Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Autoverzekering nodig?

Ontdek de prijsverschillen van autoverzekeringen per straat

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Prijsverschillen autoverzekering

De kosten van een autoverzekering kunnen enorm verschillen. Het is algemeen bekend dat de premie afhankelijk is van je leeftijd, soort auto en dekking. Echter, wat mensen vaak niet weten, is dat er prijsverschillen van autoverzekeringen per straat zijn. Recente onderzoeken lieten zien dat er grote prijsverschillen van autoverzekeringen per straat waren.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Schadevrije jaren

Prijsverschillen van een autoverzekering hangen sterk samen met de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. Schadevrije jaren in combinatie met een postcode kunnen soms wel het verschil maken van €92,64. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe kleiner de prijsverschillen.

Bekijk meer

Prijsverschillen vergelijken

Het is erg belangrijk om autoverzekeringen te vergelijken. Dat kan via ons. Wij vergelijken op premie, dekking en voorwaarden. Zo vind je de beste én goedkoopste autoverzekering voor jouw auto en staat!

Bekijk meer

Prijsverschillen autoverzekering op basis van schadevrije jaren

Deze onderzoeken laten zien dat in dezelfde straat prijsverschillen van autoverzekeringen ontstaan. Dit was bijvoorbeeld het geval in Utrecht. Hierbij staat aan de ene kant van de straat een flatgebouw. Hier tegenover staan rijtjeswoningen. De autoverzekeringspremie van de flatkant was duurder dan die bij de rijtjeswoningen.

Onderzoek

Dit hebben wij zelf onderzocht. Hieruit blijkt dat de prijsverschillen per straat sterk samenhangen met de schadevrije jaren. Wij vergeleken allriskverzekeringen voor een Golf VI uit 2009. Hierbij is er vergeleken met de regio’s Amsterdam Bijlmer, Amsterdam IJburg en de grachtengordel. Deze prijsverschillen per regio verschillen in de grote steden namelijk het meest. Zo kunnen vijf schadevrije jaren in een andere postcode maar liefst €92,64 schelen. Over het algemeen worden de prijsverschillen per regio kleiner bij een hoger aantal schadevrije jaren. Hieronder hebben wij de prijsverschillend van autoverzekeringen voor jou op een rijtje gezet. Voor de berekening zijn de goedkoopste premies gebruikt. Hierbij is geen bepaalde verzekeraar gebruikt.

Amsterdam Bijlmer Amsterdam IJburg Amsterdam Prinsengracht
Schadevrije jaren Goedkoopste maandelijkse premie Maandelijks verschil Jaarlijks verschil
0 €111,82 €96,41 €108,32 €15,41 €184,92
1 €102,95 €91,95 €99,46 €11,00 €132,00
5 €69,28 €61,56 €64,99 €7,72 €92,64
7 €59,39 €49,49 €52,77 €6,62 €79,44

 

Uit dit onderzoek blijkt dat de prijsverschillen van autoverzekeringen per regio dalen naarmate er meer schadevrije jaren zijn opgebouwd. Zo wisten we al dat verzekeringen goedkoper zijn bij meer schadevrije jaren. Maar dit nieuwe onderzoek laat de samenhang met schadevrije jaren zien.

Prijsverschillen autoverzekering vergelijken

Uit dit onderzoek blijkt maar weer hoe belangrijk het is om goed te vergelijken. Zo kan het bijvoorbeeld voordeliger zijn om een auto via je partner of ouders te laten verzekeren. Jouw partner of ouders hebben misschien wel meer schadevrije jaren opgebouwd. Hierdoor kan je premie een stuk lager uitvallen zoals je hebt gezien in ons overzicht. Let hierbij nog wel even op de voorwaarden per verzekeraar. Heb je vragen over de prijsverschillen? Of lukt het vergelijken niet? Neem gerust eens contact met ons op! We helpen je graag.

Veel gestelde vragen over de prijsverschillen van autoverzekeringen per straat

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Sandra

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/10/2021

Als je een autoverzekering hebt afgesloten, bouw je schadevrije jaren op. Voor ieder jaar dat je geen schade hebt, word je beloond. Je klimt dan op de zogenaamde bonus/malus ladder. Bij elk jaar fat je geen schade rijdt, stijgt de no-claim korting. Het aantal jaren dat je geen schade claimt, bepaalt de no-claim korting en is dus bepalend voor de hoogte van jouw premie. Als je overstapt naar een andere autoverzekering, is het mogelijk om jouw opgebouwde schadeloze jaren mee te nemen naar je andere verzekeraar. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Nicky

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/10/2021

Onderzoeken laten zien dat in dezelfde straat prijsverschillen van autoverzekeringen ontstaan. Dit was bijvoorbeeld het geval in Utrecht. Hierbij staat aan de ene kant van de straat een flatgebouw. Hier tegenover staan rijtjeswoningen. De autoverzekeringspremie van de flatkant was duurder dan die bij de rijtjeswoningen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.