Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Wat kost een autoverzekering

Regel het nu zelf online of laat je adviseren door onze experts!

Vergelijk direct je autoverzekering

Brand product || Vergelijkdirect.com
Start vergelijken

Auto verzekeren?

Je auto verzekeren kun je helemaal zelf op Vergelijkdirect.com maar natuurlijk kunnen we je er ook gewoon bij helpen. We helpen je kiezen tussen meer dan 25 autoverzekeringen. Zo kun je de autoverzekering afsluiten die het beste bij je auto past. Op basis van premie, voorwaarden en dekking. Door onze unieke vergelijker vergelijk je autoverzekeringen inclusief aanvullende dekking, voorwaarden en premie. Wil je na het vergelijken direct zelf je autoverzekering online regelen? Dan kan dat natuurlijk. Heb je nog vragen? Neem dan snel contact met ons op via chat, WhatsApp of telefoon via 035-6857888!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA Autoverzekering

Een WA Autoverzekering is verplicht voor elke auto. Met een WA-dekking ben je verzekerd tegen schade die je met je auto aanbrengt aan anderen. Schade aan je eigen auto zijn met een WA autoverzekering niet gedekt. Hiervoor dien je een WA+ of Allrisk autoverzekering af te sluiten. Over het algemeen wordt gekeken naar hoe oud de auto is om te bepalen welke verzekering (WA, WA+ of Allrisk) het beste bij de auto past. Een auto van 20 jaar oud met een lage dagwaarde is namelijk niet geschikt om Allrisk te verzekeren. De premie die je dan betaalt is over een jaar genomen hoger dan de waarde die je terugkrijgt als je schade hebt of je auto is gestolen. Bij auto's ouder dan 7 jaar wordt vaak gekozen voor een WA autoverzekering. Je WA autoverzekering kan wel worden uitgebreid met pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden en schade inzittenden.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ Autoverzekering

Wil je je eigen auto verzekeren tegen diefstal, ruitschade, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade? Kies dan voor de WA+ autoverzekering. Met de WA+ autoverzekering ben je met je eigen auto gedekt tegen deze schades. Wil je ook schade door je eigen schuld en vandalisme verzekerd hebben? Kies dan voor een Allrisk autoverzekering. Ook een WA+ autoverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk auto verzekeren

Veel autoverzekeraars bieden naast de allrisk dekking voor schade door eigen schuld en vandalisme ook een nieuwwaarderegeling. Is je auto jonger dan 3 of 5 jaar krijg je bij total-loss of diefstal de volledige aankoopwaarde vergoed. Wij kunnen je exact vertellen hoe de nieuwwaarderegeling in elkaar steekt en wat de verschillen zijn die verzekeraars hanteren. Natuurlijk kun je ook extra dekkingen kiezen wanneer je je auto allrisk verzekerd.

Bekijk aanvullende dekkingen

De premie van een autoverzekering is onder andere afhankelijk van de postcode, leeftijd, schadevrije jaren en soort auto. Verder kan de premie nog anders uitvallen door het afsluiten van aanvullende dekkingen en het aantal kilometers per jaar. Wat een autoverzekering nu precies kost, bereken gemakkelijk en snel op onze website.

Soort autoverzekering

Wat kost een autoverzekering precies? De premie van een autoverzekering is onder andere afhankelijk van de soort autoverzekering. Een autoverzekering is namelijk beschikbaar in drie verschillende vormen. Deze lopen uiteen van een goedkope premie met een lage dekking tot een duurdere premie met een brede dekking. Wat voor soort autoverzekeringen er zijn, leggen wij je uit:

Wat kost een autoverzekering WA?

Wat kost een WA autoverzekering?

De WA autoverzekering is de goedkoopste autoverzekering die er af te sluiten is. Nu vraag je je misschien af wat een WA autoverzekering kost; voor een Volkswagen Golf V met een 30 jarige bestuurder wonend in Utrecht met 7 schadevrije jaren heb je al een WA autoverzekering voor €26,06. Met een WA autoverzekering ben je verder verzekerd voor schade aan anderen. Wil je een wat bredere dekking, lees dan verder!

 

Wat kost een autoverzekering WA+

Wat kost een WA+ autoverzekering?

De WA+ autoverzekering heeft een wat bredere dekking dan een WA autoverzekering. Een WA+ autoverzekering is door de bredere dekking wel iets duurder dan een WA autoverzekering. Om je een idee te geven van de kosten, hebben we weer de 30 jarige persoon uit Utrecht genomen die een Volkswagen Golf V rijdt met 7 schadevrije jaren. De WA+ autoverzekering is in deze situatie beschikbaar vanaf €31,27 Met een WA+ autoverzekering ben je onder andere verzekerd voor de volgende punten:

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Inbraak
 • Brand-, storm- en natuurschade
 • Ruitschade
Wat kost een autoverzekering Allrisk?

Wat kost een Allrisk autoverzekering?

De allrisk (ook well volledig casco genoemd) is de meest uitgebreide autoverzekering. Deze autoverzekering is de duurste autoverzekering, maar heeft natuurlijk ook de breedste dekking. Uiteraard hebben we weer een voorbeeldberekening gemaakt volgens het bovenstaande voorbeeld. De allrisk autoverzekering is dan beschikbaar vanaf €44,81. Met de allrisk autoverzekering ben je verder verzekerd voor de volgende punten:

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Inbraak
 • Brand-, storm- en natuurschade
 • Ruitschade
 • Schade door vandalisme
 • Schade door eigen schuld

Aanvullende dekkingen

De hoogte van de premie van je autoverzekering hangt verder af van eventuele aanvullende dekkingen. Je kunt namelijk aanvullende dekkingen extra meeverzekeren zodat je nog beter verzekerd bent. Met de unieke vergelijker van Vergelijkdirect.com kun je autoverzekeringen vergelijken mét aanvullende dekkingen. Je kunt de volgende aanvullende dekkingen selecteren:

 • Pechhulp
  Zorgt ervoor dat je hulp krijgt als je door een mechanisch defect stil komt te staan met je auto
 • Rechtsbijstand
  Geeft recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp
 • Ongevallen inzittenden
  Zorgt voor een extra bescherming wanneer jij of je passagiers invalide raken als gevolg van een ongeval of door een ongeval komen te overlijden
 • Schade inzittenden
  Met de schade inzittenden verzekering verzeker je jezelf en je passagiers tegen de werkelijke geleden schade door een verkeersongeval
 • No-claim beschermer
  De no claim beschermer beschermt je no claim korting als je schade hebt gereden, je premie blijft dus hetzelfde, behalve je schadevrije jaren.

Persoonlijke situatie

Tot slot is je premie natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Vergelijkdirect.com legt je uit hoe dit precies zit:

Het soort auto

Het soort auto is een belangrijke factor die je maandelijkse premie bepaalt. Zo is een dure auto met veel vermogen en een hoge massa duurder in de maandelijkse premie dan een goedkope auto met weinig vermogen. Met een zware en snelle auto kun je namelijk meer schade aanrichten dan met een lichte Japanner. Verder kijkt de verzekeraar natuurlijk ook naar de diefstalgevoeligheid van de auto.

Postcode

In sommige postcodes wordt er nu eenmaal meer schade gereden of auto’s gestolen. In deze postcodes zullen de premies van autoverzekeringen dan ook hoger liggen. De autoverzekeraars zijn hier daarbij heel precies in. Bij gebieden waar veel schade wordt gereden, wordt het WA gedeelte van je autoverzekering duurder. Bij gebieden waar veel auto’s worden gestolen zal het WA gedeelte gelijk blijven, maar zal de allrisk autoverzekering hoger uitvallen.

Schadevrije jaren

Je schadevrije jaren zijn een belangrijke factor voor de hoogte van je premie. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe goedkope goedkoper de autoverzekering zal zijn. Veel autoverzekeringen hanteren een bonus malus ladder om te kijken in welke no claim korting jij komt te vallen. Deze korting kan oplopen tot maar liefst 80%.

Vergelijk en bespaar op jouw autoverzekering

Zoals je hebt kunnen lezen, kan men enorm besparen op de autoverzekering als je weet waar je op moet letten. Daarbij hopen we dat de vraag: wat kost een autoverzekering, is beantwoord! Door onze vergelijker in te duiken, kun je precies jouw persoonlijke situatie invullen o zo tot een autoverzekering op maat te komen. Bovendien helpt Vergelijkdirect.com je graag met het uitkiezen van de voordeligste autoverzekering. Vergelijk en bespaar bij Vergelijkdirect.com!

 

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 25 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Auto verzekeren op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Breid je autoverzekering uit met dekking voor je accessoires, inzittenden etc.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe autoverzekering!
 • Extra korting autoverzekering?
  Combineer je autoverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over autoverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. van Leest

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

De kosten van een autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst de dekking. Er zijn drie soorten dekkingen voor een autoverzekering: WA, WA+ en Allrisk. Met een WA-dekking ben je alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Bij een WA+ dekking ben je niet alleen verzekert tegen schade aan anderen, maar ook tegen diefstal, ruit-, inbraak-, brand-, storm- en natuurschade. Ten derde is er een Allrisk verzekering. Deze verzekering dekt alles wat er onder een WA+ dekking valt, plus schade door eigen schuld en schade door vandalisme. Er zijn ook een aantal aanvullende dekkingen die de prijs van een autoverzekering kunnen verhogen. Deze dekkingen zijn niet verplicht. Het gaat om de volgende dekkingen: pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen inzittenden, schade inzittenden, geen eigen risico en no-claim beschermer. Overige factoren die de prijs bepalen zijn: postcode, type auto, aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je rijdt per jaar.