Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Interpolis caravanverzekering

Wij regelen binnen 5 minuten je caravanverzekering!

 • De goedkoopste verzekering met de beste voorwaarden
 • Vergelijk direct online met 15 andere caravanverzekeringen
 • De enige vergelijker met echte premies voor caravanverzekeringen

Caravanverzekering niet verplicht, wel handig!

Een caravanverzekering verzekert je tegen schade en diefstal aan je caravan, toercaravan, stacaravan of vouwwagen. In sommige gevallen valt de schade niet onder je autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Het is in deze gevallen prettig als de schade vergoed wordt. Ook wanneer de caravan dermate beschadigd raakt dat deze niet meer gebruikt kan worden is een caravanverzekering wel erg handig. Veel verzekeraars bieden je namelijk de mogelijkheid om je caravan te verzekeren voor vervangend vervoer of een vervangend vakantieverblijf. Je kunt dan nog genieten van je vakantie. Je caravan verzekeren kan al v.a. €4,80 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Caravanverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste caravanverzekeringen. Is je caravan gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade. De hoogte van het uit te keren bedrag verschilt wel per verzekeraar. Ga je je (nieuwe) caravan verzekeren, let dan goed op de hoogte van het bedrag wat je uitgekeerd krijgt bij diefstal. Wil je advies van onze experts op het gebied van diefstaldekking? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk aanvullende dekkingen

Caravan verzekeren tegen schade en hagelschade

Is hagelschade niet gewoon schade? Helaas niet! Schade ontstaan door hagel dien je apart mee te verzekeren bij het afsluiten van een caravanverzekering. Heb je een hagelbestendig dak? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen overige schades te verzekeren. De meeste verzekeraars bieden standaard een casco caravanverzekering aan. In dit geval is je caravan verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van je caravan.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk caravan verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe caravan wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk caravanverzekering af te sluiten. Een allrisk caravan verzekering dekt de nieuwwaarde van je caravan. Deze vorm van caravan verzekeren is duurder dan een standaard caravanverzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je caravan wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe caravan kunt kopen. Na 3 of 5 jaar verloopt deze nieuwwaarde regeling. Is je caravan ouder dan 3 of 5 jaar? Check dan de voorwaarden van de verzekeraars! Uiteraard weten wij precies bij welke verzekeraar je een goede nieuwwaarderegeling kunt meeverzekeren.

Bekijk aanvullende dekkingen

Op vakantie met de caravan geeft je een heerlijk gevoel!  Maar dit gevoel kan nog beter worden met een Interpolis caravanverzekering! Deze caravanverzekering neemt veel zorgen van je over en staat altijd voor je klaar. In dit artikel vertellen we je meer over een Interpolis caravanverzekering. De caravanverzekering Interpolis is alleen via de Rabobank af te sluiten. Let op! Hier zijn extra maandelijkse kosten aan verbonden die de Rabobank aan je door berekend!

Interpolis caravanverzekering

Een caravanverzekering verzekert je tegen schade en diefstal aan je caravan, toercaravan, stacaravan of vouwwagen. In sommige gevallen valt de schade niet onder je autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Het is in deze gevallen prettig als de schade vergoed wordt. Ook wanneer de caravan dermate beschadigd raakt dat deze niet meer gebruikt kan worden is een caravanverzekering wel erg handig. Veel verzekeraars bieden je namelijk de mogelijkheid om je caravan te verzekeren voor vervangend vervoer of een vervangend vakantieverblijf. Je kunt dan nog genieten van je vakantie. Je caravan verzekeren kan al v.a. €4,80 per maand!

De voordelen van een Interpolis caravanverzekering

Een Interpolis caravanverzekering geeft je veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen voor jou als verzekerde is dat je tot wel 3 jaar het aankoopbedrag van je caravan terugkrijgt. Dit aankoopbedrag heeft wel een limiet van 35.000 euro.  Als de periode van 3 jaar verlopen is en je caravan is dan total loss verklaard krijg je de dagwaarde terug. Een ander voordeel die een caravanverzekering Interpolis je biedt is dat er 24/7 een alarmcentrale beschikbaar is. Je zal nooit alleen met pech staan met de hulp van de Interpolis alarmcentrale. Verder vindt Interpolis het vanzelfsprekend om jouw inventaris standaard te verzekeren tot wel 1.500 euro!

Korting bij meerdere rubrieken

Interpolis wil jou ook erg graag tegemoetkomen wanneer je meerdere verzekeringen in verschillende rubrieken bij hen afsluit. Ze komen je graag tegemoet door middel van kortingen. Hoe meer rubrieken jij afgesloten hebt bij hen, hoe meer korting je zal krijgen. Zo bestaat de hoogste korting, bij het afsluiten van 5 rubrieken, uit wel 12%! Hiermee kan het voordelig zijn om al je verzekeringen onder te brengen bij Interpolis. Maar let op! Interpolis is alleen via de Rabobank af te sluiten. Maandelijks rekent de Rabobank een extra bedrag aan jou door als tussenpersoon!

De dekkingen

Bij een Interpolis caravanverzekering heb je de keuze uit twee verschillende basisdekkingen: beperkt casco en volledig casco. Wat bij volledig casco wel wordt verzekerd in tegenstelling tot beperkt casco zijn de eigen gebreken en elke andere onzekere gebeurtenis. Alle dekkingen vind je hieronder op een rij:

DekkingBeperkt cascoAll risk
Diefstal en inbraak

Brand, ontploffing, zelfontbranding

Storm en bliksem

Hagelschade

Eigen gebreken

Elke andere onzekere gebeurtenis

Tips tegen schade aan je caravan

Interpolis wil jou graag helpen schade te voorkomen, hier geven ze dan ook de volgende tips voor:

 • Maak voordat je de caravan stalt altijd alles in je caravan droog.
 • Zorg ervoor dat er geen ongedierte in de caravan achterblijft.<
 • Laat je caravan voor de vakantie goed nakijken. Denk hierbij aan: banden, remmen, rubbers van de ramen, etc.
 • Tap bij een caravan altijd de waterleiding af voordat deze de wintermaanden ingaat.

Vergelijk jouw Interpolis caravanverzekering

Naast de Interpolis caravanverzekering zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders van caravanverzekeringen. Alle aanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen, eigen premies en eigen dekkingen. Voor een volledig overzicht van de caravanverzekeringen is het handig voor jou om deze te vergelijken. Krijg een compleet overzicht van de mogelijkheden, zoek de beste voor jouw situatie en sluit binnen 5 minuten je caravanverzekering af. Met een gerust gevoel op vakantie!

Veel gestelde vragen over caravanverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: S. Davids

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

De kosten van een caravanverzekering zijn afhankelijk van de dekking die je wenst. Vaak is er een basisdekking en kan je je verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Onder de basisdekking vallen onder andere diefstal, inbraak, brand- en stormschade. Met een aanvullende dekking kun je je caravan verzekeren voor zaken zoals hagelschade, schade aan je inboedel en accessoires. Daarnaast wordt de hoogte van de premie bepaalt door je (gewenste) eigen risico. Je kunt je caravan al verzekeren v.a. €4,80

Vraag van: R. van Daalsem

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

Jazeker! Wij kunnen je helpen om de juiste caravanverzekering met dekking tegen hagelschade te vinden. Om je te helpen met opzeggen kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: F. v/d hals

Beantwoord door: Bart Houtman op 19/05/2019

Als jouw caravan, aanhangwagen of vouwwagen gekoppeld is aan jouw verzekerde auto, dan ben je gratis meeverzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Is jouw caravan of vouwwagen niet gekoppeld aan jouw autoverzekering, dan loopt de WA-dekking via jouw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan jouw caravan onderweg of thuis is niet meeverzekerd via jouw autoverzekering en deze schade kan erg hoog oplopen. Het is dus van belang wanneer de schade aan jouw caravan ontstaat en wiens schuld dat is! Zonder een caravanverzekering kan het dus voorkomen dat jouw caravan total loss wordt verklaard en dat je daadwerkelijk alles kwijt bent. Sluit je wel een caravanverzekering af, dan weet je in ieder geval zeker dat de kosten die gemaakt moeten worden om het te repareren worden vergoed. Bijna elke caravanverzekering kun je in veel gevallen op maat samenstellen. Je hebt verschillende keuzes op het gebied van eigen risico en dekkingen. Veel verzekeraars brengen dit onder in verschillende pakketten. Ga je een caravanverzekering vergelijken, dan zal je zien dat iedere verzekeraar een basisverzekering met aanvullende pakketten of dekkingen aanbiedt. In de onderstaande tabellen gaan we nader in op de gemiddelde basisverzekering en op de aanvullende opties die aan de basisverzekering toegevoegd kunnen worden.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.