Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Goedkoopste chaletverzekering

Een goede en goedkope chaletverzekering vind je via Vergelijkdirect!

De beste chaletverzekering vinden?

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Ja, help mij!

Chaletverzekering

Als je een chalet hebt, is dit waarschijnlijk je tweede thuis. Je wilt dan een goede verzekering zodat je je geen zorgen hoeft te maken. Ook niet als je er niet bent. In de zoektocht naar een goede chaletverzekering kunnen wij je helpen! Door naar jouw wensen en eisen te luisteren, helpen we jou met het vinden van de beste verzekering voor jouw chalet!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Opstalverzekering chalet

Het is aan te raden om een opstalverzekering af te sluiten voor je chalet. Je bent dan verzekerd tegen schade door brand bijvoorbeeld. Zonder opstalverzekering zijn de kosten bij schade voor jezelf. Deze kosten kunnen na brand al snel oplopen tot duizenden euro's. Bij sommige banken is een opstalverzekering verplicht voor een chalet.

Bekijk meer

Kosten chaletverzekering

De kosten van jouw chaletverzekering hangen af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de locatie van je chalet, maar ook het type chalet, de herbouwwaarde en de dekking die je kiest.

Bekijk meer

Chaletverzekering geeft een veilig gevoel

Een chalet gebruik je niet het hele jaar door. Ook staat deze recreatiewoning staat niet altijd in de buurt en soms zelfs in het buitenland. Een goede verzekering geeft dan een veilig gevoel. Een chalet verzekeren is niet altijd even makkelijk. Doordat ze kwetsbaar zijn, lopen ze snel schade op. Reguliere verzekeraars zijn dan ook voorzichtig als het gaat om het verzekeren van een chalet. Dit geldt ook voor een chalet in Nederland als jijzelf langere tijd in het buitenland woont.

Verzeker de opstal van je chalet

Als chaletverzekering kun je een opstalverzekering afsluiten. Om een hypotheek te krijgen voor je chalet, stellen veel banken het verplicht om een opstalverzekering te hebben. Is het niet verplicht? Denk er dan toch over na om dit wel af te sluiten. Met een opstalverzekering is je chalet namelijk verzekerd tegen schade. Hierbij kun je denken aan schade door brand. Je bent in dat geval niet alleen je tweede thuis kwijt. Maar het heeft ook nog eens financiële gevolgen. De kosten voor het opruimen en herbouwen kosten al snel duizenden zo niet tienduizenden euro’s. Zonder verzekering moet je dit dus zelf betalen.

Kosten chaletverzekering

Maar wat kost zo’n chaletverzekering dan? Dat hangt af van een aantal factoren. Deze zijn:

 • Het type chalet
 • De bouwwaarde van de woning
 • De dekking die je kiest
 • De hoogte van je eigen risico
 • De herbouwwaarde van je chalet
 • De regio waar de chalet staat

Voor een verzekeraar is het risico van een chaletverzekering hoger dan bij een huis. Dit komt doordat je er meestal niet vast woont. Sommigen verhuren hun recreatiewoning ook. Doordat een chalet niet in een woonwijk staat, is er ook minder zicht op deze woning. Niet alle verzekeraars verzekeren daarom chalets. Maar er zijn er genoeg die dit wel doen. Zij stellen dan bepaalde voorwaarden. Welke dit zijn, vind je in de polisvoorwaarden.

Goedkoopste chaletverzekering

De goedkoopste chaletverzekering is de basisdekking. Hiermee ben je verzekerd tegen brandschade en inbraak. Maar ook tegen schade door slecht weer. Ook het eigen risico dat je kiest weegt mee. Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager je premie.

Vind de beste verzekering voor jouw chalet

Om de beste chaletverzekering te vinden, kun je bij ons een offerte aanvragen. Je ontvangt een offerte op maat en op werkdagen kunnen we je binnen een uur verzekeren. Daarnaast zijn alle soorten dekkingen mogelijk. Doordat wij samenwerken met verzekeraars en heel veel verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken, kunnen wij de beste én de goedkoopste chaletverzekering voor jou vinden. Heb je vragen? Neem dan gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over de chaletverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Andries

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/10/2021

Vind een passende chaletverzekering door direct bij ons een offerte op te vragen! Niet alle verzekeraars bieden chaletverzekeringen aan doordat hier een hoger risico aan vast zit dan bij een woonhuis. Toch zijn er voldoende verzekeraars die het wel aanbieden. Door onze samenwerking met verzekeraars en ervaring in het vergelijken van verzekeringen, vinden we een passende verzekering voor jouw chalet! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Ashley

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/10/2021

De kosten van een chaletverzekeringen hangen af van verschillende factoren. Zo wordt er gekeken naar het type chalet, de bouwwaarde, de herbouwwaarde, de dekking die je kiest, de hoogte van het eigen risico dat je kiest en waar je chalet staat. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Sammy

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/10/2021

Om een hypotheek te krijgen voor je chalet, stellen veel banken het verplicht om een opstalverzekering te hebben. Is het niet verplicht bij jouw bank? Denk er dan toch over na om dit wel af te sluiten. Met een opstalverzekering is je chalet namelijk verzekerd tegen schade. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd
 • Chalet verzekeren op maat

Zelf je chaletverzekering samenstellen!

Breid je chaletverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude chaletverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude chaletverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe chaletverzekering!
 • Extra korting chaletverzekering?
  Combineer je chaletverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.