Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

WA+ verzekering afsluiten?

Ben je op zoek naar een WA+ verzekering of wil je wat meer uitleg? Vind het hier.

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Waarom WA+?

Het is uiteraard enorm zonde en vervelend wanneer je auto schade heeft. Het kan zijn dat de schade is ontstaan door een fout van jezelf, maar het kan ook gaan om een fout van een ander. Een WA+ verzekering dekt vele schades.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA verzekering

Een WA dekking verzekert alleen de schade die jij veroorzaakt bij iemand anders. Schade aan je eigen voertuig wordt niet gedekt. Deze kosten moet je dus zelf betalen.

Bekijk meer

WA+ verzekering

Met een WA+ verzekering ben je beter verzekerd. Ook de schade aan je eigen auto wordt dan vergoed. Denk hierbij aan schade door diefstal, brand, storm of na aanrijding met een dier. Deze verzekering is aan te raden voor auto's met een hogere dagwaarde.

Bekijk meer

Allrisk verzekering

Wil je ook gedekt zijn tegen schade die ontstaat aan je eigen auto na een botsing met een ander voertuig? Dan moet je voor de allrisk verzekering gaan. Je betaalt meer premie, maar bent ook beter verzekerd.

Bekijk meer

WA+ verzekering verschil met andere verzekeringen

Met een WA verzekering wordt alleen de schade aan de ander gedekt. De schade die jouw auto oploopt, wordt niet gedekt. Het repareren van een auto kan soms enorm in de kosten lopen. Indien de auto een hoge dagwaarde heeft, wordt er daarom vaak aangeraden om deze WA + te verzekeren. Bij een WA + autoverzekering heet ook wel beperkt casco autoverzekering. Bij deze dekking dekt de verzekeraar ook schade aan je eigen auto. Hierbij kan het gaan om schades door brand, diefstal of ruitbreuk. Maar ook door storm of een botsing met een dier. Wil je ook gedekt zijn tegen kosten die je oploopt door een botsing met een ander voertuig? Dan moet je een allrisk verzekering nemen.

Schadevrije jaren

De WA + verzekering kost je natuurlijk enkele euro’s meer premie dan de basis WA verzekering. Maar je maandelijkse premie kan wel per jaar afnemen als je schadevrij blijft rijden. Per jaar dat je schadevrij rijdt, stijg je een plek op de zogeheten bonus/malus ladder. Hoe hoger je positie op deze ladder, hoe hoger je no-claim korting is.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je na vier jaar schadevrij rijden toch in een verkeersongeval terecht komt. Wanneer dit jouw eigen schuld is, daal je weer enkele plekken op de ladder. De terugval op de ladder verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars zetten je één plek terug. Andere verzekeraars zetten je wel drie of vier plekken terug. Het kan dus ook voorkomen dat je negatieve schadevrije jaren opbouwt.

Wil je weten hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd? Bel dan even met je verzekeraar. Zij kunnen je daar alle informatie over geven. Dit is vooral handig om te weten als je wilt overstappen. Je schadevrije jaren kun je gemakkelijk meenemen.

WA+ verzekering vergelijken?

Een WA+ autoverzekering kan je bij verschillende autoverzekeraars afsluiten. Uiteraard hanteren al die autoverzekeraars andere prijzen. Voor een WA+ verzekering betaal je meer dan een WA verzekering. Wij helpen je graag bij het vergelijken van deze autoverzekeringen. Vergelijk dus direct met onze vergelijker! Zo vind je de beste verzekering, dekking en prijs voor jouw autoverzekering. Mocht je er niet uitkomen, kun je altijd even contact met ons opnemen.

Veel gestelde vragen over een WA+ verzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Rickert

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/09/2021

Een WA+ verzekering is aan te raden als je auto een hogere dagwaarde heeft. Je bent dan namelijk ook verzekerd tegen schade aan je eigen auto bij botsing met een dier, brand, diefstal, ruitschade of bij schade door storm. Een WA verzekering dekt alleen de schade aan iemand anders. Schade aan je eigen auto moet je in dat geval dus zelf betalen. Wil je ook gedekt zijn tegen schade aan je eigen auto na een ongeluk? Ga dan voor een allrisk verzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jelle

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/09/2021

Met een WA+ verzekering ben je gedekt tegen schades door diefstal, brand, ruitbreuk, storm of botsing met een dier. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Samantha

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/09/2021

Een WA+ autoverzekering kan je bij verschillende autoverzekeraars afsluiten. Uiteraard hanteren al die autoverzekeraars andere prijzen. Voor een WA+ verzekering betaal je meer dan een WA verzekering. Wij helpen je graag bij het vergelijken van deze autoverzekeringen. Maak daarom jouw vergelijking in onze vergelijker en vind de WA+ verzekering die het best én voordeligst is voor jouw voertuig. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.