Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

a.s.r. chaletverzekering

Ontdek deze verzekering van a.s.r.

De beste chaletverzekering vinden?

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Ja, help mij

a.s.r. chaletverzekering

Heb jij een heerlijk chalet, strandhuis, stacaravan of tuinhuis om naartoe te gaan? Dan wil je dat dit goed verzekerd is, ook als je er even geen gebruik van maakt. We helpen je graag bij het vinden van een goede chaletverzekering. Wat dacht je van de a.s.r. recreatiewoningverzekering? We vertellen je graag meer over de voordelen, dekkingen en premie. Daarna kunnen we een offerte op maat voor je maken. Zo sluit jij altijd een passende verzekering af voor jouw recreatiewoning.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Basisdekkingen

Bij het afsluiten van een a.s.r. recreatiewoningverzekering heb je de keuze uit twee basisdekkingen: basis en allrisk. Met 'basis' ben je al voor heel veel schades verzekerd. Als je liever wat uitgebreider verzekerd wil zijn, kun je kiezen voor 'allrisk'. Met die dekking ben je namelijk ook verzekerd tegen onverwachte schade door vallen of stoten. En wil je nog beter verzekerd zijn? Dan kun je de basisdekking uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Bekijk meer

Aanvullende dekkingen

De vier aanvullende dekkingen die a.s.r. heeft om je recreatiewoning extra te verzekeren, zijn: 'bijgebouw of aanbouw', 'voortent of luifel', 'inboedel' en 'verhuur'. Voor iedereen zal het anders zijn welke aanvullende verzekeringen van belang kunnen zijn. Daarom vertellen we je graag wat meer over de dekkingen. Dan kun je zelf bepalen of je de basisverzekering zou willen uitbreiden.

Bekijk meer

Verzekering afsluiten

Ben je benieuwd of de a.s.r. recreatiewoningverzekering wat voor jou is? Dan kun je via ons vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aanvragen. Doordat we samenwerken met allerlei verzekeraars en verzekeringen met elkaar vergelijken, kunnen we jou een scherpe offerte geven. Op werkdagen kan je zelfs al binnen een uur verzekerd zijn.

Bekijk meer

Voordelen chaletverzekering a.s.r.

Een chaletverzekering van a.s.r. sluit je af bij een adviseur. Deze persoon schat jouw situatie in. Zo verzeker je nooit te veel of te weinig. Dit persoonlijke is iets dat a.s.r. heel belangrijk vindt. Jouw adviseur kan je daarnaast ook veel administratieve taken uit handen nemen. Heb je dus ooit last van schade? Of wil je iets wijzigen in je verzekering? Dan hoef je dat alleen maar bij je adviseur aan te geven. Handig! Maar regel je het herstel van schade liever zelf? Dan krijg je een schadevergoeding in de vorm van geld.

Als je jouw recreatiewoning wil verhuren, kun je dat bij a.s.r. meeverzekeren. Ook allerlei onderdelen van je vakantiehuis zijn te verzekeren. Denk hierbij aan zonnepanelen, een voortent of inboedel. Maar ook aan een aanbouw of een bijgebouw.

Wanneer je meerdere schadeverzekeringen bij a.s.r. afsluit, profiteer je van korting. Hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe hoger de korting. En wil je van de a.s.r. recreatiewoningverzekering af? Dan kun je deze op ieder moment dat jij dat wil opzeggen.

Basisdekkingen a.s.r. chaletverzekering

Wil je jouw recreatiewoning verzekering via a.s.r.? Dan kun je daarvoor kiezen uit twee basisdekkingen. Dit zijn ‘basis’ en ‘allrisk’. We leggen je graag even uit wat deze twee dekkingen inhouden.

Basis

Kies je voor basis? Dan ben je verzekerd voor schade die je recreatiewoning veroorzaakt bij anderen of hun spullen. Bijvoorbeeld als een deel van het dak van je woning afbreekt en schade veroorzaakt. Schade aan je eigen vakantiehuis door brand, storm en diefstal vallen in deze dekking. Dat geldt ook voor schade door water, ontploffing of een omgevallen boom. De vergoeding wordt gebaseerd op de herbouwwaarde of de aankoopwaarde van je woning. De inboedel in je recreatiewoning is het eerste jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde.

Als je recreatiewoning zo erg beschadigd is dat er kosten gemaakt moeten worden voor noodvoorzieningen, opruiming of heraansluiting, wordt dat ook vergoedt met deze basisdekking.

Allrisk

Als je voor allrisk gaat, ben je ook verzekerd tegen alles dat de basisdekking vergoedt. Maar deze dekking gaat nog een stapje verder. Zo is onverwachts vallen en stoten verzekerd. Bijvoorbeeld als je een pan op de kookplaat laat vallen. Maar ook als een emmer water over het parket omvalt. Dit soort onverwachte gebeurtenissen worden met allrisk vergoed.

Aanvullende dekkingen chaletverzekering a.s.r.

Naast de twee basisdekkingen kun je jouw verzekering uitbreiden. a.s.r. biedt hiervoor vier aanvullende dekkingen aan. We nemen je graag mee in wat deze dekkingen inhouden.

Bijgebouw of aanbouw

Heeft je vakantiehuis een serre, verhoging of iets anders dat aan de woning zit of ernaast staat? Dan kun je dit met deze dekking meeverzekeren.

Voortent of luifel

Bij een stacaravan gebruik je misschien een voortent of tentluifel. Met deze extra dekking kun je deze tent of luifel meeverzekeren tegen schade.

Inboedel

In jouw recreatiewoning staan allerlei spullen van jezelf. Denk aan meubels, decoratie en andere spullen. Door deze extra dekking af te sluiten, verzeker je jouw inboedel mee in geval van schade.

Verhuur

Woon jij niet altijd zelf in je recreatiewoning en verhuur je deze wel eens? Deze dekking vergoedt ook de schade die ontstaat als je jouw woning verhuurt aan een persoon of gezin. Dat geldt ook als je de woning minder dan zeventien weken per jaar aan toeristen verhuurt. Bijvoorbeeld als je de woning via Airbnb aanbiedt.

Premie chaletverzekering a.s.r.

Een adviseur berekent de premie van de recreatiewoningverzekering. Deze premie kun je per maand betalen. Maar je mag er ook voor kiezen om dit per kwartaal, zes maanden of jaar te doen. De hoogte van je premie hangt af van de waarde van je vakantiehuis. Als deze waarde stijgt of daalt, beweegt de premie mee.

Niet alleen de aankoop- of herbouwwaarde van je recreatiewoning speelt mee. Ook de locatie van de woning en het soort dak dat de woning heeft, heeft invloed. Daarnaast maakt het soort woning nog uit. Wil je bijvoorbeeld een strandhuis of stacaravan verzekeren? Of een chalet of tuinhuis? Verder zijn de dekking en eventuele aanvullende dekkingen die je kiest nog van invloed.

Eigen risico a.s.r.

Bij a.s.r. kun je zelf jouw eigen risico kiezen. Dit heeft invloed op je premie. Kies je namelijk voor een hoog eigen risico? Dan gaat je premie omlaag. Maar let op, want bij schade betaal je dan zelf ook maximaal je eigen risico. Pas als de schade duurder uitvalt, vergoedt a.s.r. dat. Als je voor een laag eigen risico kiest, betaal je wat meer premie. Maar in geval van schade hoef je dan zelf niets of niet veel te betalen.

Bij het afsluiten van deze verzekering kun je aangeven of je bij stormschade een eigen risico van €0,- of €375,- wil hebben. Voor alle andere schades kun je kiezen uit €0,-, €150,- €250,- of €500,-.

Chaletverzekering a.s.r. iets voor jou?

