Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Een autoverzekering afsluiten als jongere

Alles wat je wilt weten

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Niet te betalen?

Uit een onderzoek van Vergelijkdirect.com blijkt dat een autoverzekering voor jongeren steeds duurder wordt. Vergelijkdirect.com vergeleek verschillende WA-autoverzekeringen met verschillende leeftijden. Zo bleek bijvoorbeeld dat een 18-jarige met nul schadevrije jaar tot wel 11 keer meer betaalt voor de autoverzekering dan een 50-jarige met 30 schadevrije jaren. Autoverzekering jongeren: niet te betalen dus!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Verzekering op naam van ouders

Je autoverzekering op naam van je ouders zetten is verleidelijk en het kan ook, maar verstandig is het niet. Het is ten eerste niet toegestaan, je loopt schadevrije jaren mis voor als je later een autoverzekering afsluit op je eigen naam en eventuele schade moet je zelf betalen.

Bekijk meer

Verzekering op eigen naam

Kies je ervoor om de autoverzekering op je eigen naam te zetten? Dan ben je wel wat duurder uit dan wanneer je het onder de verzekering van je ouders schuift. Maar, het loont wel! Door geen snelle of zware auto te kopen en eventuele schadevrije jaren van je brommer of scooter mee te nemen, is de maandelijkse premie nog best betaalbaar!

Bekijk meer

Premieverschillen

Maar hoe extreem zijn die premieverschillen dan? Als voorbeeld gebruiken we een Volkswagen Golf 1.6i uit 2004. Als iemand van 18 jaar zonder schadevrije jaren, betaal je €217,72 voor een WA verzekering. Kies je voor WA+? Dan betaal je al snel €256,25. Maar ben je 50 en heb je misschien wel 30 schadevrije jaren? Dan liggen deze premies heel anders. Zo betaal je dan voor WA €24,25 en voor WA+ €44,82.
Het verschil in prijs is dus enorm.

Autoverzekering jongeren: verzekering op naam ouders

Vaak zie je dat jongeren hun auto en de verzekering op naam van de ouders zetten. Dit is natuurlijk heel verleidelijk en in principe is dit mogelijk, maar niet aan te raden! We leggen je uit waarom dit niet verstandig is:

Het is niet toegestaan

In het geval dat je ouders je auto en de verzekering op hun naam zetten, wordt er gevraagd wie de regelmatige bestuurder is. Indien ze jouw naam opgeven, betalen ze een hogere premie. Geven ze hun eigen naam op? Dan valt de premie logischerwijs lager uit en hierdoor pleeg je dus fraude.

Je loopt schadevrije jaren mis

Als de autoverzekering op de naam van je ouders staat, bouw jijzelf geen schadevrije jaren op. Op het moment dat je later de autoverzekering op je eigen naam zet, heb je dus 0 schadevrije jaren. Hierdoor betaal je alsnog meer premie omdat je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Eventuele schade betaal je zelf

Als je verzekering op naam van je ouders staat, ben jij logischerwijs geen regelmatige bestuurder. Maar als het duidelijk wordt dat jij altijd in de auto rijdt, hoeft de verzekering eventuele schade niet te vergoeden.

Jongeren autoverzekering op je eigen naam

Zorg dus dat je in elk geval de verzekering op je eigen naam zet. Hierbij wil je natuurlijk de goedkoopste verzekering. Vergelijkdirect.com legt je uit hoe je de goedkoopste verzekering afsluit:

Koop geen snelle of zware auto

Snelle auto’s met veel vermogen of zware auto’s kunnen meer schade veroorzaken. Hierdoor wordt je verzekering natuurlijk ook duurder. Je kunt het beste een lichte auto met weinig vermogen kopen. Hierdoor zal je autoverzekering lager uitvallen en ben je dus goedkoper uit.

Schadevrije jaren van je brommer of scooter overnemen

In sommige gevallen accepteren autoverzekeraars de schadevrije jaren van je brommer of scooter. Dit scheelt veel geld!

Risicogroep

In de autoverzekeringswereld is er een zogenaamde risicogroep. Dit zijn jongeren van 18 tot 24 jaar, deze groep veroorzaakt statistisch gezien de meeste schade. Hierdoor betaalt iemand van 18 tot 24 dus ook meer premie.

Autoverzekering jongeren vergelijken

Door goed te vergelijken, vind je de beste jongeren autoverzekering. Er zijn namelijk veel verschillen tussen de premies! Vergelijken doe je bij ons. Vergelijk allerlei soorten dekkingen en vind degene die het best bij jouw auto past! Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op.

Veel gestelde vragen over een autoverzekering voor jongeren

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Jeroen

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/10/2021

Dit is mogelijk, maar niet aan te raden. In het geval dat je ouders je auto en de verzekering op hun naam zetten, wordt er gevraagd wie de regelmatige bestuurder is. Indien ze jouw naam opgeven, betalen ze een hogere premie. Geven ze hun eigen naam op? Dan valt de premie logischerwijs lager uit en hierdoor pleeg je dus fraude. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Karel

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/10/2021

Het is lastig om als jongere een echt goedkope autoverzekering af te sluiten omdat je in de risicogroep valt én je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Toch hoeft een autoverzekering niet onbetaalbaar te zijn. Dit is het geval als je kiest voor een lichte auto met weinig vermogen. Heb je toevallig een scooter of brommer gehad? Dan kan het zijn dat je hiervoor schadevrije jaren hebt opgebouwd. In sommige gevallen accepteren autoverzekeraars de schadevrije jaren van je brommer of scooter. Dit scheelt veel geld! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jonna

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/10/2021

In de autoverzekeringswereld is er een zogenaamde risicogroep. Dit zijn jongeren van 18 tot 24 jaar, deze groep veroorzaakt statistisch gezien de meeste schade. Hierdoor betaalt iemand van 18 tot 24 dus ook meer premie. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.