Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Caravan kopen? Let op!

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een caravan

Vergelijk nu 9+ caravanverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Ook vouwwagens en stacaravans!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een caravan

Voordat je daadwerkelijk een caravan aanschaft is het handig om een paar dingetjes te weten, zoals de prijsklasse waar je jouw caravan in wilt kopen, en of je een caravan wilt kopen of huren. Alle punten die belangrijk zijn in de aanschaf van jouw nieuwe caravan bespreken we in dit artikel. Dus als je van plan bent een nieuwe scooter aan te schaffen, of je bent gewoon benieuwd wat je ervoor nodig hebt. Lees dan gerust verder.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Wil je jouw caravan kopen of huren?

Voordat je beslist of jij je caravan gaat kopen of huren is het handig om alle voordelen en nadelen even op een rijtje te zetten. Als de aanschafprijs van een caravan je een beetje tegenvalt heb je de optie om een tijdje te gaan huren. Op deze manier kan je ook gelijk kijken of het kampeerleven met een caravan je überhaupt bevalt, dan kan je later altijd nog over gaan tot koop. Om je wat inzicht te geven in de voor- en nadelen van huren hebben we deze voor jou op een rijtje gezet:

 • Voordelen huren:
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van de caravan.
 • Je hoeft geen stalling te regelen.
 • In sommige gevallen is het mogelijk om de caravan over te kopen van de verhuurder.

 • Nadelen huren:
 • Je moet vaak aan het begin en einde van je vakantie veel spullen overladen.
 • Je moet rekening houden met de tijden van de verhuurder wanneer je de caravan wilt ophalen of terugbrengen.
 • Je slaapt in hetzelfde bed als je voorgangers! Dit is natuurlijk niet voor iedereen een probleem.

Trekgewicht?

Het is erg belangrijk om erachter te komen hoeveel gewicht jouw auto mag trekken. Wat jouw auto mag trekken staat op het kentekenbewijs van de auto. Wel is het belangrijk om uit te gaan van het geremde trekgewicht, aangezien bijna elke caravan geremd is. Het gewicht van de caravan mag niet hoger zijn dan het trekgewicht van de auto. Doe je dit toch? Dan riskeer je een boete!

Caravan kopen?

Voordat je daadwerkelijk over gaat tot aanschaf van een caravan is het handig om op een paar puntjes te letten. Daarom hebben wij om jou te helpen een aantal tips op een rijtje gezet:

 1. Kijk goed naar de bedden in de caravan (probeer ze ook even uit). Het zou vervelend zijn als de hele caravan goed is maar de bedden liggen niet lekker.
 2. Bedenk of je een enkel- of een dubbelasser je het liefste wilt. Een dubbelasser (of tandemasser) ligt stabieler op de weg en is doorgaans een stuk groter!
 3. Maak voordat je gaat kijken voor een caravan een lijstje met wensen. Op deze manier wordt meteen duidelijk waar je naar opzoek bent.
 4. Bedenk met hoeveel personen je de caravan gaat gebruiken. Dan weet je of je een gezinscaravan moet aanschaffen of misschien een tweepersoonscaravan.
 5. Bedenk van te voren welk prijslimiet je hebt. Er zijn namelijk heel veel prijsklassen in caravans dus het is handig om van te voren je limiet vast te stellen.

Voor welke prijs kan je een caravan kopen?

De prijs van een gebruikte caravan wordt bepaald door vraag en aanbod. Om te kunnen vergelijken wat een normale prijs voor een caravan is moet je ook het aanbod kennen. De beste methode om dit te doen is door caravanbedrijven en caravanbeurzen te bezoeken. Wel moet je er op letten dat een caravan duurder is als je hem bij een caravanbedrijf koopt dan bij een particulier. Een caravan bedrijf moet namelijk een winstmarge halen om hun service en andere dingen te bekostigen. Ga dus goed op onderzoek uit om jouw gewenste caravan te vinden!

Technische staat

Heb jij je caravan naar wens gevonden? Dan is het handig om de technische staat van de caravan te bekijken. Kijk bijvoorbeeld eerst goed naar de buitenkant van de caravan, zo kan je zien of de caravan eventueel hagelschade heeft opgelopen. Kijk ook goed naar de kitnaden, hierbij moet je goed kijken of ze niet uitgedroogd zijn. Daarnaast raden wij je ook aan om te kijken of de rangeergrepen goed vast zitten. Ook is het erg belangrijk om te kijken naar de verlichting, uitdraaisteunen, oplooprem en stabilisator. De banden van de caravan lijken van buitenaf vaak goed, maar let ook even goed op het bouwjaar van de banden. Oude banden zijn vaak uitgedroogd en kunnen zich onvoorspelbaar gaan gedragen!

Daarna is het belangrijk om ook de binnenkant van de caravan te controleren. Controleer het interieur, check de wanden en de vloer op eventuele vochtplekken. Kijk daarnaast naar de keuken en toilet en de kranen of alles goed werkt. Kort samengevat nog even op een rijtje waar jij op moet letten bij de technische staat:

 • Contoleer op eventuele hagelschade
 • Controleer de kitnaden of deze niet uitgedroogd zijn
 • Zitten de rangeergrepen goed vast?
 • Hoe zit het met de verlichting, uitdraaisteunen, oplooprem en stabilisator van de caravan?
 • Zijn de banden van de caravan nog goed?
 • Hoe ziet het interieur eruit? Hebben de wanden en vloer geen vochtplekken?
 • Werken de keuken, toilet, kranen en ramen goed?

Een caravan verzekering?

Wij van vergelijkdirect.com raden je aan om je caravan goed te verzekeren. Waarom? Op deze manier kan je onbezorgd kamperen. Je hoeft je geen zorgen te maken over een gestolen of beschadigde caravan. Wij vergelijken verschillende verzekeraars om voor jou de beste dekking voor de beste prijs te vinden. Je kan deze vergelijking zelf via onze website maken, of wij doen dat voor jou telefonisch of via WhatsApp. Zo nemen wij jou het werk uit handen! Je kan ons telefonisch bereiken op 035-6857888, op dit nummer kan je ons ook whatsappen! En je kan ook nog met ons chatten via de website.

Veel gestelde vragen over caravan verzekeringen aan Bart en Vincent

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. de Bruins

Beantwoord door: Bart Houtman op 17/03/2020

Het is belangrijk om jouw caravan te verzekeren, zodat je onbezorgd op vakantie kan gaan. je hoeft je geen zorgen te maken over een gestolen of beschadigde caravan. meer weten over caravanverzekeringen? lees dan deze tekst. heeft de tekst jou niet het juiste antwoord gegeven? dan helpen we jou graag verder, wij zijn telefonisch bereikbaar op 035-6857888. ook kan je op dit nummer whatsappen!

Vraag van: B. Timmer

Beantwoord door: Bart Houtman op 17/03/2020

het trekgewicht van jou caravan hangt af van hoeveel gewicht jou auto is. want het trekgewicht van jou auto kan niet hoger zijn dan het gewicht van jouw auto zelf. het exacte trekgewicht van jouw auto kan je vinden op je kentekenpasje. Meer vragen over caravanverzekeringen? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).