus rekening mee als je wilt gaan overstappen.

Autoverzekering berekenen, maak een vergelijking!

Door een vergelijking te maken blijf je altijd op de hoogte van wat de voordeligste premies zijn. Sommige mensen blijven standaard altijd bij een vaste verzekeraar. Toch is het verstandig om een vergelijking te maken omdat het niks kost en binnen enkele minuten gebeurd is. Door je eigen gegevens in de vergelijking in te vullen krijg je altijd een gepast aanbod. Benieuwd naar jou premie, maak dan nu de vergelijking!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 25 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Auto verzekeren op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Breid je autoverzekering uit met dekking voor je accessoires, inzittenden etc.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe autoverzekering!
 • Extra korting autoverzekering?
  Combineer je autoverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over autoverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. van Leest

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

De kosten van een autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst de dekking. Er zijn drie soorten dekkingen voor een autoverzekering: WA, WA+ en Allrisk. Met een WA-dekking ben je alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Bij een WA+ dekking ben je niet alleen verzekert tegen schade aan anderen, maar ook tegen diefstal, ruit-, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade. Ten derde is er een Allrisk verzekering. Deze verzekering dekt alles wat er onder een WA+ dekking valt, plus schade door eigen schuld en schade door vandalisme. Er zijn ook een aantal aanvullende dekkingen die de prijs van een autoverzekering kunnen verhogen. Deze dekkingen zijn niet verplicht. Het gaat om de volgende dekkingen: pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden, schade inzittenden, geen eigen risico en no-claim beschermer. Overige factoren die de prijs bepalen zijn: postcode, type auto, aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je rijdt per jaar.