Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Pechhulpverleningsdienst

Ontdek meer over pechhulpverlening

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Pechhulpverleningsdienst nodig?

Pech hebben is onhandig en niet leuk. Je wilt dan snel geholpen worden. Je kunt de service pechhulpverleningsdienst los afsluiten, maar je kunt dit ook als aanvullende dekking kiezen bij een reis- of autoverzekering. In de volksmond wordt pechhulpverleningsdienst ook wel pechhulp of wegenwacht genoemd. De pechhulpverleningsdienst kan handig zijn als je onderweg pech krijgt, zodat je gauw je weg weer kan vervolgen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Pechhulp bij autoverzekering

Je kunt een pechhulpdienstverlening afsluiten bij je autoverzekering. Dit kan niet bij alle verzekeraars, maar er zijn verzekeraars die dit wel hebben. En het heeft ook weer zo z'n voordelen om het bij je autoverzekering af te sluiten.

Bekijk meer

Pechhulp bij reisverzekering

Je kunt de pechhulp ook afsluiten bij je reisverzekering. Dit is handig voor als je met de auto op vakantie gaat naar het buitenland. Zo ga je onbezorgd op reis.

Bekijk meer

Losse pechhulp

Geen pechhulp bij je auto- of reisverzekering? Dan kan je pechhulp nog los afsluiten. Dit kan bij de ANWB, maar ook bij Allianz en Route Mobiel.

Bekijk meer

Pechhulpverleningsdienst bij de autoverzekering

Als je een autoverzekering afsluit, kun je vaak de dekking pechhulpdienstverlening afsluiten. Er zijn namelijk een aantal verzekeraars die deze dekking aanbieden. Deze dekking is gekoppeld aan je autoverzekering en daarbij vaak ook maandelijks opzegbaar. Mocht je een nieuwe auto kopen, dan zit je niet vast aan deze dekking.

Pechhulpverleningsdienst bij de reisverzekering

Je kunt er ook voor kiezen om pechhulp te nemen als extra dekking bij je reisverzekering. Als je op vakantie gaat, ga je misschien met de auto naar het buitenland. Je wilt dan natuurlijk met een gerust hart op vakantie zodat je optimaal kan genieten. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je midden in Frankrijk pech krijgt. Let er wel op dat je niet dubbel verzekerd bent. Als je deze dekking al bij je autoverzekering hebt afgesloten dan hoef je deze niet nog een keer af te sluiten bij je reisverzekering. Dat zijn onnodige kosten.

Pechhulpverleningsdienst als losse service

De pechhulpverleningsdienst is natuurlijk ook verkrijgbaar als losse service. Je denkt dan vaak aan de ANWB, maar er zijn meerdere aanbieders van pechhulp. Zo bieden Allianz en Route Mobiel dit bijvoorbeeld ook aan. Let hierbij op dat bij sommige pechhulpservices de dekking op de persoon wordt afgesloten. Bij de ander weer op het kenteken.

Voorwaarden

Let altijd op de voorwaarden die elke verzekeraar of aanbieder hanteert. Deze voorwaarden verschillen nogal van elkaar. Wij hebben de belangrijkste voorwaarden op een rijtje gezet zodat jij weet waar je op moet letten:

Vervangend vervoer

Bij sommige aanbieders ben je alleen in Nederland gedekt. Buiten Nederland moet je een aparte Europa-dekking afsluiten. Bij andere aanbieders ben je weer gedekt in heel Europa. Daarbij moet je opletten dat vervangend vervoer in sommige gevallen alleen in Nederland geldt. Mocht je pech krijgen in het buitenland kan het dus zijn dat je niet altijd vervangend vervoer krijgt.

Aantal keren recht op pechhulp

Bij sommige aanbieders heb je maar een paar keer per jaar recht op pechhulp. Bij anderen heb je weer onbeperkt pechhulp. Je dient dus goed te kijken wat voor jou het beste uitkomt.

Pechhulp bij verkeerde brandstof

Als je de verkeerde brandstof hebt getankt, moet je tank worden uitgepompt. Dit zien sommige aanbieders als een apart geval met aparte voorwaarden.

Leeftijd voertuig

Sommige (oudere) voertuigen worden niet geaccepteerd bij de pechhulpverleningsdienst. Veel aanbieders vinden het risico simpelweg te groot om een oude auto te laten verzekeren. Daarbij hanteren sommige aanbieders leeftijdsafhankelijke premies.

Dekking op kenteken of persoon

Bij de ene aanbieder is je auto verzekerd, bij de andere aanbieder ben je weer als persoon verzekerd. Je moet dus goed kijken wat in jouw situatie het beste uitkomt.

Pechhulp in je woonplaats

In sommige gevallen ben je alleen verzekerd voor pechhulp buiten je woonplaats. Mocht je dus pech krijgen in je woonplaats, moet je een andere oplossing zoeken.

Meer weten?

Wil je meer weten over de pechhulpverzekeringsdienst? Of ben je op zoek naar een autoverzekering? Daarvoor kun je bij ons terecht! Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over de pechhulpverleningsdienst

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Sander

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/08/2021

Je hoeft geen pechhulpverleningsdienst af te sluiten. Als je dat wel wilt, kan dit bij je autoverzekering, bij je reisverzekering of los. Let er wel op dat je het niet per ongeluk dubbel afsluit. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Natalie

Beantwoord door: Vincent Schokker op 16/09/2021

De pechhulpdienstverlening kan op naam staan, maar ook op het kenteken van de auto. Dit kan per pechhulpservice verschillen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Stef

Beantwoord door: Vincent Schokker op 19/09/2021

De voorwaarden kunnen nogal van elkaar verschillen. Houd een aantal dingen goed in de gaten. Let bijvoorbeeld op het vervangend vervoer: zit dat er wel bij inbegrepen en waar? Alleen in Nederland of heel Europa bijvoorbeeld. Daarnaast moet je letten op het aantal keren dat je recht hebt op pechhulp. Dit kan per verzekeraar verschillen. Ook de pechhulp bij verkeerde brandstof en in je woonplaats zijn punten om rekening mee te houden. Net als de leeftijd van je voertuig en of de dekking op naam of op kenteken staat. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.