Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Verzekering auto berekenen?

De premie van je autoverzekering berekenen doe je zo

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Hoe bereken je de premie van je autoverzekering?

Je autoverzekering berekenen doe je natuurlijk op Vergelijkdirect.com! Wij maken in onze unieke vergelijker een vergelijking op basis van premies, dekkingen en voorwaarden. In dit artikel leggen wij je uit waar de hoogte van jouw premie allemaal mee te maken heeft.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Eigen risico

De hoogte van je premie hangt onder andere af van het eigen risico dat je kiest. Kies je geen extra eigen risico of juist een hoog extra eigen risico? Wij laten je graag zien welke verzekering het beste bij je past.

Bekijk meer

Aanvullende dekkingen

Kies je voor aanvullende verzekeringen? Dan past de verzekering nog beter bij jouw wensen, maar je betaalt ook meer. Ontdek wat het beste bij je past.

Bekijk meer

Schadevrije jaren

Ook het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd worden meegenomen in de berekening van de premie van je autoverzekering. Veel schadevrije jaren betekent meer korting.

Bekijk meer

Verzekering auto berekenen: de basisdekkingen

Bij een autoverzekering heb je keuze uit drie verschillende basisdekkingen: WA, WA beperkt casco of allrisk. Een WA dekking is wettelijk verplicht voor de auto en moet dus minimaal worden afgesloten. Bij de WA dekking ben je verzekerd voor schade aan spullen van een ander. Wanneer je voor meer verzekerd wil zijn, kan je een WA beperkt casco of allriskdekking nemen. Bij een WA beperkt casco verzekering ben je verzekerd voor: schade aan anderen, diefstal, brand, aanrijding met een dier en ruitschade. Met een allrisk dekking ben je extra verzekerd voor schade aan eigen auto en vandalisme.

Autoverzekering berekenen: aanvullende dekkingen

Het kan voorkomen dat je na het kiezen van je basisdekking nog meer wilt verzekeren. Hierdoor stijgt je premie. Je kan dan wel aanvullende dekkingen afsluiten om je autoverzekering nog beter bij je te laten passen. Hierdoor krijg je precies verzekerd wat je nodig hebt en betaal je niet teveel voor dekkingen die je niet gebruikt. Wij hebben de meest voorkomende dekkingen voor je op een rij gezet. Deze dekkingen kan je ook aangeven bij het vergelijken van de autoverzekeringen. We hebben de meest voorkomende aanvullende dekkingen voor je op een rij gezet:

Pechhulp

Pech is nooit leuk, maar al helemaal niet als je ook geen pechhulp krijgt. De pechhulp dekking zorgt ervoor dat je hulp krijgt als je door een mechanisch defect stil komt te staan met je auto.

Rechtsbijstand

Bij het krijgen van een ongeluk kan het zo zijn dat je er niet uitkomt met de tegenpartij. Met de rechtsbijstanddekking hebben jij en de verzekerden recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp om er wel uit te komen.

Ongevallen inzittenden

Met de ongevallenverzekering voor inzittenden zorg je voor een extra bescherming wanneer jij of je passagiers invalide raken als gevolg van een ongeval, of door een ongeval komen te overlijden.

Schade inzittenden

Met de schadeverzekering voor inzittenden verzeker je jezelf en je passagiers tegen de werkelijk geleden schade door een verkeersongeval. Wel zo fijn om alles vergoedt te krijgen waar je daadwerkelijk schade aan hebt.

No-claim beschermer

Bij het opbouwen van veel schadevrije jaren krijg je natuurlijk een steeds hogere premiekorting. Als er na al die tijd 1 keer schade wordt gereden is het erg zonde om de premiekorting te verliezen. Met de dekking no-claim beschermer blijft de premiekorting hetzelfde bij de huidige verzekeraar. Waar wel op gelet moet worden is dat de schadevrije jaren wel veranderen. Verander je dus van verzekeraar, dan zal de premiekorting dalen, omdat je minder schadevrije jaren hebt dan bij je oude verzekeraar door de no-claim beschermer.

Autoverzekering premie: schadevrije jaren

Bij de aanvullende dekking no-claim beschermer kwam je het al tegen: schadevrije jaren. Maar wat houdt dat precies in? Wanneer je geen schade claimt bij je verzekeraar wordt je hiervoor beloond door middel van een no-claim korting op je premie. Voor ieder jaar dat je geen schade claimt krijg je een hogere korting totdat de maximale korting bereikt is. Hiervoor hoef je niet bij één verzekeraar te blijven. Als je verandert van verzekeraar neem je je schadevrije jaren met je mee. Let er wel op dat iedere verzekeraar een andere korting hanteert en dat je daarin wel verschil kan merken op je premie.

Berekenen premie auto: eigen risico

Voor het berekenen van je autoverzekering komt ook het eigen risico kijken. Bij bijna elke verzekeraar heb je een standaard eigen risico. Bij het vergelijken met Vergelijkdirect.com kan je de maximale hoogte aangeven voor je eigen risico. Wij laten je dan zien welke verzekeringen het beste bij je passen, als je bijvoorbeeld een eigen risico wilt van maximaal €150,-.

Verzekering berekenen auto met Vergelijkdirect.com

Wil jij graag je autoverzekering berekenen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Het berekenen van je autoverzekering doen wij op basis van premie, dekkingen en voorwaarden. Door jouw wensen en eisen in de unieke vergelijker te zetten, krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaard. Daarna kan je deze direct online afsluiten. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over het berekenen van je autoverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Wilrick

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/09/2021

Er zijn een aantal dingen van invloed op de hoogte van je autoverzekering. Het maakt uit of je kiest voor een WA, WA+ of Allrisk verzekering, maar ook of je nog aanvullende dekkingen afsluit en hoeveel. Daarnaast is het eigen risico dat je kiest belangrijk. Ook het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd weegt mee. Net als de leeftijd van je auto. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jorn

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/09/2021

In onze vergelijker kun je jouw wensen en eisen voor een autoverzekering invullen. We vergelijken op premie, dekking en voorwaarden. De vergelijker toont de beste opties voor jou. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.