Uitleg over opzeggen van jouw autoverzekering

Stel, de situatie ontstaat dat je jouw autoverzekering wilt opzeggen. Dat kan natuurlijk. Maar vaak weet je niet wat je precies moet doen en welke stappen je moet ondernemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je jouw auto hebt verkocht, of dat je wilt overstappen naar een andere autoverzekering die bijvoorbeeld goedkoper is. Hieronder vind je alle benodigde uitleg over opzeggen van jouw autoverzekering.

Auto verkocht of nieuwe auto gekocht?

Als je jouw auto verkoopt kun je de autoverzekering tussentijds stopzetten. Het is dan de bedoeling dat je een kopie van het vrijwaringsbewijs naar de autoverzekeraar stuurt. In de meeste gevallen zal de verzekeraar je betaalde premie terugstorten en de polis beëindigen. Sommige verzekeringsmaatschappijen houden hierbij administratiekosten in. Als je jouw autoverzekering verlengd hebt omdat je een nieuwe auto tot je beschikking hebt, dan kun je jouw polis dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Deze opzegging moet schriftelijk gebeuren, bij voorkeur aangetekend.

Opzegtermijn autoverzekering

Bij bepaalde verzekeraars geldt een contracttermijn van één jaar. Dit is alleen het geval als deze verzekeraars zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. Een contracttermijn werkt als volgt: Als een autoverzekering voor de eerste keer is verlengd, kun je je polis dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand.

Lees hier meer over de autoverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier