Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

ENRA bromfietsverzekering?

Ontdek deze verzekering

Vergelijk nu brommerverzekeringen

 • Kies zelf je dekking
 • Direct verzekerd de weg op!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

ENRA bromfietsverzekering

Als eigenaar van een bromfiets of brommobiel wil je een goede verzekering afsluiten. Maar welke dekking en welke verzekeraar past het beste bij jou? Misschien wil je ook nog wel een aanvullende dekking afsluiten. We vertellen je graag meer over de ENRA bromfietsverzekering. We gaan in op de (aanvullende) dekkingen die deze verzekeraar aanbiedt, maar noemen ook de voordelen. Natuurlijk vertellen we je ook hoe je ENRA kunt vergelijken met andere aanbieders van een bromfietsverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Extra's van ENRA

Bij de bromfietsverzekering van ENRA profiteer je standaard van ENRA's extra's. Deze extra's zijn gratis en bestaan uit verhaalservice in Nederland, een valhelmdekking tot maximaal €70,- en hulpverlening in Nederland. Deze extra's gelden bij iedere basisdekking. Kies je voor de Casco basisdekking? Dan krijg je er nog een extraatje bij, namelijk pechhulp in Nederland. Ook dat is gratis!

Bekijk meer

ENRA dekkingen

Kies je voor ENRA? Dan kun je uit drie basisdekkingen kiezen voor je bromfietsverzekering. Dit zijn WA, Diefstal en Casco. Iedere dekking vergoedt andere schades, waarbij WA het minste kost maar ook het minste schade vergoedt. Casco is de meest uitgebreide dekking, maar daar betaal je dan ook wat meer premie voor. Daarnaast heeft ENRA de keuze uit twee aanvullende dekkingen. Dat zijn Verhaalsrechtsbijstand en Opzittenden en deze zijn te combineren met iedere basisdekking.

Bekijk meer

ENRA vergelijken

Benieuwd of de ENRA bromfietsverzekering helemaal wat voor jou is? Daar kom je maar op één manier achter: vergelijken! Gelukkig doe je dat makkelijk en snel via onze online vergelijker. Door jouw wensen en eisen in te vullen, zie je direct welke verzekeraar de beste en voordeligste verzekering voor jouw bromfiets of brommobiel heeft. Zo betaal je de laagste premie voor de beste dekking.

Bekijk meer

De voordelen van een ENRA bromfietsverzekering

Kies je voor deze bromfietsverzekering? Dan profiteer je van de voordelen van ENRA. De premie is betaalbaar voor een uitgebreide dekking. Daarnaast is je helm gratis meeverzekerd tot €70,-. Ook kun je rekenen op gratis hulpverlening bij een ongeval. Dit houdt in dat je altijd naar de alarmcentrale kan bellen. Jij en je bromfiets worden dan opgehaald. Verder profiteer je direct van 55% no-claimkorting. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger de korting. Dat is altijd mooi meegenomen! Daarnaast is een verhaalservice gratis inbegrepen bij ENRA. Ben je dus betrokken bij een ongeval en is dit de schuld van een ander? Dan helpt ENRA kosteloos om de schade te verhalen. En is je bromfiets gestolen of heeft het schade? Dan zorgt deze verzekeraar voor vakkundige en snelle schade afhandeling.

Basisdekkingen ENRA bromfietsverzekering

Om je bromfiets of brommobiel via ENRA te verzekeren heb je de keuze uit drie basisdekkingen. We leggen je graag uit wat deze dekkingen inhouden.

WA

De WA verzekering is verplicht om af te sluiten. Een uitgebreidere dekking mag altijd, maar minimaal WA. Hiermee ben je namelijk verzekerd bij schade die jij aan iets of iemand anders toebrengt. De premie die je voor deze dekking bij ENRA betaalt, hangt af van een aantal gegevens. Zo wordt gekeken naar je leeftijd, postcode en het soort voertuig dat je wil verzekeren. Daarnaast wordt gekeken naar de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. Schadevrije jaren zorgen ervoor dat je premie omlaag gaat.

Diefstal

Deze dekking van ENRA verzekert je bromfiets of brommobiel als deze beschadigd is door diefstal. Of als je bromfiets gestolen wordt. In dat laatste geval zorgt ENRA voor een andere bromfiets. Je betaalt dan zelf een eigen risico en eventuele afschrijvingen.

Is je bromfiets gestolen of total loss? Dan krijg je tijdens het eerste verzekeringsjaar een nieuwe bromfiets. Hiervoor kijkt ENRA naar de waarde van je bromfiets.

Casco

Met deze Cascoverzekering ben je verzekerd voor schade aan je eigen bromfiets. Bijvoorbeeld als je met je bromfiets gevallen bent of een paaltje over het hoofd zag. Deze dekking is de meest uitgebreide basisdekking van ENRA. Zowel total loss, schade als diefstal is verzekerd. Ook pechhulp is verzekerd. De premie voor deze dekking wordt gebaseerd op de waarde van je bromfiets tijdens het aanvragen van de verzekering.

Aanvullende dekkingen bromfietsverzekering ENRA

Naast een van de basisdekkingen kun je bij ENRA ook kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze verzekeraar biedt er twee aan: verhaalsrechtsbijstand en opzittenden. We leggen je weer uit wat deze dekkingen inhouden.

Verhaalsrechtsbijstand

In geval van schade in het verkeer kan het handig zijn om juridisch te worden bijgestaan. Bijvoorbeeld als je door schuld van een ander letsel oploopt. Of als de tegenpartij verantwoordelijk is voor schade maar dit niet wil of kan betalen. Dan heb je met deze aanvullende dekking van ENRA recht op juridische hulp. De juristen helpen om de schade te verhalen. Het gaat dan niet alleen om materiële schade aan jouw spullen of bromfiets. Ook letselschade valt hier dus in. Als je gebruik wil maken van deze aanvullende dekking, hoef je geen eigen risico te betalen.

Opzittenden

Je wil er niet aan denken. Jijzelf of een meerijder raakt in het verkeer blijvend invalide of komt te overlijden. Maar als dit gebeurt, is het prettig om een goede verzekering te hebben. Daarvoor is deze aanvullende verzekering voor opzittenden. ENRA keert in zo’n geval een bedrag uit als een van de opzittenden blijvend letsel oploopt of overlijdt. Bij overlijden vergoedt ENRA tot €5.000,- uit. In geval van blijvende invaliditeit is dit bedrag maximaal €15.000,-. De beschadigde kleding of andere spullen zijn tot €450,- verzekerd. Ook bij deze aanvullende dekking hoef je in geval van schade geen eigen risico te betalen.

Eigen risico ENRA

Het eigen risico dat je bij de ENRA bromfietsverzekering betaalt, hangt van je basisdekking af. Heb je gekozen voor WA? Dan heb je geen eigen risico. In geval van schade hoef je dan zelf niets te betalen. ENRA vergoedt de schade dan. Heb je voor de diefstalverzekering gekozen? Dan is het eigen risico €200,- bij een bromfiets. Voor een brommobiel geldt bij deze dekking een eigen risico van €500,-. Heb je voor Casco gekozen? Dan heeft een bromfiets een eigen risico van €200,- en een brommobiel weer €500,-.

Bij WA en Casco kan een extra eigen risico gelden. Dit telt ENRA erbij op als bij schade blijkt dat de bestuurder jonger is dan de leeftijd die is opgegeven bij het afsluiten van de verzekering. De hoogte van het extra eigen risico is in dat geval €500,-.

ENRA bromfietsverzekering vergelijken

ENRA is niet de enige aanbieder van een bromfietsverzekering. Om de juiste keuze voor een verzekeraar te maken, raden we je aan om te vergelijken. Daarvoor zit je bij ons helemaal goed! Via onze vergelijker kun je namelijk allerlei verzekeringen met elkaar vergelijken. Dus ook de bromfietsverzekering. Door jouw wensen en eisen in te vullen, vergelijk je ENRA met andere verzekeraars. Op basis van premie en dekking zie je direct wat de beste en goedkoopste optie voor jou is. Zo sluit je altijd de beste verzekering voor jouw bromfiets af. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 brommerverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • brommerverzekering op maat

Zelf je brommerverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je brommerverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude brommerverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude brommerverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • brommerverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen brommerrijbewijs maar heb je wel een brommer? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je brommerverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.