Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Beste autoverzekering

We vertellen je hoe je die vindt

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

De beste autoverzekering

De beste autoverzekering is voor iedereen anders. Ieder mens heeft immers verschillende wensen en behoeften en de verzekering moet aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Om een autoverzekering op maat te vinden, kun je ervoor kiezen om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je vult je gegevens en wensen voor je autoverzekering in en je krijgt daarop gebaseerde autoverzekeringen te zien. Je kunt kiezen voor een WA, WA+ of allrisk autoverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekkingen autoverzekering

Voor een autoverzekering zijn er drie soorten basisdekkingen. Je bent verplicht om minimaal een WA dekking af te sluiten. Je bent dan verzekerd tegen schade die jij bij een ander veroorzaakt. Kies je voor WA+? Dan ben je in veel gevallen ook verzekerd tegen schade aan je eigen auto. Maar om ook echt verzekerd te zijn tegen de schade die jijzelf veroorzaakt aan jouw auto, moet je allrisk verzekerd zijn.

Bekijk meer

Aandachtspunten beste verzekering

Let bij een autoverzekering goed op de voorwaarden. Hierin staat namelijk wat wel en niet gedekt is. Daarnaast is het slim om goed te kijken naar de waarde van je auto. Dure auto's kun je beter duurder verzekeren. Ook kun je naast je basisdekking nog kiezen om je verzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Zo ben je beter verzekerd.

Bekijk meer

Beste autoverzekering

De beste autoverzekering is voor iedereen anders. Daarom raden we je aan om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat kan in onze vergelijker! Vul jouw wensen en eisen in en je ziet welke verzekeringen het beste bij jouw wensen en budget passen!

Bekijk meer

WA, WA+ of allrisk autoverzekering?

WA verzekering

Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Met een WA verzekering ben je verzekerd voor de schade die jij aan anderen toebrengt. Maak je dus schade aan een ander voertuig? Dan wordt dat gedekt. De schade die jij zelf veroorzaakt aan je eigen auto wordt helaas niet gedekt. Als je hiervoor ook verzekerd wilt zijn, kun je een WA + verzekering afsluiten.

WA+ verzekering

Met WA+ kan je zelf beslissen hoe jij jouw WA + verzekering aanvult. Bij een WA + Beperkt casco dekt de verzekeraar de schade aan je eigen auto. Denk aan schades door brand of diefstal. Maar ook ruitbreuk of schade door storm of een botsing met dieren. Met deze verzekering dek je dus de veelvoorkomende schades. Wil je volledig gedekt zijn? Ook als de schade voor jouw auto je eigen schuld is? Sluit dan een WA + Volledig casco af (ook wel allrisk autoverzekering genoemd).

Allrisk verzekering

Met allrisk is verzeker je je auto voor alle soorten schade. Dus ook wanneer schade je eigen schuld is.

Waar moet je op letten?

Bij een autoverzekering zijn de verzekeringsvoorwaarden zeer belangrijk. Een nieuwe auto wil je zo goed mogelijk verzekeren. Voor een goede, dure auto is het verstandig om een allrisk autoverzekering te overwegen. Heb je een wat oudere en minder goede auto? Dan is een WA of WA+ autoverzekering verstandig. Ook kun je ervoor kiezen om je basisdekking uit te breiden met een aanvullende dekking. Dit kan bijvoorbeeld met een inzittendenverzekering. Ook kun je kijken of je eventuele schadevrije jaren mee kunt nemen naar je nieuwe autoverzekering. Om de beste autoverzekering te vinden, kun je eenvoudig je gegevens en voorkeuren aangeven in onze vergelijker. Hierin vergelijken we verschillende verzekeraars met elkaar. Op deze manier zie je de beste verzekering met de voordeligste premie.

Eigen risico

Bijna alle autoverzekeraars hanteren een eigen risico. Een standaard eigen risico verschilt van 130 tot 150 euro. Hoe hoger het eigen risico is, hoe meer voordeel dat heeft op je maandpremie. Deze zal namelijk hierdoor lager uitvallen. Maar veel autoverzekeraars bieden ook een aantrekkelijke premie zonder een verplicht eigen risico.

Beste autoverzekering

Het is moeilijk om te zeggen wat de beste verzekering voor jouw auto is. Dat komt omdat ‘het beste’ voor iedereen verschilt. Mensen hebben nou eenmaal eigen wensen en voorkeuren over premies en dekkingen. Voor de beste autoverzekeringen van een jaar worden wel verschillende cijfers naast elkaar gezet. Dit is echter meer om te zien welke verzekering het meest afgesloten is.

Vergelijk en bespaar geld!

Je kunt op heel veel manieren besparen op jouw autoverzekering. Eén daarvan is om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken om een goede autoverzekering te vinden. Door te vergelijken krijg je alleen de autoverzekeringen te zien die bij jouw wensen en behoeftes passen. Er zijn namelijk een hoop autoverzekeringen met een hoop verschillende premies. Het kan dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het zoeken van de beste en voordeligste autoverzekering! Waar wacht je nog op? Vergelijk nu met onze vergelijker en bespaar! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van de beste autoverzekering voor jou!

Veel gestelde vragen over de beste autoverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Daniël

Beantwoord door: Vincent Schokker op 04/11/2021

De beste autoverzekering is voor iedereen anders. Ieder mens heeft immers verschillende wensen en behoeften en de verzekering moet aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Om een autoverzekering op maat te vinden, kun je ervoor kiezen om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je vult je gegevens en wensen voor je autoverzekering in in onze vergelijker en je krijgt daarop gebaseerde autoverzekeringen te zien. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Mitchell

Beantwoord door: Vincent Schokker op 05/11/2021

De beste autoverzekering vind je door te vergelijken. Door het vergelijken krijg je alleen de autoverzekeringen te zien die bij jouw wensen en behoeftes passen. Er zijn namelijk een hoop autoverzekeringen met een hoop verschillende premies. Het kan dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het zoeken van de beste en voordeligste autoverzekering! Waar wacht je nog op? Vergelijk nu met onze vergelijker en bespaar! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Sandy

Beantwoord door: Vincent Schokker op 28/10/2021

Bij een autoverzekering zijn de verzekeringsvoorwaarden zeer belangrijk. Een nieuwe auto wil je zo goed mogelijk verzekeren. Voor een goede, dure auto is het verstandig om een allrisk autoverzekering te overwegen. Heb je een wat oudere en minder goede auto? Dan is een WA of WA+ autoverzekering verstandig. Ook kun je ervoor kiezen om je basisdekking uit te breiden met een aanvullende dekking. Dit kan bijvoorbeeld met een inzittendenverzekering. Ook kun je kijken of je eventuele schadevrije jaren mee kunt nemen naar je nieuwe autoverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.