WA+ verzekering: dekt veelvoorkomende schade bij je eigen auto

Het is uiteraard enorm zonde en vervelend wanneer je auto schade heeft. Het kan zijn dat de schade is ontstaan door een fout van jezelf, maar het kan ook gaan om een fout van een ander. Wanneer je slechts WA verzekerd bent wordt, indien het jouw schuld is, alleen de schade aan de ander gedekt. De schade die jouw auto heeft opgelopen wordt niet gedekt. Het repareren van een auto kan soms enorm in de kosten lopen. Indien de auto een hoge dagwaarde heeft wordt er daarom vaak aangeraden om deze WA + te verzekeren. Bij een WA + autoverzekering (ook wel beperkt casco autoverzekering genoemd) wordt er namelijk ook schade gedekt aan je eigen auto. Hierbij kan het gaan om schades door brand, diefstal, ruitbreuk, storm of een botsing met dieren. Wil je ook gedekt zijn tegen kosten die je bent opgelopen door een botsing met een ander voertuig, dan moet je een allrisk (volledig casco) verzekering nemen.

Schadevrije jaren

De WA + verzekering kost je natuurlijk enkele euro’s meer premie dan de basis WA verzekering, maar je maandelijkse premie kan wel per jaar afnemen als je schadevrij blijft rijden. Per jaar dat je schadevrij rijdt, stijg je een plek op de zogeheten bonus/malus ladder. Hoe hoger je positie op de bonus/malus ladder is, hoe hoger je no-claim korting is.

 

Het kan natuurlijk voorkomen dat je na vier jaar schadevrij rijden toch in een verkeersongeval terecht komt. Wanneer dit jouw eigen schuld is, daal je weer enkele plekken op de ladder. De terugval op de ladder verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars zetten je één plek terug, maar andere verzekeraars zetten je wel drie of vier plekken terug. Het kan dus ook voorkomen dat je negatieve schadevrije jaren opbouwt.

 

Wil je weten hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd? – dan is het verstandig om je verzekeraar te bellen. Zij kunnen je daar alle informatie over geven. Dit is vooral handig als je wil overstappen. Je schadevrije jaren kun je gemakkelijk meenemen.

WA+ verzekering vergelijken?

Een WA+ autoverzekering kan bij verschillende autoverzekeraars afgesloten worden. Uiteraard hanteren al die autoverzekeraars andere prijzen. Voor een WA+ verzekering betaal je uiteraard meer dan een WA verzekering. Wij helpen je graag bij het vergelijken van deze autoverzekeringen. Vergelijk dus direct met onze vergelijker!

Lees hier meer over de autoverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier