Unigarant bromfietsverzekering

Ontdek alles dat je over deze verzekering wil weten.

Vergelijk nu brommerverzekeringen

 • Kies zelf je dekking
 • Direct verzekerd de weg op!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Unigarant bromfietsverzekering

Gebruik je een bromfiets, brommobiel, snorfiets of scooter om mee naar school, vrienden of je werk te gaan? Dan kun je wel een goede verzekering gebruiken. Hiermee verzeker je jezelf altijd tegen schade die jij aan een ander toebrengt. Maar misschien wil je jouw eigen bromfiets ook wel verzekeren tegen schade. Daarom leggen we je graag meer uit over de bromfietsverzekering van Unigarant. We vertellen je over de basisdekkingen en de aanvullende dekkingen, maar ook over hoe je deze verzekering kunt vergelijken.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Basisdekkingen Unigarant

Voor de bromfietsverzekering heb je bij Unigarant de keuze uit vier basisdekkingen. Je kunt kiezen uit WA, Diefstal, Aanrijding of Diefstal & Aanrijding. Je bent verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je de schade die jij aan iets of iemand toebrengt. Met 'Diefstal' dek je naast de schade die jij veroorzaakt ook schade aan je eigen bromfiets. Het gaat dan om schade bij diefstal, door storm of brand. Met 'Aanrijding' ben je niet verzekerd voor diefstal van je bromfiets, maar wel voor schade na storm, brand, vallen, een aanrijding of vandalisme. 'Diefstal & Aanrijding' is de breedste optie. Je bent dan voor alle genoemde punten verzekerd.

Bekijk meer

Aanvullende dekkingen

Naast een basisdekking kun je de Unigarant bromfietsverzekering uitbreiden met een of meer aanvullende dekkingen. Zo kun je ervoor kiezen om je voor pechhulp te verzekeren. Bij pech word je dan geholpen door de ANWB. Ook kun je de opzittende verzekeren door te kiezen voor 'Ongevallen opzittenden'. Met de dekking 'Verhaalsrechtsbijstand' word je bijgestaan als er een conflict in het verkeer ontstaat. De vierde en laatste aanvullende dekking is het uitbreiden van de aanschafwaardegarantie. Hiermee is de aanschafwaarde van je gloednieuwe bromfiets niet een, maar drie jaar verzekerd. Niet iedere aanvullende verzekering is te combineren met iedere basisdekking. Let hier dus goed op.

Bekijk meer

Unigarant vergelijken

Naast Unigarant zijn er meer verzekeraars die een bromfietsverzekering aanbieden. Daarom is het verstandig om verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dat doe je simpel, snel en online via onze vergelijker. Op basis van jouw wensen en eisen worden de verzekeraars met elkaar vergeleken op basis van premie en dekking. Zo vind je altijd de beste en goedkoopste bromfietsverzekering voor jou.

Bekijk meer

Voordelen bromfietsverzekering Unigarant

Het voordeel van de Unigarant bromfietsverzekering is dat je de verzekering helemaal kunt samenstellen zoals die bij jou past. Je kiest bijvoorbeeld uit vier basisdekkingen en dan zijn er ook nog vier aanvullende dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld pechhulp meeverzekeren. Ook kun je bij Unigarant tot wel 75% no-claimkorting opbouwen. Dat klinkt goed! En heb jij een nieuwe bromfiets gekocht? Dan heb jij bij Unigarant in geval van diefstal in het eerste jaar standaard recht op het volledige aankoopbedrag. Zo kun jij met een gerust gevoel de weg op.

Basisdekkingen Unigarant bromfietsverzekering

Wanneer je voor de Unigarant bromfietsverzekering kiest, heb je ruime keuze. Je kunt namelijk uit vier basisdekkingen kiezen. We leggen je graag de dekkingen en verschillen uit.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Deze WA verzekering is wettelijk verplicht om minimaal af te sluiten. Hiermee ben je gedekt tegen schades die jij aan iemand anders of spullen van een ander toebrengt. Jouw eigen bromfiets is bij deze dekking niet verzekerd voor schade. Daarvoor heb je een bredere basisdekking nodig.

Diefstal

Met deze dekking verzeker je meer dan alleen de schade die jij veroorzaakt bij een ander. Ook je eigen bromfiets is verzekerd. Namelijk bij diefstal. Maar ook bij schade door storm of brand.

Aanrijding

Wil je niet verzekerd zijn voor diefstal? Maar wel de schade voor je eigen bromfiets verzekeren? Dan is deze dekking misschien iets voor jou. Hiermee verzeker je de schade die je bij een ander veroorzaakt. Ook storm- en brandschade aan je eigen bromfiets vallen in deze dekking. Dat geldt ook voor de schade aan jouw bromfiets als dit ontstaan is door een aanrijding. Maar ook schade door vandalisme of het vallen van je bromfiets zijn in deze dekking inbegrepen.

Diefstal & aanrijding

Wil je breed verzekerd zijn? Dan kun je het beste voor deze dekking gaan. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij veroorzaakt. Maar ook veel schades aan je eigen bromfiets zijn verzekerd. Niet alleen schade door storm of brand, maar ook door diefstal, vallen, een aanrijding of vandalisme. Deze dekking is dus een combinatie van de drie bovenstaande dekkingen. Hiermee kies je voor de meest uitgebreide basisdekking van Unigarant.

Aanvullende dekkingen Unigarant bromfietsverzekering

Naast dat Unigarant vier basisdekkingen heeft om uit te kiezen, heeft deze verzekeraar ook nog vier aanvullende dekkingen.

Pechhulp

Je bent onderweg en je krijgt pech. Daar zat je niet op te wachten. Om zo’n situatie iets te verlichten, kun je ervoor kiezen om je te verzekeren voor pechhulp. Je wordt dan geholpen door de ANWB. Zij voeren ter plekke een (nood)reparatie uit. Dan kan jij de weg weer op! Je betaalt alleen voor de materialen. Dus niet voor de reparatie zelf. Als reparatie ter plekke niet mogelijk is, worden jij en je bromfiets naar huis of een garage gebracht. Dit vervoer is helemaal gratis.

Deze aanvullende dekking kan gecombineerd worden met iedere basisdekking van de Unigarant bromfietsverzekering.

Ongevallen opzittenden

Met deze dekking ben jij als bestuurder verzekerd. Krijg je een ongeval en raak je blijvend invalide? Of kom je in het ergste geval te overlijden? Dan keert Unigarant een vergoeding uit. Bij overlijden is dit een bedrag tot maximaal €3.000,-. In geval van blijvende invaliditeit gaat het om maximaal €30.000,-.

Deze aanvullende dekking kan gecombineerd worden met iedere basisdekking van de Unigarant bromfietsverzekering.  

Verhaalsrechtsbijstand

Een conflict in het verkeer kan zo ontstaan na een aanrijding. Is de ander aansprakelijk maar wil diegene niet voor de schade opdraaien? Dan is het fijn als je deze aanvullende dekking hebt afgesloten. Je wordt dan bijgestaan om de schade vergoedt te krijgen. Unigarant regelt dit met de aansprakelijke partij. Hierdoor heb jij er geen omkijken meer naar. Wel zo makkelijk!

Deze aanvullende dekking kan gecombineerd worden met iedere basisdekking van de Unigarant bromfietsverzekering.  

Aanschafwaardegarantie uitbreiden

Ben jij eigenaar van een gloednieuwe bromfiets? Wanneer deze total loss raakt of gestolen wordt, vergoedt Unigarant de kosten waarvoor je bromfiets gekocht hebt. Dit heet aanschafwaardegarantie. Deze garantie geldt standaard al het eerste jaar dat je de nieuwe bromfiets via Unigarant verzekert. Maar met deze aanvullende dekking breidt je de garantie uit naar drie jaar.

