Autoverzekering jongeren: niet te betalen

Uit een onderzoek van Vergelijkdirect.com blijkt dat een autoverzekering voor jongeren steeds duurder wordt. Vergelijkdirect.com vergeleek verschillende WA-autoverzekeringen met verschillende leeftijden. Zo bleek bijvoorbeeld dat een 18-jarige met nul schadevrije jaar tot wel 11 keer meer betaalt voor de autoverzekering dan een 50-jarige met 30 schadevrije jaren. Autoverzekering jongeren: niet te betalen dus!

Premieverschillen
Volkswagen Golf 1.6i uit 2004Goedkoopste WA-verzekeringDuurste WA-verzekering
18 jaar oud, 0 schadevrije jaren€217,72€256,25
50 jaar oud, 30 schadevrije jaren€24,25€44,82
Verschil€193,47€211,43

 

In het bovenstaande tabel is duidelijk hoe extreem de prijsverschillen tussen de twee leeftijden zijn.

Verzekering op naam ouders

Vaak zie je dat ouders de auto en de verzekering op de naam van de ouders zetten. Dit is natuurlijk heel verleidelijk en in principe is dit mogelijk, maar niet aan te raden! Vergelijkdirect.com legt je uit waarom dit niet verstandig is:

Het is niet toegestaan
In het geval dat je ouders je auto en de verzekering op hun naam zetten, wordt er gevraagd wie de regelmatige bestuurder is. Indien ze jouw naam opgeven, betalen ze een hogere premie. Indien ze hun eigen naam opgeven, valt de premie logischerwijs lager uit en hierdoor pleeg je dus fraude.

Je loopt schadevrije jaren mis
Als de autoverzekering op de naam van je ouders staat, bouw je geen schadevrije jaren op. Op het moment dat je de autoverzekering op je eigen naam zet, heb je dus 0 schadevrije jaren. Hierdoor betaal je alsnog meer premie omdat je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Eventuele schade betaal je zelf
Als je verzekering op naam van je ouders staat, ben jij logischerwijs geen regelmatige bestuurder. Als het dus duidelijk wordt dat jij altijd in de auto rijdt, hoeft de verzekering eventuele veroorzaakte schade niet te vergoeden.

Verzekering op je eigen naam

Zorg dus dat je in elk geval de verzekering op je eigen naam zet, hierbij wil je natuurlijk de goedkoopste verzekering. Vergelijkdirect.com legt je uit hoe je de goedkoopste verzekering afsluit:

Koop geen snelle of zware auto
Snelle auto’s met veel vermogen of zware auto’s kunnen meer schade veroorzaken, hierdoor wordt je verzekering natuurlijk ook duurder. Je kunt het beste een lichte auto met weinig vermogen kopen. Hierdoor zal je autoverzekering lager uitvallen en ben je dus goedkoper uit.

Schadevrije jaren van je brommer of scooter overnemen
In sommige gevallen accepteren autoverzekeraars de schadevrije jaren van je brommer of scooter. Dit scheelt veel geld!

Risicogroep
In de autoverzekeringswereld is er een zogenaamde risicogroep. Dit zijn jongeren van 18 tot 24 jaar, deze groep veroorzaakt statistisch gezien de meeste schade. Hierdoor betaalt iemand van 18 tot 24 dus ook meer premie.

Autoverzekering jongeren vergelijken

Door goed te vergelijken, vind je de goedkoopste autoverzekering. Er zijn namelijk veel verschillen tussen de premies!

 

 

Lees hier meer over de autoverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier