Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Voordeligste WA autoverzekering

Regel het nu zelf online of laat je adviseren door onze experts!

Vergelijk direct je autoverzekering

Brand product || Vergelijkdirect.com
Start vergelijken

Auto verzekeren?

Je auto verzekeren kun je helemaal zelf op Vergelijkdirect.com maar natuurlijk kunnen we je er ook gewoon bij helpen. We helpen je kiezen tussen meer dan 25 autoverzekeringen. Zo kun je de autoverzekering afsluiten die het beste bij je auto past. Op basis van premie, voorwaarden en dekking. Door onze unieke vergelijker vergelijk je autoverzekeringen inclusief aanvullende dekking, voorwaarden en premie. Wil je na het vergelijken direct zelf je autoverzekering online regelen? Dan kan dat natuurlijk. Heb je nog vragen? Neem dan snel contact met ons op via chat, WhatsApp of telefoon via 035-6857888!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA Autoverzekering

Een WA Autoverzekering is verplicht voor elke auto. Met een WA-dekking ben je verzekerd tegen schade die je met je auto aanbrengt aan anderen. Schade aan je eigen auto zijn met een WA autoverzekering niet gedekt. Hiervoor dien je een WA+ of Allrisk autoverzekering af te sluiten. Over het algemeen wordt gekeken naar hoe oud de auto is om te bepalen welke verzekering (WA, WA+ of Allrisk) het beste bij de auto past. Een auto van 20 jaar oud met een lage dagwaarde is namelijk niet geschikt om Allrisk te verzekeren. De premie die je dan betaalt is over een jaar genomen hoger dan de waarde die je terugkrijgt als je schade hebt of je auto is gestolen. Bij auto's ouder dan 7 jaar wordt vaak gekozen voor een WA autoverzekering. Je WA autoverzekering kan wel worden uitgebreid met pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden en schade inzittenden.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ Autoverzekering

Wil je je eigen auto verzekeren tegen diefstal, ruitschade, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade? Kies dan voor de WA+ autoverzekering. Met de WA+ autoverzekering ben je met je eigen auto gedekt tegen deze schades. Wil je ook schade door je eigen schuld en vandalisme verzekerd hebben? Kies dan voor een Allrisk autoverzekering. Ook een WA+ autoverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk auto verzekeren

Veel autoverzekeraars bieden naast de allrisk dekking voor schade door eigen schuld en vandalisme ook een nieuwwaarderegeling. Is je auto jonger dan 3 of 5 jaar krijg je bij total-loss of diefstal de volledige aankoopwaarde vergoed. Wij kunnen je exact vertellen hoe de nieuwwaarderegeling in elkaar steekt en wat de verschillen zijn die verzekeraars hanteren. Natuurlijk kun je ook extra dekkingen kiezen wanneer je je auto allrisk verzekerd.

Bekijk aanvullende dekkingen

Net een auto gekocht die je moet verzekeren? Dan zit je natuurlijk niet te wachten op hoge verzekeringskosten. Door verschillende verzekeraars op Vergelijkdirect.com met elkaar te vergelijken,  vind je gegarandeerd de voordeligste WA autoverzekering. Vaak al binnen 10 minuten online afgesloten!

voordeligste WA autoverzekering

Verplicht

Er zijn natuurlijk mensen, en misschien ben jij zelf ook wel één van deze mensen, die er helemaal niet op zitten te wachten om een autoverzekering af te sluiten. Helaas is het verplicht om op zijn minst een WA verzekering af te sluiten. Een autoverzekering is niet verplicht gesteld om iedereen zijn geld te ontnemen, maar om hen juist te beschermen.

Ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan natuurlijk altijd gebeuren, zelfs als je een goede chauffeur bent, dat je per ongeluk bij schade veroorzaakt met je auto. De kosten kunnen hoog oplopen. Zonder autoverzekering kan dit een dure grap worden. Maar gelukkig hoef je met de voordeligste WA autoverzekering, de veroorzaakte schade niet uit eigen zak te betalen. Met een WA verzekering wordt de toegebrachte schade aan anderen namelijk gedekt. De schade aan je eigen auto en spullen moet je wel zelf betalen. Wil je dat de schade aan je eigen auto ook wordt gedekt? Dan is het beter om een WA+ of een Allrisk autoverzekering afsluiten.

WA+ autoverzekering

Met een WA+ verzekering ben je ook tegen enkele schade aan je eigen auto gedekt. Maar bij schade aan je eigen auto door een ongeluk, moet je toch echt bij de Allrisk verzekering kijken. Met een WA+ verzekering ben je namelijk verzekerd tegen schade door weersomstandigheden. Ook ben je voor schade door brand, diefstal of door een botsing met een dier verzekert. Heb je ruitschade opgelopen, dan wordt dit ook vergoed.

Allrisk autoverzekering

Ben je bang voor schade aan je eigen auto door een botsing met een andere auto? Dan is het een goede optie om een Allrisk verzekering af te sluiten! Hierbij wordt de schade aan beide auto’s vergoed. Ook bij slippen of te water raken wordt de schade vergoed.

Voordeligste WA autoverzekering vergelijken

Het spreekt voor zich dat de WA+ en Allrisk autoverzekering een hogere premie hebben dan een basis WA autoverzekering. Wil je toch liever een lage maandelijkse premie dan een goede dekking? Je kunt op Vergelijkdirect.com de voordeligste WA autoverzekering van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken! Snel, overzichtelijk en besparend. Wacht niet langer en begin direct!

Voordelen Vergelijkdirect.com

  • Vergelijk meer dan 25 autoverzekeringen
  • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
  • Direct verzekerd de weg op
  • Auto verzekeren op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Breid je autoverzekering uit met dekking voor je accessoires, inzittenden etc.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

  • Oude autoverzekering opzeggen?
    Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe autoverzekering!
  • Extra korting autoverzekering?
    Combineer je autoverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over autoverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. van Leest

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

De kosten van een autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst de dekking. Er zijn drie soorten dekkingen voor een autoverzekering: WA, WA+ en Allrisk. Met een WA-dekking ben je alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Bij een WA+ dekking ben je niet alleen verzekert tegen schade aan anderen, maar ook tegen diefstal, ruit-, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade. Ten derde is er een Allrisk verzekering. Deze verzekering dekt alles wat er onder een WA+ dekking valt, plus schade door eigen schuld en schade door vandalisme. Er zijn ook een aantal aanvullende dekkingen die de prijs van een autoverzekering kunnen verhogen. Deze dekkingen zijn niet verplicht. Het gaat om de volgende dekkingen: pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden, schade inzittenden, geen eigen risico en no-claim beschermer. Overige factoren die de prijs bepalen zijn: postcode, type auto, aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je rijdt per jaar.