Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Anker caravanverzekering

Vind een caravanverzekering die bij je past

Anker caravanverzekering?

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Start vergelijken

Anker caravanverzekering

Heerlijk om met een caravan op reis te gaan. Rijd naar je bestemming of ga op pad om gewoon te zien waar je strandt. Je (sta)caravan, vouwwagen of tenttrailer wil je met een onbezorgd gevoel kunnen meenemen op vakantie. Dit is namelijk je verblijf. Door een caravanverzekering af te sluiten, kun je met een gerust hart op pad. Waar de reis ook naartoe gaat! Een van de verzekeraars die een caravanverzekering aanbiedt is Anker. We leggen je graag meer uit over deze Anker caravanverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Anker voordelen

Sluit je een Anker caravanverzekering af? Dan profiteer je van de voordelen van Anker. Zo kun je hun alarmservice 24/7 bereiken. Welke dekking je ook kiest, de alarmservice zit er altijd bij inbegrepen. Daarnaast heb je keuze uit vele dekkingen en kun je sparen tot wel 20% no-claim korting. Wil je meer weten over de voordelen?

Bekijk meer

Aanvullende dekkingen

Bij Anker kun je je caravanverzekering met verschillende aanvullende dekkingen uitbreiden. Je kunt kiezen uit 'Inboedel', 'Voortent', 'Aanbouw', 'Hagelschade' en 'Tourcaravan in gebruik als stacaravan'.

Bekijk meer

Alarmservice

De Anker alarmservice is 24/7 bereikbaar en zit standaard in de dekking die je afsluit. Heb je pech met je caravan? Dan helpt deze service je weer zo snel mogelijk de weg op. Of je nou in Frankrijk, Nederland of Italië staat.

Bekijk meer

Voordelen Anker caravanverzekering

Deze Anker caravanverzekering heeft natuurlijk vele fijne voordelen voor jou. We zetten ze even voor je op een rijtje:

 • 24 uur per dag, zeven dagen in de week krijg je hulp via de Anker alarmservice
 • Je betaalt geen eigen risico als je schade laat herstellen bij een aangesloten reparateur
 • Spaar voor 20% no-claim korting
 • Ruime keuze uit dekkingen
 • Optie om je tot 7 jaar te verzekeren voor de nieuwwaarde
 • Mogelijkheid om je tot 5 jaar te verzekeren voor de aanschafwaarde

Dekkingen Anker caravanverzekering

Voor deze verzekering kun je kiezen uit meerdere dekkingen. Zo is er de mogelijkheid om te kiezen voor beperkt casco of volledig casco. Deze opties leggen we je hieronder graag uit.

Beperkt casco

Met deze dekking verzeker je je caravan voor verschillende zaken. Denk hierbij aan schade door diefstal of poging tot diefstal. Maar ook voor schade door inbraak of joyriding. Bij deze dekking is je caravan ook verzekerd wanneer je er geen toezicht op hebt. Bijvoorbeeld als het in de stalling staat. Zorg er dan voor dat de caravan een koppelingsslot of wielklem heeft. Doe je dit niet? Dan ben je bij schade door bijvoorbeeld diefstal niet verzekerd. Daarnaast zijn ook storm-, brand- en bliksemschade verzekerd met deze dekking.

Volledig casco

Deze dekking is een uitbreiding van de beperkt casco dekking. Bij deze dekking ben je ook verzekerd voor schade die plotseling is ontstaan. Denk hierbij aan schade die ontstaat tijdens het deelnemen aan het verkeer. Bijvoorbeeld door een aanrijding. Ook het omvallen van iets tegen de caravan is bij deze dekking verzekerd. Net als schade die ontstaat door vandalisme.
Sommige schade kan ontstaan door achterstallig onderhoud. Dit ziet Anker als ‘schade als gevolg van eigen gebrek’. Hierdoor kan schade optreden door brand, ontploffing of het van de weg raken. Deze schade is met deze dekking gedekt. Maar het herstel van het eigen gebrek is niet gedekt. Houd hier rekening mee.

Noodreparaties

Met deze dekking ben je ook verzekerd voor noodreparaties aan je de constructie van je caravan. Dit geldt als je caravan niet ouder is dan één jaar wanneer je gekozen hebt voor twee jaar nieuwwaarde- of aankoopgarantie. Je hebt hier ook recht op als je caravan niet ouder is dan drie jaar en je gekozen hebt om de nieuwwaarde voor vijf jaar te verzekeren. Ook wanneer je hebt gekozen voor zeven jaar nieuwwaarde mag de caravan voor deze schade niet ouder dan drie jaar zijn. Je kunt dit verlengen zodat de caravan onder de 5 jaar gerepareerd wordt. Hiervoor moet je je caravan iedere twee jaar laten keuren. Dat moet gedaan worden bij een bedrijf dat caravans repareert. Wil je dit? Houd dat dan bij vanaf het moment dat je de caravan koopt.

Vervangend verblijf

Kun je niet meer verder rijden? Dat is erg vervelend en dan heb je vervangend vervoer nodig. Hier hoef je niet voor te betalen als de oorzaak binnen de verzekerde gebeurtenissen valt. Je kan dan een vervangend vakantieverblijf huren. Dit krijg je vanaf het moment dat de caravan niet meer te gebruiken is tot je laatste vakantiedag. Je kunt aanspraak maken op deze vergoeding als je caravan gestolen wordt of door schade onbewoonbaar is geworden.

