Pechhulpverleningsdienst

Je kunt de service pechhulpverleningsdienst los afsluiten, maar je kunt dit ook als aanvullende dekking kiezen bij een reis- of autoverzekering. In de volksmond wordt pechhulpverleningsdienst ook wel pechhulp of wegenwacht genoemd. De pechhulpverleningsdienst kan handig zijn als je onderweg pech krijgt, zodat je gauw je weg weer kan vervolgen.

Pechhulpverleningsdienst bij de autoverzekering

Als je een autoverzekering afsluit, kun je vaak de dekking pechhulpdienstverlening afsluiten. Er zijn namelijk een aantal verzekeraars die deze dekking aanbieden. Deze dekking is gekoppeld aan je autoverzekering en daarbij vaak ook maandelijks opzegbaar. Mocht je een nieuwe auto kopen, dan zit je niet vast aan deze dekking.

Pechhulpverleningsdienst bij de reisverzekering

Je kunt er ook voor kiezen om pechhulp te nemen als extra dekking bij je reisverzekering. Als je op vakantie gaat, ga je met de auto natuurlijk vaak naar het buitenland. Je wilt dan natuurlijk met een gerust hart op vakantie zodat je optimaal kan genieten. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je midden in Frankrijk autopech krijgt. Let er natuurlijk wel op dat je niet dubbel verzekerd bent. Als je deze dekking al bij je autoverzekering hebt afgesloten dan hoef je deze niet nog een keer af te sluiten bij je reisverzekering.

Pechhulpverleningsdienst als losse service

De pechhulpverleningsdienst is natuurlijk ook verkrijgbaar als losse service. Je denkt dan vaak aan de ANWB, maar zijn meerdere aanbieders van pechhulp. Zo bieden Allianz en Route Mobiel dit bijvoorbeeld ook aan. Let hierbij op dat bij sommige pechhulpservices de dekking op de persoon wordt afgesloten, bij de ander weer op het kenteken.

Voorwaarden

Let altijd op de voorwaarden die elke verzekeraar en/of aanbieder hanteert. Deze voorwaarden verschillen nogal van elkaar. Vergelijkdirect.com heeft de belangrijkste voorwaarden op een rijtje gezet zodat jij weet waar je op moet letten:

Vervangend vervoer
Bij sommige aanbieders ben je alleen in Nederland gedekt en moet je een aparte Europa-dekking afsluiten. Bij andere aanbieders ben je weer gedekt in heel Europa. Daarbij moet je opletten dat vervangend vervoer in sommige gevallen alleen in Nederland geldt. Mocht je pech krijgen in het buitenland kan het dus zijn dat je geen vervangend vervoer krijgt.

Aantal keren recht op pechhulp
Bij sommige aanbieders heb je bijvoorbeeld ook maar een paar keer per jaar recht op pechhulp. Bij sommige heb je weer onbeperkt recht op pechhulp. Je dient dus goed te kijken wat voor jou het beste uitkomt.

Pechhulp bij verkeerde brandstof
Als je de verkeerde brandstof hebt getankt dan moet je tank worden uitgepompt. Dit zien sommige aanbieders als een apart geval met aparte voorwaarden.

Leeftijd voertuig
Sommige (oudere)voertuigen worden niet geaccepteerd bij de pechhulpverleningsdienst. Veel aanbieders vinden het risico simpelweg te groot om een oude auto te laten verzekeren. Daarbij hanteren sommige aanbieders leeftijdsafhankelijke premies.

Dekking op kenteken of persoon
Bij de ene aanbieder is je auto verzekerd, bij de andere aanbieder ben je weer als persoon verzekerd. Je moet dus goed kijken wat in jouw situatie het beste uitkomt.

Pechhulp in je woonplaats
In sommige gevallen ben je niet verzekerd alleen verzekerd buiten je woonplaats. Mocht je dus pech krijgen in je woonplaats, zal je zelf hulp moeten zoeken.

 

Lees hier meer over de autoverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier