Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Wil je je autoverzekering opzeggen?

We leggen je uit hoe dit werkt.

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Opzeggen autoverzekering

Stel, de situatie ontstaat dat je jouw autoverzekering wilt opzeggen. Dat kan natuurlijk. Maar vaak weet je niet wat je precies moet doen en welke stappen je moet ondernemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je jouw auto hebt verkocht, of dat je wilt overstappen naar een andere autoverzekering die bijvoorbeeld goedkoper is. Hieronder vind je alle benodigde uitleg over opzeggen van jouw autoverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Autoverzekering opzeggen: auto verkocht

Als je je auto verkocht hebt, kun je je autoverzekering stopzetten. Stuur dan het vrijwaringsbewijs naar je autoverzekeraar.

Bekijk meer

Autoverzekering opzeggen: nieuwe auto

Bij een nieuwe auto kun je je autoverzekering verlengen. Maar je kunt je polis ook dagelijks afbreken met een opzegtermijn van een maand.

Bekijk meer

Autoverzekering opzeggen

Auto verkocht & stopzetten autoverzekering

Verkoop je je auto? Dan kun je de autoverzekering stopzetten. Het is dan de bedoeling dat je een kopie van het vrijwaringsbewijs naar de autoverzekeraar stuurt. Vaak zal de verzekeraar de betaalde premie terugstorten en de polis beëindigen. Sommige verzekeraars houden hierbij administratiekosten in.

Nieuwe auto gekocht & verzekering stoppen

Als je een nieuwe auto hebt, kun je je verzekering verlengen. Je kunt je polis ook dagelijks afbreken met een opzegtermijn van één maand. Dit moet schriftelijk gebeuren. Bij voorkeur aangetekend. Dit kun je doen per mail.

Opzegtermijn autoverzekering

Bij bepaalde verzekeraars geldt een contracttermijn van één jaar. Dit is alleen het geval als deze verzekeraars zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. Een contracttermijn werkt als volgt. Als een autoverzekering voor de eerste keer is verlengd, kun je je polis dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Na die maand is de verzekering gestopt.

Hulp nodig voor een nieuwe verzekering?

Ben je op zoek naar een passende autoverzekering? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We vergelijken veel verzekeringen met elkaar. Zo ook autoverzekeringen. Als consument kan je zelf op zonder uit welke het best bij je past. Je vult de wensen in van jouw verzekering. Je vergelijkt op premie en dekking. Daarna zie je welke verzekering het best bij je past. En welke het voordeligst is! Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag. Ook voor andere vragen kun je bij ons terecht. Onze experts helpen je direct.

Veel gestelde vragen over het opzeggen van een autoverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Dirk

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/09/2021

Je autoverzekering kun je opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Dit moet schriftelijk gebeuren. Bij voorkeur aangetekend. Dit kun je doen per mail. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Cornelis

Beantwoord door: Vincent Schokker op 16/09/2021

Bij bepaalde verzekeraars geldt een contracttermijn van één jaar. Dit is alleen het geval als deze verzekeraars zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. Een contracttermijn werkt als volgt. Als een autoverzekering voor de eerste keer is verlengd, kun je je polis dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Na die maand is de verzekering gestopt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.