Aanvullende dekkingen Anker caravanverzekering

Daarnaast kun je ervoor kiezen om aanvullende dekkingen af te sluiten. Zo is je caravan of vouwwagen nog beter verzekerd. Bij Anker geldt dat de aanvullende dekking die je afsluit dezelfde dekking heeft als je basisdekking. Dus beperkt of volledig casco.
Je kunt kiezen uit deze aanvullingen:

Inboedel

Met deze dekking is de inboedel die zich in de voortent, caravan of auto bevindt meeverzekerd. Ook alle caravanaccessoires vallen binnen deze dekking. Daarnaast is het diefstal preventiemateriaal meeverzekerd voor dezelfde dekking als waar je je caravan voor verzekerd hebt. Schade of diefstal van inboedel wordt gedekt wanneer deze goed opgeborgen is. Let er dus op dat deze spullen van buitenaf niet zichtbaar zijn. Ook moeten inbraaksporen op ramen of deuren aanwezig zijn.

Voortent

Verzeker je de voortent mee? Dan geldt hiervoor dezelfde dekking als die je voor je caravan hebt afgesloten. Schade aan je voortent door vandalisme wordt alleen gedekt wanneer je een volledig casco dekking hebt gekozen. Schade door hagel en storm zijn niet gedekt, tenzij je de hagelschade dekking afsluit.

Aanbouw

Ook voor de aanbouw geldt weer dezelfde dekking als die je voor je caravan of voortent hebt gekozen. Let hierbij ook op dat wanneer je je voortent voor hagelschade en storm wil verzekeren, je ook de hagelschade dekking moet afsluiten.

Hagelschade

Je kunt je ook verzekeren voor hagelschade. Je caravan is dan verzekerd tegen schade die veroorzaakt wordt door hagel. Heb je ook je aanbouw of voortent meeverzekerd? Dan is deze ook verzekerd bij hagelschade.
Als er sprake is van schade door hagel, betaal je een eigen risico. Dit is € 75,-. Deze kosten komen bij het eigen risico dat je gekozen hebt. Wanneer je caravan een hagelbestendig dak heeft, hoef je deze € 75,- niet te betalen.

Tourcaravan in gebruik als stacaravan

Gebruik je een tourcaravan voor recreatie? En heeft deze het hele jaar, behalve in de winter, een vaste standplaats? Dan kun je je tourcaravan als stacaravan gebruiken en verzekeren. Je mag bij deze dekking maximaal 9 maanden per jaar in de caravan verblijven. De caravan moet van 1 december t/m eind februari worden in de stalling worden geplaatst. Dit hoeft niet wanneer de caravan buiten de Benelux op een bewaakte camping staat.

Alarmservice

Als je de Anker caravanverzekering afsluit kun je altijd rekenen op de alarmservice. Deze is 24/7 bereikbaar en zit standaard in de basisdekking. Pech onderweg is natuurlijk altijd vervelend. Maar de persoonlijke service helpt je snel weer op weg. Sta je langs de snelweg midden in Frankrijk? Of heeft je caravan schade opgelopen op een camping in Italië? Allemaal erg vervelend. Anker zorgt er dan voor dat je snel en goed geholpen wordt. Zo kan je weer volop van je vakantie genieten.

Anker caravanverzekering vergelijken

Je weet nu meer over de Anker caravanverzekering. Maar er zijn nog meer verzekeraars die deze verzekering aanbieden. Iedere verzekeraar heeft zo zijn eigen voordelen, premie en dekkingen. Daarom is het slim om te vergelijken! Dat kan in onze handige vergelijker. Vul jouw wensen en eisen in. De vergelijker toont je de beste resultaten. Zo vind je heel simpel een caravanverzekering die aan al je wensen voldoet. En dat voor de beste prijs! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag.

Veel gestelde vragen over de Anker caravanverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Jordy

Beantwoord door: Vincent Schokker op 12/06/2022

Bij Anker kan je zelf een eigen risico kiezen. Welke je hebt gekozen, komt op je polisblad te staan. Dit is het bedrag dat je bij schade zelf moet betalen. Voor hagelschade geldt een extra eigen risico van € 75,- als je hagelschade mee verzekert. Bij een caravan met een hagelbestendig dak, hoef je deze € 75,- extra niet te betalen. Er zijn ook veel gevallen waarin je geen eigen risico hoeft te betalen. Dit is bijvoorbeeld bij schade door brand, bliksem, (poging tot) diefstal als je caravan beveiligd was met een goedgekeurde wielklem of als je ervoor kiest om je zeven jaar tegen de nieuwwaarde te verzekeren. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Klaas

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/06/2022

Kun je niet meer verder rijden? Dat is erg vervelend en dan heb je vervangend vervoer nodig. Hier hoef je niet voor te betalen als de oorzaak binnen de verzekerde gebeurtenissen valt. Je kan dan een vervangend vakantieverblijf huren. Dit krijg je vanaf het moment dat de caravan niet meer te gebruiken is tot je laatste vakantiedag. Je kunt aanspraak maken op deze vergoeding als je caravan gestolen wordt of door schade onbewoonbaar is geworden. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Rachid

Beantwoord door: Vincent Schokker op 16/05/2022

Bij Anker kun je je caravanverzekering met verschillende aanvullende dekkingen uitbreiden. Je kunt kiezen uit 'Inboedel', 'Voortent', 'Aanbouw', 'Hagelschade' en 'Tourcaravan in gebruik als stacaravan'. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Lotte

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/04/2022

Je kunt je ook verzekeren voor hagelschade. Je caravan is dan verzekerd tegen schade die veroorzaakt wordt door hagel. Heb je ook je aanbouw of voortent meeverzekerd? Dan is deze ook verzekerd bij hagelschade. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.