Is je caravan verzekeren verplicht?

Een vraag die bij veel vakantiegangers leeft. Maar maak je geen zorgen. Op de vraag of je caravan verzekeren verplicht is, kunnen wij je een duidelijk antwoord geven; nee, je bent niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten voor je op vakantie gaat.

Waarom is dit niet verplicht?

Je caravan zal voornamelijk schade kunnen aanrichten als ie achter je auto gekoppeld is. Echter, de schade die je caravan dan veroorzaakt, zal gedekt worden door je verplichte WA autoverzekering. De auto trekt als het ware de aansprakelijkheid van de caravan. Schiet je caravan los op de snelweg? dan zal de schade alsnog gedekt worden door je autoverzekering.

Staat je caravan op een parkeerplaats losgekoppeld van je auto en brengt hij dan schade aan? dan is de schade niet gedekt met een autoverzekering. Het enige dat je dan nog kan doen is aanspraak doen op je aansprakelijksheidsverzekering.

Caravanverzekering afsluiten is verstandig

Is je caravan verzekeren verplicht? Nee, maar het is wel verstandig om te doen. De premies liggen relatief laag en je weet nooit wat er eventueel zou kunnen gebeuren. Je gaat pas echt met een gerust hart op vakantie als je een caravanverzekering hebt afgesloten.

Dekkingen

Bij veel verzekeraars kun je kiezen uit meerdere dekkingen. Veel van deze dekkingen zijn samengepakt tot een basispakket. Dit basispakket kun je uitbreiden met zogeheten aanvullende dekkingen. In de meeste basispakketten zijn de volgende dekkingen meegenomen:

  • Brand
  • Diefstal
  • Storm

Heb je een nieuwe caravan (tot en met 7 jaar)? dan is bij veel verzekeraars de nieuwwaarde gedekt als ie total loss is.

Hagelschade is een schade die niet door elke verzekeraar wordt gedekt. Hagel kan namelijk veel schade aan een caravan veroorzaken. Bij veel verzekeraars zijn er speciale regelingen zodat je toch een dekking tegen hagelschade kan afsluiten. Je eigen risico gaat bijvoorbeeld omhoog.

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekkingen zijn er ook nog dekkingen die je apart naast het basispakket kunt afsluiten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Pechhulp
  • Terugbrengservice
  • Vervangend verblijf
  • Rechtsbijstand
  • Inboedel

Benieuwd welke aanvullende dekkingen er nog meer zijn? Bekijk het per verzekeraar.

Gedekt in het buitenland

Bij veel verzekeraars ben je door heel Europa verzekerd. Met een caravan ga je natuurlijk op vakantie, dan is het ook wel handig om in het buitenland te zijn verzekerd. Let wel: ben je in het bezit van een stacaravan, dan ben je enkel verzekerd in de Benelux.

Is je caravan verzekering verplicht? Nee, wel verstandig

Je caravan verzekeren is niet verplicht, maar wel verstandig. Ben je dus op zoek naar een caravanverzekering? vergelijk verschillende caravanverzekeringen op Vergelijkdirect.com!

Lees hier meer over de caravanverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier