Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Unigarant bromfietsverzekering

Ontdek alles dat je over deze verzekering wil weten.

Vergelijk nu brommerverzekeringen

  • Kies zelf je dekking
  • Direct verzekerd de weg op!
  • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Unigarant bromfietsverzekering

Gebruik je een bromfiets, brommobiel, snorfiets of scooter om mee naar school, vrienden of je werk te gaan? Dan kun je wel een goede verzekering gebruiken. Hiermee verzeker je jezelf altijd tegen schade die jij aan een ander toebrengt. Maar misschien wil je jouw eigen bromfiets ook wel verzekeren tegen schade. Daarom leggen we je graag meer uit over de bromfietsverzekering van Unigarant. We vertellen je over de basisdekkingen en de aanvullende dekkingen, maar ook over hoe je deze verzekering kunt vergelijken.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Voordelen bromfietsverzekering Unigarant

Het voordeel van de Unigarant bromfietsverzekering is dat je de verzekering helemaal kunt samenstellen zoals die bij jou past. Je kiest bijvoorbeeld uit vier basisdekkingen en dan zijn er ook nog vier aanvullende dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld pechhulp meeverzekeren. Ook kun je bij Unigarant tot wel 75% no-claimkorting opbouwen. Dat klinkt goed! En heb jij een nieuwe bromfiets gekocht? Dan heb jij bij Unigarant in geval van diefstal in het eerste jaar standaard recht op het volledige aankoopbedrag. Zo kun jij met een gerust gevoel de weg op.

Basisdekkingen Unigarant bromfietsverzekering

Wanneer je voor de Unigarant bromfietsverzekering kiest, heb je ruime keuze. Je kunt namelijk uit vier basisdekkingen kiezen. We leggen je graag de dekkingen en verschillen uit.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Deze WA verzekering is wettelijk verplicht om minimaal af te sluiten. Hiermee ben je gedekt tegen schades die jij aan iemand anders of spullen van een ander toebrengt. Jouw eigen bromfiets is bij deze dekking niet verzekerd voor schade. Daarvoor heb je een bredere basisdekking nodig.

Diefstal

Met deze dekking verzeker je meer dan alleen de schade die jij veroorzaakt bij een ander. Ook je eigen bromfiets is verzekerd. Namelijk bij diefstal. Maar ook bij schade door storm of brand.

Aanrijding

Wil je niet verzekerd zijn voor diefstal? Maar wel de schade voor je eigen bromfiets verzekeren? Dan is deze dekking misschien iets voor jou. Hiermee verzeker je de schade die je bij een ander veroorzaakt. Ook storm- en brandschade aan je eigen bromfiets vallen in deze dekking. Dat geldt ook voor de schade aan jouw bromfiets als dit ontstaan is door een aanrijding. Maar ook schade door vandalisme of het vallen van je bromfiets zijn in deze dekking inbegrepen.

Diefstal & aanrijding

Wil je breed verzekerd zijn? Dan kun je het beste voor deze dekking gaan. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij veroorzaakt. Maar ook veel schades aan je eigen bromfiets zijn verzekerd. Niet alleen schade door storm of brand, maar ook door diefstal, vallen, een aanrijding of vandalisme. Deze dekking is dus een combinatie van de drie bovenstaande dekkingen. Hiermee kies je voor de meest uitgebreide basisdekking van Unigarant.

Aanvullende dekkingen Unigarant bromfietsverzekering

Naast dat Unigarant vier basisdekkingen heeft om uit te kiezen, heeft deze verzekeraar ook nog vier aanvullende dekkingen.

Pechhulp

Je bent onderweg en je krijgt pech. Daar zat je niet op te wachten. Om zo’n situatie iets te verlichten, kun je ervoor kiezen om je te verzekeren voor pechhulp. Je wordt dan geholpen door de ANWB. Zij voeren ter plekke een (nood)reparatie uit. Dan kan jij de weg weer op! Je betaalt alleen voor de materialen. Dus niet voor de reparatie zelf. Als reparatie ter plekke niet mogelijk is, worden jij en je bromfiets naar huis of een garage gebracht. Dit vervoer is helemaal gratis.

Deze aanvullende dekking kan gecombineerd worden met iedere basisdekking van de Unigarant bromfietsverzekering.

Ongevallen opzittenden

Met deze dekking ben jij als bestuurder verzekerd. Krijg je een ongeval en raak je blijvend invalide? Of kom je in het ergste geval te overlijden? Dan keert Unigarant een vergoeding uit. Bij overlijden is dit een bedrag tot maximaal €3.000,-. In geval van blijvende invaliditeit gaat het om maximaal €30.000,-.

Deze aanvullende dekking kan gecombineerd worden met iedere basisdekking van de Unigarant bromfietsverzekering.  

Verhaalsrechtsbijstand

Een conflict in het verkeer kan zo ontstaan na een aanrijding. Is de ander aansprakelijk maar wil diegene niet voor de schade opdraaien? Dan is het fijn als je deze aanvullende dekking hebt afgesloten. Je wordt dan bijgestaan om de schade vergoedt te krijgen. Unigarant regelt dit met de aansprakelijke partij. Hierdoor heb jij er geen omkijken meer naar. Wel zo makkelijk!

Deze aanvullende dekking kan gecombineerd worden met iedere basisdekking van de Unigarant bromfietsverzekering.  

Aanschafwaardegarantie uitbreiden

Ben jij eigenaar van een gloednieuwe bromfiets? Wanneer deze total loss raakt of gestolen wordt, vergoedt Unigarant de kosten waarvoor je bromfiets gekocht hebt. Dit heet aanschafwaardegarantie. Deze garantie geldt standaard al het eerste jaar dat je de nieuwe bromfiets via Unigarant verzekert. Maar met deze aanvullende dekking breidt je de garantie uit naar drie jaar.

Deze dekking kun je niet kiezen als je alleen een basis WA verzekering hebt gekozen. Als je voor een van de andere basisdekkingen hebt gekozen, kun je deze aanvullende dekking wel afsluiten.

Eigen risico Unigarant bromfietsverzekering

Voor de Unigarant bromfietsverzekering geldt een standaard eigen risico van €125,- per schade. Maar het is ook mogelijk om het eigen risico af te kopen. Hierdoor hoef je geen eigen risico te betalen bij diefstal van of schade aan je bromfiets. Als je ervoor kiest om het eigen risico af te kopen, gaat je premie wel omhoog.

Een andere mogelijkheid is om het eigen risico te verhogen. Je kunt dan kiezen voor een eigen risico van €350,-. Je premie gaat dan juist omlaag. In geval van schade betaal je dan zelf meer.

Unigarant bromfietsverzekering vergelijken

Ben je benieuwd of de Unigarant bromfietsverzekering nou echt iets voor jou is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een handige truc voor je. Onze vergelijker. Door jouw wensen en eisen hierin in te vullen, zie je direct welke verzekeraar de beste verzekering heeft voor jouw bromfiets. Hoe dan? Dat doe je heel makkelijk online. De vergelijking vindt plaats op basis van premie en dekking. Zo betaal je nooit teveel voor een goede verzekering. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!