Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Chalet verzekeren

Een goede en goedkope chaletverzekering vind je via Vergelijkdirect!

De beste chaletverzekering vinden?

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Ja, help mij!

Chaletverzekering

Als je een chalet hebt, is dit waarschijnlijk je tweede thuis. Het is daarom aan te raden om een goede verzekering af te sluiten zodat je je geen zorgen hoeft te maken over schade aan je chalet. Ook niet als je er niet bent. In de zoektocht naar een goede chaletverzekering helpen wij je graag! Door jouw wensen en eisen aan ons door te geven, kunnen wij voor je aan de slag. We vergelijken verzekeringen en vinden de beste verzekering voor jouw chalet. Hoe we dat precies doen, vertellen we je graag.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Opstalverzekering chalet

Je kunt je chalet verzekeren tegen schade met een opstalverzekering. Het is zeer aan te raden om een opstalverzekering af te sluiten voor je chalet. Je bent dan namelijk verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand. Zonder opstalverzekering zijn de kosten bij schade voor jezelf. Deze kosten kunnen na brand, storm of waterschade al snel oplopen tot duizenden euro's. Dit wil je dan niet zelf moeten betalen. Bij sommige banken is een opstalverzekering voor een chalet zelfs verplicht.

Bekijk meer

Kosten chaletverzekering

De kosten van jouw chaletverzekering hangen af van verschillende factoren. Zo wordt er gekeken naar het type chalet, de bouwwaarde, de herbouwwaarde, de dekking die je kiest, de hoogte van het eigen risico dat je kiest en de locatie van je chalet.

Bekijk meer

Chaletverzekering geeft een veilig gevoel

Een chalet gebruik je niet het hele jaar door, maar je wil wel het hele jaar door voorkomen dat er schade aan je chalet ontstaat. Deze recreatiewoning hoeft daarnaast niet altijd in de buurt van je huis te staan en misschien heb je zelfs wel een chalet in het buitenland. Een goede verzekering geeft dan een veilig gevoel. Zeker als je niet in de buurt bent.

Een chalet verzekeren is niet altijd even makkelijk. Doordat dit kwetsbare woningen zijn, lopen ze snel schade op. Veel verzekeraars zijn dan ook voorzichtig als het gaat om het verzekeren van een chalet. Dit geldt als een chalet in Nederland staat en jijzelf langere tijd in het buitenland woont.

Verzeker de opstal van je chalet

Je kunt je chalet verzekeren met een opstalverzekering. Veel banken stellen het zelfs verplicht om een opstalverzekering voor je chalet af te sluiten. Anders krijg je geen hypotheek voor je chalet. Stelt jouw bank het niet verplicht? Denk er dan toch over na om deze opstalverzekering wel af te sluiten. Met een opstalverzekering is je chalet namelijk verzekerd tegen schade. Hierbij kun je denken aan schade door brand, storm of waterschade. Je kunt in dat geval niet alleen je tweede thuis niet meer in, maar het heeft ook financiële gevolgen. De kosten voor het opruimen van de schade en het eventueel herbouwen van je chalet kost al snel duizenden euro’s. Zo niet tienduizenden euro’s. Zonder verzekering moet je dit dus zelf betalen en daar zit je niet op te wachten.

Kostenchalet verzekering vergelijken verzekering chalet

Maar wat kost zo’n chaletverzekering dan? Dat is lastig te zeggen, omdat dit voor iedereen anders is. De premie voor je chaletverzekering wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Deze factoren zijn:

 • Het type chalet
 • De bouwwaarde van de woning
 • De dekking die je kiest
 • De hoogte van je eigen risico
 • De herbouwwaarde van je chalet
 • De regio waar de chalet staat

Voor een verzekeraar is het risico van een chalet verzekeren hoger dan bij een huis. Dit komt doordat je meestal niet het hele jaar in je chalet woont. Sommige mensen verhuren hun recreatiewoning ook. Daarnaast is er minder zicht op een chalet doordat deze niet in een woonwijk staat. Door dit hogere risico en verschil tussen een chalet en huis bieden niet alle verzekeraars een chaletverzekering aan. Maar er zijn er genoeg die dit wel doen. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden. Welke dit zijn, vind je in de polisvoorwaarden.

Goedkoopste chaletverzekering

De goedkoopste chaletverzekering is de basisdekking. Hiermee ben je verzekerd tegen brandschade en inbraak. Maar ook tegen schade door slecht weer. Vaak kun je nog wel uitgebreidere of aanvullende dekkingen afsluiten. Hierdoor is je chalet beter verzekerd, maar je betaalt ook wat meer premie.

Ook het eigen risico dat je kiest weegt mee. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt in geval van schade. Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager je premie. Kies je voor een lager eigen risico omdat je bij schade minder wil of kan betalen? Dan betaal je iets meer premie. Ga goed bij jezelf na wat voor jou het prettigs is.

Chalet verzekering vergelijken

Om de beste chaletverzekering te vinden, kun je bij ons een offerte aanvragen. Bij de aanvraag geef je wat gegevens en wensen door. Met deze informatie kunnen wij voor je aan de slag. Je ontvangt van ons een offerte op maat en op werkdagen kunnen we je zelfs binnen één uur verzekeren. Daarnaast zijn alle soorten dekkingen mogelijk. Doordat wij samenwerken met verzekeraars en heel veel verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken, kunnen wij de beste én de goedkoopste chaletverzekering voor jou vinden.

Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over de chaletverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Andries

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/10/2021

Vind een passende chaletverzekering door direct bij ons een offerte op te vragen! Niet alle verzekeraars bieden chaletverzekeringen aan doordat hier een hoger risico aan vast zit dan bij een woonhuis. Toch zijn er voldoende verzekeraars die het wel aanbieden. Door onze samenwerking met verzekeraars en ervaring in het vergelijken van verzekeringen, vinden we een passende verzekering voor jouw chalet! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Ashley

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/10/2021

De kosten van een chaletverzekeringen hangen af van verschillende factoren. Zo wordt er gekeken naar het type chalet, de bouwwaarde, de herbouwwaarde, de dekking die je kiest, de hoogte van het eigen risico dat je kiest en waar je chalet staat. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Sammy

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/10/2021

Om een hypotheek te krijgen voor je chalet, stellen veel banken het verplicht om een opstalverzekering te hebben. Is het niet verplicht bij jouw bank? Denk er dan toch over na om dit wel af te sluiten. Met een opstalverzekering is je chalet namelijk verzekerd tegen schade. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd
 • Chalet verzekeren op maat

Zelf je chaletverzekering samenstellen!

Breid je chaletverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude chaletverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude chaletverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe chaletverzekering!
 • Extra korting chaletverzekering?
  Combineer je chaletverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.