Wil je weten of de a.s.r. chaletverzekering perfect bij jouw recreatiewoning past? Dan kun je bij ons een offerte aanvragen. Wij maken een offerte op maat voor je. En vraag je dit op werkdagen aan? Dan kun je al binnen één uur verzekerd zijn. Verder zijn er verschillende dekkingen mogelijk. Het grote voordeel van je verzekeren via ons, is dat wij de beste én goedkoopste verzekering voor jouw recreatiewoning kunnen vinden. Hoe we dat doen? Door onze samenwerkingen met verzekeraars en doordat we verzekeringen vergelijken! Dus heb je vragen? Neem dan gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de a.s.r. recratiewoningverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Collin

Beantwoord door: Vincent Schokker op 05/06/2023

De premie die je voor een recreatiewoningverzekering betaalt, hangt af van het type woning dat je wil verzekeren. Is dit bijvoorbeeld een chalet, stacaravan, strandhuis of tuinhuis? Verder speelt de aankoop- of herbouwwaarde van je vakantiewoning een rol. Ook de locatie van de woning en het soort dak dat de woning heeft, is van invloed. Daarnaast hebben het eigen risico dat je kiest, de basisdekking en eventuele aanvullende dekkingen invloed op de premie. We kunnen je dus niet direct vertellen hoeveel je voor een recreatiewoningverzekering kwijt zal zijn, maar we kunnen wel een scherpe offerte voor je opmaken. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Noa

Beantwoord door: Vincent Schokker op 07/06/2023

Heb jij een heerlijk chalet, strandhuis, stacaravan of tuinhuis om naartoe te gaan? Dan wil je dat dit goed verzekerd is, ook als je er even geen gebruik van maakt. Dat doe je met een chalet- of recreatiewoningverzekering. We helpen je graag bij het vinden van de juiste verzekering voor jouw recreatiewoning. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Ryan

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/06/2023

Naast de twee basisdekkingen die a.s.r. aanbiedt, kun je jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. a.s.r. biedt hiervoor vier aanvullende dekkingen aan, namelijk 'bijgebouw of aanbouw', 'voortent of luifel', 'inboedel' en 'verhuur'. Voor iedereen zal het anders zijn welke aanvullende verzekeringen van belang kunnen zijn. Daarom vertellen we je graag wat meer over de dekkingen. Dan kun je zelf bepalen of je de basisverzekering zou willen uitbreiden. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Justin

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/05/2023

Bij a.s.r. kun je zelf jouw eigen risico kiezen. Dit heeft invloed op je premie. Kies je namelijk voor een hoog eigen risico? Dan gaat je premie omlaag. Maar let op, want bij schade betaal je dan zelf ook maximaal je eigen risico. Pas als de schade duurder uitvalt, vergoedt a.s.r. dat. Als je voor een laag eigen risico kiest, betaal je wat meer premie. Maar in geval van schade hoef je dan zelf niets of niet veel te betalen. Bij het afsluiten van deze verzekering kun je aangeven of je bij stormschade een eigen risico van €0,- of €375,- wil hebben. Voor alle andere schades kun je kiezen uit €0,-, €150,- €250,- of €500,-. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Tony

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/06/2023

Via Vergelijkdirect kun je vrijblijvend een offerte opvragen voor jouw chaletverzekering. Het grote voordeel van je verzekeren via ons, is dat wij de beste én goedkoopste verzekering voor jouw recreatiewoning kunnen vinden. Hoe we dat doen? Door onze samenwerkingen met verzekeraars en doordat we verzekeringen vergelijken! Op werkdagen kun je zelfs al binnen een uur verzekerd zijn. We helpen je graag. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd
 • Chalet verzekeren op maat

Zelf je chaletverzekering samenstellen!

Breid je chaletverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude chaletverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude chaletverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe chaletverzekering!
 • Extra korting chaletverzekering?
  Combineer je chaletverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.