Caravan verzekering vergelijken

Ga je binnenkort weer lekker met je familie en de caravan op vakantie, dan is een caravanverzekering geen overbodige luxe. Het is relatief goedkoop en het dekt de schade die jouw caravan bij andere veroorzaakt. Een caravan verzekering vergelijken kan op Vergelijkdirect.com!

Waarom een caravanverzekering afsluiten?

Schade die je bij anderen veroorzaakt, worden in de meeste gevallen gedekt door je autoverzekering. Maar in sommige gevallen ook weer niet. Staat je caravan niet gekoppeld aan je auto op een camping, dan kan het gebeuren – als je op een afhellend veld staat – dat je caravan wegrolt. Schade die je caravan dan bij anderen veroorzaakt, zal niet gedekt kunnen worden met een autoverzekering. Hiervoor moet je toch echt een caravanverzekering afsluiten. Met een caravanverzekering heb je ook dekkingen die jouw eigen caravan dekken tegen bepaalde schade.

Dekkingen

Er zijn meerdere dekkingen waardoor je eigen caravan ook beschermd wordt. De dekkingen zijn meestal opgedekt in pakketten.

Basispakket

Met het basispakket ben je vaak gedekt tegen schade door brand, diefstal en storm. Bestudeer goed de voorwaarden per verzekeraar. Bij een paar verzekeraars is de nieuwwaarde van de caravan gedekt tot maximaal zeven jaar na aankoop; bij andere verzekeraars weer niet.

Allrisk caravanpakket

Met een allrisk caravanverzekering heb je nog een stuk meer voordelen. Je caravanverzekering kun je uitbreiden met een dekking tegen ongelukken, rechtsbijstand, vervangend verblijf en hagelschade. Bij veel verzekeraars kun je enkel de hagelschadedekking afsluiten als je caravan een hagelbestendig dak heeft. Verzekeraars merkte namelijk op dat dit een grote kostenpost was toen mensen nog geen hagelbestendig dak hadden.

Aanvullende dekkingen

Er zijn ook nog aanvullende dekkingen die je naast je pakket kunt afsluiten. Je kunt bijvoorbeeld je inboedel mee laten verzekeren. Je inboedel is dan gedekt tegen diefstal en schade. Je kunt er ook voor kiezen om een buitenlanddekking af te sluiten. Hiermee is je caravan in de meeste gevallen door heel Europa verzekerd. Het kost wat extra premie, maar je hebt een stuk meer zekerheid.

Caravan verzekering vergelijken bij Vergelijkdirect.com

Een caravanverzekering is dus niet verplicht, maar wel handig om af te sluiten. Het is relatief goedkoop en je gaat met een geruster hart op vakantie. Bekijk goed per verzekeraar welke dekkingen je kunt afsluiten en welke verzekering het voordeligste is voor jou. Een caravan verzekering vergelijken doe je natuurlijk op Vergelijkdirect.com!

Lees hier meer over de caravanverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier