Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Brommerverzekering nodig?

Wij helpen je met het vinden van de juiste brommerverzekering.

Direct je brommer verzekeren?

 • Vergelijk meer dan 9 brommerverzekeringen
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Brommer verzekeren verplicht!

Woon je in Nederland en heb je een brommer? Dan ben je verplicht om een brommerverzekering af te sluiten. Een brommerverzekering is een verzekering voor je brommer en keert een schadevergoeding uit als je schade aan anderen toebrengt. Naast de verplichte WA-brommerverzekering zijn er nog andere soorten brommerverzekeringen. Deze dekken ook de schade aan je eigen brommer. Wij kunnen samen met jou je brommer verzekeren of je kunt het helemaal zelf, via onze website! Je kunt in ieder geval kiezen uit drie verschillende brommerverzekeringen: WA, WA beperkt casco en allrisk.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA Brommerverzekering

De WA-brommerverzekering is de goedkoopste brommerverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor brommerbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen brommer, hiervoor moet je een meer uitgebreidere brommerverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ brommerverzekering

De WA beperkt casco brommerverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je brommer, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-brommerverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk brommerverzekering

De Allrisk brommerverzekering is de meest uitgebreide brommerverzekering die er is. Met deze brommerverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen brommer. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze brommerverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk brommerverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Aanvullende dekkingen brommerverzekering

Je kunt je brommerverzekering altijd aanvullen met een aanvullende dekking. Zo ben je bijvoorbeeld ook verzekerd voor pechhulp, rechtsbijstand of wanneer jij of iemand die bij je achterop zit schade oploopt. De meest voorkomende aanvullende dekkingen die je bij je brommerverzekering kunt meeverzekeren zie je in onderstaand overzicht.

Aanvullende dekkingUitleg

Pechhulp

Met pechhulp in je brommerverzekering ben je verzekerd bij pech onderweg met je brommer, ook 's nachts! Heb je pech in je eigen woonplaats? Dan wordt is dat bij een aantal verzekeraars gedekt.

Rechtsbijstand

Ben je betrokken geraakt bij een ongeluk? Dan ontvang je met de aanvullende rechtsbijstandverzekering die je bij je brommerverzekering kunt afsluiten juridische bijstand. In veel gevallen ben je zelfs voor alle situaties in het verkeer verzekerd van rechtsbijstand. Ook je gezinsleden zijn verzekerd. En mensen die op je brommer mogen rijden.

Ongevallen opzittenden

Met de ongevallenverzekering opzittenden ben je verzekerd voor de financiële gevolgen van een ongeluk. Je verzekert niet alleen jezelf maar ook de persoon die bij je achterop zit. Bij overlijden of blijvende invaliditeit van jezelf en/of opzittende wordt een van tevoren vastgelegd bedrag uitgekeerd. Deze aanvullende dekking kun je meeverzekeren tijdens het afsluiten van je brommerverzekering.

Verzekering brommer zelf afsluiten

Wil je zelf direct de verzekering voor je brommer afsluiten? Start dan eerst met vergelijken. Op die manier weet je precies welke verzekering het beste bij jou en je brommer past! Natuurlijk kun je ook vergelijken op premie, zodat je ook voor je brommerverzekering nooit te veel betaalt!

Brommer verzekeren op maat

Wij kunnen je helpen met een brommerverzekering op maat. Je kunt zelf starten met vergelijken of je kunt contact met ons opnemen. Onze experts op het gebied van brommerverzekeringen zitten voor je klaar om samen met jou je wensen te bespreken en een brommerverzekering op maat met je af te sluiten! Spreek ons aan op de chat of pak de telefoon (ook via WhatsApp) op telefoonnummer 035-6857888

Veel gestelde vragen over brommerverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: H. van Klaveren

Beantwoord door: Bart Houtman op 10/05/2019

Jazeker! Wij kunnen je oude brommerverzekering opzeggen. Ook kunnen we je helpen met het afsluiten van een nieuwe brommerverzekering. Om je te helpen met opzeggen kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: A. Bouhouadi

Beantwoord door: Bart Houtman op 01/05/2019

Dit ligt eraan hoe oud je brommer is en welke risico's je wilt verzekeren. Over het algemeen worden de volgende richtlijnen gehanteerd. Is je brommer jonger dan 6 jaar, dan kiezen de meeste mensen voor een Allrisk dekking. Is je brommer ouder dan 11 jaar, dan kiezen de meeste mensen voor een WA+ dekking en bij brommers ouder dan 15 jaar kiezen de meeste mensen voor een WA dekking.

Vraag van: T. Verkleij

Beantwoord door: Bart Houtman op 01/05/2019

Dit ligt volledig aan je eigen wensen. Wil je advies? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op 035-6857888

Vraag van: D. Davoudabadi

Beantwoord door: Bart Houtman op 22/05/2019

De kosten van een brommerverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Er zijn drie soorten basisdekkingen voor een brommer, namelijk: WA, WA+ en Allrisk. Met een WA verzekering ben je alleen verzekert voor schade die jij aan anderen toebrengt. Met een WA+ verzekering ben je naast schade aan anderen ook gedekt tegen diefstal, brand- en stormschade. Als laatste kan je kiezen voor een Allrisk verzekering. Met deze verzekering ben je gedekt tegen schade die jij aan anderen toebrengt, en aan schade aan je eigen brommer. Zelfs als het je eigen schuld is! Als je een basisdekking hebt gekozen, kan je ook nog kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen. Hier zijn ook drie soorten van: Ongevallen opzittenden, pechhulp en rechtsbijstand. Met de ongevallen opzittenden dekking ben je verzekert voor de financiële schade voor jou en je opzittenden. Met de pechhulp dekking ben je verzekert voor pech onderweg, zoals een lekke band of een lege tank. Vaak word er vrijwel direct hulp naar je gestuurd! Met de rechtsbijstand dekking krijg je in de meeste gevallen juridische dekking na een ongeval. Overige factoren die een rol spelen zijn je leeftijd, postcode en type brommer.

Vraag van: L. Koster

Beantwoord door: Bart Houtman op 15/11/2019

Nee, wanneer je niet de regelmatige bestuurder van de bromfiets bent maar je zoon of dochter van 16 dan dient de verzekering op basis van hun gegevens te worden aangevraagd. Verzekeraars verzekeren namelijk het object (de bromfiets) en de regelmatige bestuurder. Let op! Wanneer je zelf een bromfiets hebt en de regelmatige bestuurder bent en je wilt je zoon of dochter jonger dan 24 jaar er een keer op laten rijden dan ben je bij sommige verzekeraars uitgesloten van dekking als er schade ontstaat! Andere verzekeraars kunnen een hoog eigen risico hanteren. In onze vergelijker zie je exact hoe elke verzekeraar hiermee omgaat!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 brommerverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Brommerverzekering op maat

Zelf je brommerverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je brommerverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude brommerverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude brommerverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Brommerverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen brommerrijbewijs maar heb je wel een brommer? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je brommerverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.