Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Is je caravan verzekeren verplicht?

We vertellen je er graag meer over

Laat ons je caravan verzekeren!

 • Kies uit meer dan 10 caravanverzekeraars
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
 • Hulp nodig? Bel ons op 035-6857888
Offerte aanvragen

Is je caravan verzekeren verplicht?

Een vraag die bij veel vakantiegangers leeft, maar maak je geen zorgen. Op de vraag of je caravan verzekeren verplicht is, kunnen wij je een duidelijk antwoord geven: nee. Je bent niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten voor je op vakantie gaat.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekkingen caravanverzekering

Verzekeraars hebben vaak meerdere dekkingen. Vaak kun je het basispakket uitbreiden met aanvullende dekkingen. Met een basispakket ben je verzekerd tegen schade door brand, storm en diefstal. Hagelschade is niet altijd verzekerd.

Bekijk meer

Aanvullende dekkingen

Je kunt je basisdekking uitbreiden met aanvullingen. Zo ben je nog beter verzekerd tegen schade. Je kunt vaak kiezen uit pechhulp of vervangend vervoer, maar ook je inboedel kan je meeverzekeren.

Bekijk meer

Carvanverzekering verplicht?

Daar kunnen we kort over zijn: nee, een caravanverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Je caravan kan namelijk schade aanrichten als het achter je auto gekoppeld is, maar je caravan kan zelf ook schade oplopen.

Bekijk meer

Caravanverzekering verplicht? Nee!

Je caravan zal voornamelijk schade kunnen aanrichten als ie achter je auto gekoppeld is. Echter, de schade die je caravan dan veroorzaakt, zal gedekt worden door je autoverzekering. De auto trekt als het ware de aansprakelijkheid van de caravan. Schiet je caravan los op de snelweg? Dan zal de schade alsnog gedekt worden door je autoverzekering. Maar hopelijk gebeurt dit nooit.

Staat je caravan ergens losgekoppeld van je auto en brengt hij dan schade aan? Dan is de schade niet gedekt met een autoverzekering. Het enige dat je dan nog kan doen is aanspraak doen op je aansprakelijkheidsverzekering.

Caravanverzekering afsluiten is verstandig

Is je caravan verzekeren verplicht? Nee, maar het is wel verstandig om te doen. De premies liggen relatief laag en je weet nooit wat er zou kunnen gebeuren. Met een caravanverzekering ga je pas echt met een gerust hart op vakantie.

Dekkingen

Bij veel verzekeraars kun je kiezen uit meerdere dekkingen. Veel van deze dekkingen zijn samengevoegd tot een basispakket. Dit basispakket kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. In de meeste basispakketten zijn de volgende dekkingen meegenomen:

 • Brand
 • Diefstal
 • Storm

Heb je een nieuwe caravan en is deze jonger dan 7 jaar? Dan is bij veel verzekeraars de nieuwwaarde gedekt als je caravan total loss is.

Hagelschade is een schade die niet door elke verzekeraar wordt gedekt. Hagel kan namelijk veel schade aan een caravan veroorzaken. Bij veel verzekeraars zijn er speciale regelingen zodat je toch een dekking tegen hagelschade kan afsluiten. Je eigen risico gaat bijvoorbeeld omhoog. Sommige verzekeraars dekken alleen de hagelschade bij een caravan hebt met een hagelbestendig dak.

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekkingen zijn er ook nog dekkingen die je apart naast het basispakket kunt afsluiten. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Pechhulp
 • Terugbrengservice
 • Vervangend verblijf
 • Rechtsbijstand
 • Inboedel

Benieuwd welke aanvullende dekkingen er nog meer zijn? Bekijk het per verzekeraar.

Gedekt in het buitenland

Bij veel verzekeraars ben je door heel Europa verzekerd. Met een caravan ga je natuurlijk op vakantie. Dan is het ook wel handig om in het buitenland te zijn verzekerd. Let wel op. Ben je in het bezit van een stacaravan? Dan ben je alleen verzekerd in de Benelux.

Is je caravanverzekering verplicht? Nee, wel verstandig

Je caravan verzekeren is dus niet verplicht. Maar het is wel verstandig. Ben je dus op zoek naar een caravanverzekering? Een caravanverzekering vergelijken doe je natuurlijk bij ons! Vul jouw wensen en eisen in. Wij laten je de beste resultaten zien. Wil je hulp bij het vergelijken? Neem dan gerust eens contact met ons op! We helpen je graag bij het vinden van de beste verzekering voor jou.

Veel gestelde vragen over of een caravanverzekering verplicht is

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Sem

Beantwoord door: Vincent Schokker op 14/11/2021

Op de vraag of je caravan verzekeren verplicht is, kunnen wij je een duidelijk antwoord geven: nee. Je bent niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten voor je op vakantie gaat, maar het is wel verstandig. Ben je dus op zoek naar een caravanverzekering? Een caravanverzekering vergelijken doe je natuurlijk bij ons! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Wessel

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/11/2021

Caravanverzekeringen vergelijken doe je makkelijk en snel via Vergelijkdirect. Vul jouw wensen en eisen in in onze vergelijker en wij laten je de beste en voordeligste mogelijkheden zien. Bekijk zelf nog even goed de voorwaarden per verzekeraar en je hebt jouw caravanverzekering gevonden! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Maya

Beantwoord door: Vincent Schokker op 12/11/2021

Er zijn aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten voor je caravanverzekering. Zo breid je je pakket uit. Je kunt bijvoorbeeld je inboedel mee laten verzekeren. De inboedel is dan gedekt tegen diefstal en schade. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een buitenlanddekking af te sluiten. Hiermee is je caravan in de meeste gevallen door heel Europa verzekerd. Het kost wat extra premie, maar je hebt een stuk meer zekerheid. Die zekerheid is ook wat waard! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.