Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Voordeligste WA+ autoverzekering

Regel het nu zelf online of laat je adviseren door onze experts!

Vergelijk direct je autoverzekering

Brand product || Vergelijkdirect.com
Start vergelijken

Auto verzekeren?

Je auto verzekeren kun je helemaal zelf op Vergelijkdirect.com maar natuurlijk kunnen we je er ook gewoon bij helpen. We helpen je kiezen tussen meer dan 25 autoverzekeringen. Zo kun je de autoverzekering afsluiten die het beste bij je auto past. Op basis van premie, voorwaarden en dekking. Door onze unieke vergelijker vergelijk je autoverzekeringen inclusief aanvullende dekking, voorwaarden en premie. Wil je na het vergelijken direct zelf je autoverzekering online regelen? Dan kan dat natuurlijk. Heb je nog vragen? Neem dan snel contact met ons op via chat, WhatsApp of telefoon via 035-6857888!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA Autoverzekering

Een WA Autoverzekering is verplicht voor elke auto. Met een WA-dekking ben je verzekerd tegen schade die je met je auto aanbrengt aan anderen. Schade aan je eigen auto zijn met een WA autoverzekering niet gedekt. Hiervoor dien je een WA+ of Allrisk autoverzekering af te sluiten. Over het algemeen wordt gekeken naar hoe oud de auto is om te bepalen welke verzekering (WA, WA+ of Allrisk) het beste bij de auto past. Een auto van 20 jaar oud met een lage dagwaarde is namelijk niet geschikt om Allrisk te verzekeren. De premie die je dan betaalt is over een jaar genomen hoger dan de waarde die je terugkrijgt als je schade hebt of je auto is gestolen. Bij auto's ouder dan 7 jaar wordt vaak gekozen voor een WA autoverzekering. Je WA autoverzekering kan wel worden uitgebreid met pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden en schade inzittenden.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ Autoverzekering

Wil je je eigen auto verzekeren tegen diefstal, ruitschade, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade? Kies dan voor de WA+ autoverzekering. Met de WA+ autoverzekering ben je met je eigen auto gedekt tegen deze schades. Wil je ook schade door je eigen schuld en vandalisme verzekerd hebben? Kies dan voor een Allrisk autoverzekering. Ook een WA+ autoverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk auto verzekeren

Veel autoverzekeraars bieden naast de allrisk dekking voor schade door eigen schuld en vandalisme ook een nieuwwaarderegeling. Is je auto jonger dan 3 of 5 jaar krijg je bij total-loss of diefstal de volledige aankoopwaarde vergoed. Wij kunnen je exact vertellen hoe de nieuwwaarderegeling in elkaar steekt en wat de verschillen zijn die verzekeraars hanteren. Natuurlijk kun je ook extra dekkingen kiezen wanneer je je auto allrisk verzekerd.

Bekijk aanvullende dekkingen

Welke autoverzekeraar de voordeligste WA+ autoverzekering aanbiedt, is lastig om vast te stellen. Elke autoverzekeraar stelt je maandelijkse premie namelijk samen op de combinatie van verschillende gegevens. Door het verschil die in gegevens kunnen zitten, is het niet op voorhand te zeggen welke WA+ autoverzekering het voordeligst voor jou is.

voordeligste WA+ autoverzekering

Gegevens

De premie per autoverzekeraar verschilt dus op basis van meerdere gegevens. Je premie kan worden vastgesteld op basis van:

 • Bouwjaar
  Heb je een oud wrak als auto? dan zal je niet veel maandelijkse premie hoeven te betalen. Je auto is namelijk niet zoveel waard. Heb je een gloednieuwe auto, dan zal je premie wel hoog zijn.
 • Merk en model
  Het merk auto waarin je rijdt, is natuurlijk ook van belang. Rij je in een bekend duur merk als Ferrari en Aston Martin? dan betaal je meer aan je verzekeraar dan wanneer je in een goedkoper merk rijdt. De schade valt natuurlijk duurder uit bij merken als Ferrari en Aston Martin. Daarnaast is het ene model ook duurder dan het andere model. Daar wordt dus ook naar gekeken.
 • Brandstof
  Het is ook belangrijk welk soort brandstof je auto verbruikt. Benzine, diesel en elektrisch zijn slechts enkele brandstofsoorten waar je bij de meeste verzekeraars uit kan kiezen.
 • Kilometers per jaar
  Bij veel verzekeraars betaal je minder premie als je aangeeft relatief weinig kilometers te rijden. Je betaalt minder premie, omdat de kans op schade minder groot is dan wanneer je veel kilometers rijdt.
 • Schadevrije jaren
  Het aantal schadevrije jaren die je hebt opgebouwd zijn ook van belang. Per jaar dat je geen schade rijdt, stijg je een plek op de bonus/malus ladder. Per gestegen plek daalt je premie. Veroorzaak je wel een ongeluk, dan daal je weer enkele plaatsen op de ladder. Je kan dus ook in de min’ staan.
 • Postcode
  De postcode is van belang, omdat je wel in Nederland moet wonen om een autoverzekering af te sluiten. Daarnaast zal de premie ook anders zijn als je in Zuid-Holland of in Limburg woont.
 • Geboortedatum
 • Je geboortedatum is ook van belang, omdat je minimaal 18 moet zijn. Ook worden jongeren vaker als risicogroep gezien.

Vergelijk de voordeligste WA+ autoverzekering

Wij kunnen je dus niet op voorhand vertellen welke WA+ autoverzekering het meest voordelig voor je is. Maar wij kunnen je wel helpen met het vergelijken van verschillende verzekeraars. De voordeligste WA+ autoverzekering vind je dus op Vergelijkdirect.com!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 25 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Auto verzekeren op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Breid je autoverzekering uit met dekking voor je accessoires, inzittenden etc.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe autoverzekering!
 • Extra korting autoverzekering?
  Combineer je autoverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over autoverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. van Leest

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

De kosten van een autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst de dekking. Er zijn drie soorten dekkingen voor een autoverzekering: WA, WA+ en Allrisk. Met een WA-dekking ben je alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Bij een WA+ dekking ben je niet alleen verzekert tegen schade aan anderen, maar ook tegen diefstal, ruit-, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade. Ten derde is er een Allrisk verzekering. Deze verzekering dekt alles wat er onder een WA+ dekking valt, plus schade door eigen schuld en schade door vandalisme. Er zijn ook een aantal aanvullende dekkingen die de prijs van een autoverzekering kunnen verhogen. Deze dekkingen zijn niet verplicht. Het gaat om de volgende dekkingen: pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden, schade inzittenden, geen eigen risico en no-claim beschermer. Overige factoren die de prijs bepalen zijn: postcode, type auto, aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je rijdt per jaar.