Deze dekking kun je niet kiezen als je alleen een basis WA verzekering hebt gekozen. Als je voor een van de andere basisdekkingen hebt gekozen, kun je deze aanvullende dekking wel afsluiten.

Eigen risico Unigarant bromfietsverzekering

Voor de Unigarant bromfietsverzekering geldt een standaard eigen risico van €125,- per schade. Maar het is ook mogelijk om het eigen risico af te kopen. Hierdoor hoef je geen eigen risico te betalen bij diefstal van of schade aan je bromfiets. Als je ervoor kiest om het eigen risico af te kopen, gaat je premie wel omhoog.

Een andere mogelijkheid is om het eigen risico te verhogen. Je kunt dan kiezen voor een eigen risico van €350,-. Je premie gaat dan juist omlaag. In geval van schade betaal je dan zelf meer.

Unigarant bromfietsverzekering vergelijken

Ben je benieuwd of de Unigarant bromfietsverzekering nou echt iets voor jou is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een handige truc voor je. Onze vergelijker. Door jouw wensen en eisen hierin in te vullen, zie je direct welke verzekeraar de beste verzekering heeft voor jouw bromfiets. Hoe dan? Dat doe je heel makkelijk online. De vergelijking vindt plaats op basis van premie en dekking. Zo betaal je nooit teveel voor een goede verzekering. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over de Unigarant bromfietsverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Neeltje

Beantwoord door: Vincent Schokker op 13/05/2023

Met de Unigarant bromfietsverzekering is jouw bromfiets in heel Europa en alle landen rondom de Middellandse Zee verzekerd. Heb je naast een basisdekking een aanvullende dekking voor pechhulp afgesloten? Let er dan op dat deze pechhulp alleen in Nederland geldt. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze brommerverzekering vergelijker.

Vraag van: Katja

Beantwoord door: Vincent Schokker op 11/05/2023

Dat kan zeker. De brommobiel valt onder de bromfietsverzekering van Unigarant. Om een brommobiel (auto die 45 kilometer per uur kan) via Unigarnat te verzekeren, moet je 24 jaar of ouder zijn. Je betaalt dan een standaard eigen risico van €300,- bij diefstal. Bij vervanging van een ruit is het eigen risico standaard €150,- bij Unigarant. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jonas

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/05/2023

Je bromfiets moet voorzien zijn van een ART goedgekeurd slot. Wanneer je zo'n slot niet gebruikt en je bromfiets gestolen wordt, heeft dit gevolgen voor de vergoeding van Unigarant. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Maya

Beantwoord door: Vincent Schokker op 16/05/2023

Het voordeel van de Unigarant bromfietsverzekering is dat je de verzekering helemaal kunt samenstellen zoals die bij jou past. Je kiest bijvoorbeeld uit vier basisdekkingen en dan zijn er ook nog vier aanvullende dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld pechhulp meeverzekeren. Ook kun je bij Unigarant tot wel 75% no-claimkorting opbouwen. Dat klinkt goed! En heb jij een nieuwe bromfiets gekocht? Dan heb jij bij Unigarant in geval van diefstal in het eerste jaar standaard recht op het volledige aankoopbedrag. Zo kun jij met een gerust gevoel de weg op. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Arjan

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/05/2023

Of de Unigarant bromfietsverzekering de beste en goedkoopste verzekering is voor jouw bromfiets kun je maar op één manier ontdekken; door te vergelijken. Dat kan bij ons makkelijk, snel en online met onze vergelijker. Door jouw wensen en eisen in te vullen, worden verzekeraars vergeleken op basis van dekking en premie. Je ziet dan direct de beste en voordeligste verzekering voor jouw bromfiets. Hierdoor betaal je nooit teveel. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 brommerverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • brommerverzekering op maat

Zelf je brommerverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je brommerverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude brommerverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude brommerverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • brommerverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen brommerrijbewijs maar heb je wel een brommer? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je brommerverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


[wpforms id="9906" title="false" description="false"]

Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier