Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Canta met brommobiel-kenteken verzekeren?

Het verzekeren van een Canta met brommobiel-kenteken is mogelijk.

 • Alleen een Canta met kenteken is nog te verzekeren!
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)

Canta verzekering

Ben je op zoek naar een Canta verzekering? Wij verzekeren Canta's met een brommobiel-kenteken! Zo kan je Canta onder een bromfietsverzekering of scooterverzekering vallen en kun je kiezen uit verschillende dekkingen. Daarnaast vertellen we je hoe je de goedkoopste Canta verzekering vindt en hoe je deze verzekering direct online kunt afsluiten. Ben je benieuwd of je een Canta kunt verzekeren als 16-jarige? Lees snel verder!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekkingen Canta

Voor een Canta verzekering kun je kiezen uit een WA of allrisk verzekering. De WA verzekering dekt je tegen schade aan anderen. Met de allrisk verzekering ben je ook gedekt tegen schade aan je eigen Canta. Deze dekking is aan te raden als het voertuig een hoge dagwaarde heeft.

Bekijk meer

Verzekeren 16 jaar

Je kunt een Canta al verzekeren vanaf je zestiende. De premie wordt dan wel apart door de verzekeraar berekend. Dit doen ze wanneer je een offerte opvraagt. Dat kan ook bij ons. We tonen je dan een voorstel voor een verzekering.

Bekijk meer

Goedkope Canta verzekering

De kosten van een Canta verzekering hangen af van de premie die je kiest. Ga je voor WA of allrisk? En ben je onder de 24 of ouder? Deze zaken spelen een rol in de premie.

Bekijk meer

Verzekering voor een Canta

De Canta is een voertuig dat bedoeld is voor mindervalide mensen. Zo kunnen zij toch mobiel blijven. Het voordeel van dit voertuig is dat je er geen rijbewijs voor hoeft te hebben. Hierdoor is de Canta geschikt voor een brede doelgroep.

Dekkingen Canta

Omdat een Canta een motorrijtuig is, moet je deze verzekeren. Maar, een cantaverzekering is wel een stuk goedkoper dan een autoverzekering. Als eigenaar van dit voertuig zal je dus een verzekering moeten afsluiten. Je kunt vaak kiezen voor een WA of allrisk verzekering. Je bent verplicht om je minimaal te verzekeren voor de schade die je toebrengt aan een ander. Hiervoor moet je minimaal een WA verzekering afsluiten.

WA verzekering

Deze dekking dekt de schade die je met de Canta toebrengt aan iemand anders. Dat kan een ander voertuig zijn. Maar het kunnen ook bezittingen zijn van iemand anders. Het gaat hierbij zowel om materiële als fysieke schade aan een ander. De WA verzekering is goedkoper dan de allrisk verzekering, maar je bent dan ook minder goed gedekt.

Allrisk verzekering

Een allrisk dekking vergoedt ook de schade aan je eigen Canta. Ook wanneer de schade je eigen schuld is. Daarnaast kun je op een vergoeding rekenen in geval van diefstal, maar ook bij schade door brand, storm of hagel.

Canta met of zonder kenteken

Verzekeraars hebben vaak geen specifieke Canta verzekering. Vaak kun je de Canta verzekeren onder een bromfietsverzekering of een scootmobielverzekering. Maar wat is het verschil? Als je een Canta hebt met een kenteken, moet je deze verzekeren als bromfiets. Een Canta zonder kenteken kun je verzekeren als scootmobiel. Dit is bij iedere verzekeraar het geval.

Verzekeraars

Unigarant

Een Unigarant Canta verzekering kan worden afgesloten als bromfiets of scootmobiel. Dit ligt eraan of de Canta een kenteken heeft.
Met kenteken kies je voor een bromfietsverzekering. Bij Unigarant kun je kiezen uit maar liefst vier verschillende basisdekkingen. Deze kun je nog aanvullen met aanvullende dekkingen. Als basisdekking heb je de optie voor WA, diefstal, aanrijding of diefstal & aanrijding. Fijn om te weten: als een nieuwe Canta binnen een jaar wordt gestolen, betaalt deze verzekeraar het aankoopbedrag aan je terug.
Wanneer jouw Canta geen kenteken heeft, kun je deze bij Unigarant verzekeren als scootmobiel. Je betaalt dan een lage premie. Verzekeren kan al vanaf €3,14 per maand. Bij deze verzekering kun je kiezen voor twee basisdekkingen: WA en volledig casco (allrisk). Hier heb je de keuze uit twee aanvullende dekkingen. Dat zijn verhaalsrechtsbijstand en het meeverzekeren van ongevallen.

ENRA Canta verzekering

Bij ENRA worden overdekte invalidevoertuigen verzekerd als scootmobielverzekering. Dit kan bij hen alleen als de eigenaar van de Canta een lichamelijke beperking heeft. Daarnaast stellen zij eisen aan het voertuig. Deze moet dus overdekt zijn. Maar het moet ook afgesloten zijn met ramen en deuren. Ook mag het een maximale breedte hebben van 110 centimeter. Een Canta voldoet aan deze eisen.
Als je je Canta verzekert bij ENRA, krijg je een verzekeringssticker. Hier staat bijvoorbeeld op welk jaar de verzekering is afgesloten. Deze sticker dien je achterop de Canta te plakken en moet zichtbaar zijn. Wanneer je een verzekering afsluit, krijg je de sticker opgestuurd.

Canta LX verzekering

Bij een klassieke 45 kilometer auto moet je denken aan de Canta LX. Dit voertuig is eenvoudig te besturen en maakt je erg mobiel. Je mag hiermee zowel op de weg, maar ook op het fietspad. Wanneer je de Canta LX als invalide voertuig gebruikt, mag je er zelf mee op de stoep rijden en deze hier parkeren. Zoals eerder genoemd is de Canta er speciaal voor mindervaliden die graag mobiel willen zijn. De Canta LX is daar heel geschikt voor. Met een breedte van 110 centimeter kun je overal komen.
Ook nog handig om te weten is dat dit type Canta een automaat is en op benzine rijdt. Sommigen hebben ook de optie voor achterruitverwarming of een kachel voor extra warmte. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen uit verschillende kleuren voor de Canta LX!

Canta verzekering 16 jaar

Vanaf je zestiende kun je een Canta verzekeren. De premie ligt dan echter anders dan wanneer je boven de 24 bent. Maar het is geen probleem als je wat jonger bent. In dit geval wordt de premie op een andere manier berekend. Namelijk door de verzekeraar. Jij krijgt dan een offerte. Dit is een voorstel voor de verzekering en de premie. Deze offerte kun je makkelijk bij ons opvragen. Dan tonen wij je de premie die je kunt verwachten.

Goedkope Canta verzekering

Wat kost een verzekering voor een Canta? De goedkoopste Canta verzekering is een WA dekking. Maar kijk niet alleen naar de prijs. Voor Canta’s met een hoge dagwaarde is een allrisk verzekering aan te raden. Je betaalt dan iets meer premie, maar bent wel beter verzekerd. Als de Canta wat ouder is, dan is WA prima.

Canta online verzekeren

Wil je een Canta verzekering afsluiten? Dat kan makkelijk en snel online! Vraag bovenaan deze pagina een offerte op en wij laten je weten welke premie je kunt verwachten. Daarna kun je deze direct online afsluiten. Maar dat kunnen we ook samen met jou doen! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag.

Veel gestelde vragen over een Canta verzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Sjoerd

Beantwoord door: Vincent Schokker op 29/03/2022

Voor een Canta met een kenteken heb je eigenlijk een bromfietscertificaat nodig, tenzij je een handicap hebt. De wet voorziet nog niet goed in het maken van onderscheidt tussen bestuurders met en zonder een handicap. Rijd je dus zonder handicap en zonder bromfietscertificaat, dan voorziet de wet nog niet in een passende strafmaatregel. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Kimsy

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/04/2022

De Canta is een voertuig dat bedoeld is voor mindervalide mensen. Zo kunnen zij toch mobiel blijven. Een verzekering afsluiten kan vaak alleen als de bestuurder van de Canta een lichamelijke beperking heeft. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Milan

Beantwoord door: Vincent Schokker op 04/04/2022

Vanaf je zestiende kun je een Canta verzekeren. De premie ligt dan echter anders dan wanneer je boven de 24 bent. Maar het is geen probleem als je wat jonger bent. In dit geval wordt de premie op een andere manier berekend. Namelijk door de verzekeraar. Jij krijgt dan een offerte. Dit is een voorstel voor de verzekering en de premie. Deze offerte kun je makkelijk bij ons opvragen. Dan tonen wij je de premie die je kunt verwachten. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Lindsay

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/03/2022

Een Canta verzekering is een stuk goedkoper dan een autoverzekering. De goedkoopste Canta verzekering is een WA dekking. Maar kijk niet alleen naar de prijs. Voor Canta's met een hoge dagwaarde is een allrisk verzekering aan te raden. Je betaalt dan iets meer premie, maar bent wel beter verzekerd. Als de Canta wat ouder is, dan is WA prima. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 brommerverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Brommerverzekering op maat

Zelf je brommerverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je brommerverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude brommerverzekering opzeggen?
  Wij helpen je graag bij het opzeggen van je oude verzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Brommerverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen brommerrijbewijs maar heb je wel een brommer? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je brommerverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.