Verzekering berekenen auto

Je verzekering berekenen auto doe je natuurlijk op Vergelijkdirect.com! Wij maken in onze unieke vergelijker een vergelijking op basis van premies, dekkingen en voorwaarden. In dit artikel leggen wij je uit waar de hoogte van jouw premie allemaal mee te maken heeft.

De basisdekkingen

Bij een autoverzekering heb je keuze uit drie verschillende soorten basisdekkingen: WA, WA beperkt casco of allrisk. Een WA dekking is wettelijk verplicht voor de auto en moet dus minimaal worden afgesloten. Bij de WA dekking ben je verzekerd voor schade aan spullen van een ander. Wanneer je voor meer verzekerd wilt zijn kan je een WA beperkt casco of allriskdekking nemen. Bij een WA beperkt casco verzekering, ben je verzekerd voor: schade aan anderen, diefstal, brand, aanrijding met een dier en ruitschade. Met een allrisk dekking ben je extra verzekerd voor schade aan eigen auto en vandalisme.

Aanvullende dekkingen

Het kan voorkomen dat je na het kiezen van je basisdekking nog meer wilt verzekeren. Je kan dan aanvullende dekkingen afsluiten om je autoverzekering nog beter bij je te laten passen. Hierdoor krijg je precies verzekerd wat je nodig hebt en betaal je niet teveel voor dekkingen die je niet gebruikt. Vergelijkdirect.com heeft de meest voorkomende dekkingen voor je op een rij gezet. Deze dekkingen kan je ook aangeven bij het vergelijken van de autoverzekeringen op Vergelijkdirect.com.

Pechhulp

Pech is nooit leuk, maar al helemaal niet als je ook geen pechhulp krijgt. De pechhulp dekking zorgt ervoor dat je hulp krijgt als je door een mechanisch defect stil komt te staan met je auto.

Rechtsbijstand

Bij het krijgen van een ongeluk kan het zo zijn dat je er niet uitkomt met de tegenpartij. Met de rechtsbijstanddekking hebben jij en de verzekerden recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp om er wel uit te komen.

Ongevallen inzittenden

Met de ongevallenverzekering voor inzittenden zorg je voor een extra bescherming wanneer jij of je passagiers invalide raken als gevolg van een ongeval, of door een ongeval komen te overlijden.

Schade inzittenden

Met de Schadeverzekering voor inzittenden verzeker je jezelf en je passagiers tegen de werkelijk geleden schade door een verkeersongeval. Wel zo fijn om alles vergoedt te krijgen waar je daadwerkelijk schade aan hebt.

No-claim beschermer

Bij het opbouwen van veel schadevrije jaren krijg je natuurlijk een steeds hogere premiekorting. Als er na al die tijd 1 keer schade wordt gereden is het erg zonde om de premiekorting te verliezen. Met de dekking no-claim beschermer blijft de premiekorting hetzelfde bij de huidige verzekeraar. Waar wel op gelet moet worden is dat de schadevrije jaren wel veranderen. Verander je dus van verzekeraar, dan zal de premiekorting dalen, omdat je minder schadevrije jaren hebt dan bij je oude verzekeraar door de no-claim beschermer.

Schadevrije jaren

Bij de aanvullende dekking no-claim beschermer kwam je het al tegen: schadevrije jaren. Maar wat houdt dat precies in? Wanneer je geen schade claimt bij je verzekeraar wordt je hiervoor beloond door middel van een no-claim korting op je premie. Voor ieder jaar dat je geen schade claimt krijg je een hogere korting totdat de maximale korting bereikt is. Hiervoor hoef je niet bij 1 verzekeraar te blijven, als je verandert van verzekeraar neem je je schadevrije jaren met je mee. Let er wel op dat iedere verzekeraar een andere korting hanteert en dat je daarin wel verschil kan merken op je premie.

Eigen risico

Voor het berekenen van je autoverzekering komt ook het eigen risico kijken. Bij bijna elke verzekeraar heb je een standaard eigen risico. Bij het vergelijken met Vergelijkdirect.com kan je de maximale hoogte aangeven voor je eigen risico. Wij laten je dan zien welke verzekeringen het beste bij je passen, als je bijvoorbeeld een eigen risico wilt van maximaal €150,-.

Verzekering berekenen auto met Vergelijkdirect.com

Wil jij graag berekenen hoeveel jouw verzekering gaat kosten? Ga dan naar Vergelijkdirect.com en start met vergelijken!

Het verzekering berekenen auto doen we bij Vergelijkdirect.com op basis van premie, dekkingen en voorwaarden. Door jouw wensen en eisen in de unieke vergelijker te zetten krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaard en dan kan je deze direct online afsluiten. Verzekering berekenen auto doe je samen met Vergelijkdirect.com en vindt de goedkoopste autoverzekering voor jou!

Lees hier meer over de autoverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier