Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Beste huisdierenverzekering

Ontdek welke verzekering het beste voor jou is.

Vergelijk nu dierenverzekeringen

 • Kies zelf de dierenverzekering die bij jouw huisdier past
 • Direct verzekeren bij verzekeraar
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Basis, Ongevallen, Uitgebreid)
Start vergelijken

Beste huisdierenverzekering

Wat is nou de beste huisdierenverzekering? Dat is een vraag waar geen duidelijk antwoord op te geven is. Wat de beste dekkingen en regelingen voor jou zijn, hoeven natuurlijk niet als het beste te worden ervaren door anderen. Vergelijk dus verschillende huisdierenverzekeringen en kies de beste voor jou!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekking kun je ook aanvullende dekkingen afsluiten voor je huisdierenverzekering. Zo kun je onder andere een extra verzekering afsluiten voor vaccinaties, chemotherapie, castratie of behandelingen aan heupen of ellebogen. Wanneer je een van deze punten verwacht, is een aanvullende dekking het overwegen waard.

Bekijk meer

Premie

De premie voor een huisdierenverzekering hangt van verschillende factoren af. Denk hierbij aan het vergoedingspercentage, maar ook het eigen risico, het maximaal te verzekeren bedrag en de leeftijd en het ras van je huisdier.

Bekijk meer

Beste huisdierenverzekering

Wat de beste huisdierenverzekering is, verschilt per persoon. Het hangt namelijk af wat de beste dekking is voor jouw huisdier. Soms zijn hier meerdere aanvullende verzekeringen voor nodig, maar soms is de basisdekking ook ruim voldoende. Daarom raden we je aan om verzekeringen met elkaar te vergelijken en dat kan bij ons!

Bekijk meer

Beste huisdierenverzekering

Bij ons vergelijk je huisdierverzekeringen van drie verzekeraars. Namelijk Reaal Dier & Zorg, Figo (voorheen Petplan) en OHRA. Er zijn verzekeraars die meer pakketten kunnen aanbieden. Je moet dus goed opletten welke behandelingen er wel en niet worden opgenomen in het pakket. Er zijn ook behandelingen die je extra kan verzekeringen. Dit zijn aanvullende dekkingen’.

Aanvullende dekkingen

Het verschilt per verzekeraar welke aanvullende dekkingen er zijn. Het kan voorkomen dat een medische behandeling bij één verzekeraar in het basispakket zit, maar dat het bij een andere verzekeraar een aanvullende dekking is. Enkele behandelingen die bij de meeste verzekeraars wel als aanvullende dekking worden aangeboden zijn:

 • Vaccinaties
 • Chemotherapie
 • Castratie
 • Behandelingen aan heup en ellebogen
 • Gebitsbehandeling
 • Crematiedekking

Wil je geen risico nemen met je huisdier? Dan kun je één of meerdere aanvullende dekkingen afsluiten.

Premie

Wil je weten wat je maandelijkse kosten zijn? In dat geval heb je nog wat meer keuzes te maken dan enkel het pakket. Je premie hangt namelijk nog van meer factoren af. Denk hierbij aan het vergoedingspercentage en het eigen risicopercentage. Maar ook het maximaal te verzekeren bedrag weegt mee. Net als de leeftijd en het ras van je huisdier.

Vergoedingspercentage

Krijg je een rekening van je dierenarts? Het vergoedingspercentage bepaalt hoeveel procent van de behandeling door je verzekeraar wordt vergoed. De rest van de rekening betaal je zelf. Het percentage dat de verzekeraar betaalt ligt vaak tussen de 50% en 90%.

Eigen risico beste huisdierenverzekering

Elke dierenverzekeraar hanteert een eigen risicopercentage. Tot dit bedrag moet je uit eigen zak betalen per jaar. Pas nadat je die kosten hebt gemaakt, dekt je verzekeraar de rest van je kosten.

Maximaal te verzekeren bedrag

Ook verzekert elke verzekeraar kosten tot een bepaalde hoogte. Heb je hogere kosten? Dan moet je dat uit eigen zak betalen. Hoe hoger het maximaal te verzekeren bedrag, hoe hoger je maandelijkse premie is.

Leeftijd en ras

Heb je net een nieuwe puppy of kitten? Hiervoor betaal je minder premie dan wanneer je huisdier al tien jaar oud is. Dit heeft te maken met het feit dat oudere dieren vaak meer behandelingen nodig hebben. En meer behandelingen kosten meer geld. Het ras van je huisdier maakt ook uit. Grotere rassen zijn vaak duurder dan kleine rassen.

Beste huisdierenverzekering vergelijken

Wat de beste huisdierenverzekering is, verschilt dus per persoon. Er zijn een veel dierenverzekeringen. Ze hebben allemaal verschillende premies. Het kan daarom onoverzichtelijk worden welke keuze je moet maken voor je huisdier. We helpen je hier graag bij! Op Vergelijkdirect.com worden de pakketten van drie verzekeraars met elkaar vergeleken. Vergelijk deze pakketten nu en bespaar veel geld! Vul jouw wensen en eisen in in onze vergelijker. Zo krijg je de beste en meest voordelige verzekeringen te zien die het beste bij jou passen! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de beste huisdierenverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Marcelle

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/11/2021

Er zijn veel aanvullende dierenverzekeringen. Zo kun je onder andere kiezen uit een dekking voor castratie of sterilisatie, het zetten van een identificatiechip, gedragtherapie of zorg tijdens een reis. Maar ook een crematie of chemotherapie kan je verzekeren. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Nicky

Beantwoord door: Vincent Schokker op 04/12/2021

Een goedkope huisdierenverzekering is een basisverzekering zonder aanvullende dekkingen. Daarnaast drukt een hoog eigen risico op de premie. Hoe lager het maximaal te verzekeren bedrag van je verzekeraar is, hoe lager je premie is. Maar denk goed na of je wel de goedkoopste dekking wil. Soms is dat niet wat je nodig hebt. Meer dekkingen kosten ook wat meer premie, maar je bent dan wel beter verzekerd. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jasmine

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/12/2021

Je kunt een aanvullende dekking afsluiten om ook verzekerd te zijn tegen castratie of sterilisatie van je huisdier. Wanneer je deze operatie van plan bent, is een dierenverzekering die sterilisatie en castratie dekt, zeker het overwegen waard. De kosten hiervan kunnen namelijk flink oplopen. Zeker bij een sterilisatie op latere leeftijd van je huisdier. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Thirsa

Beantwoord door: Vincent Schokker op 26/11/2021

Wat de beste huisdierenverzekering is, verschilt per persoon. Het hangt namelijk af wat de beste dekking is voor jouw huisdier. Soms zijn hier meerdere aanvullende verzekeringen voor nodig, maar soms is de basisdekking ook ruim voldoende. Daarom raden we je aan om verzekeringen met elkaar te vergelijken en dat kan bij ons! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Koen

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/12/2021

Het kan gebeuren dat je huisdier agressief is naar andere dieren of mensen. Ook kan het gebeuren dat je huisdier spullen vernielt. Maar je hond kan ook erg veel blaffen. Een gedragstherapeut kan dan helpen. Zo kan je huisdier weer alleen thuiszijn. Een gedragstherapeut observeert het huisdier. Deze ziet de motivatie achter het gedrag. Je krijgt tips om hiermee aan de slag te gaan. Gedragstherapie wordt alleen vergoedt als de therapie uitgevoerd wordt door een dierenarts of gedragstherapeut die aangesloten is bij stichting Certipet. Let hier dus goed op wanneer je op zoek gaat naar een gedragstherapeut. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met 13 dierenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Enige vergelijker huisdierenverzekeringen
 • Dierenverzekering op maat

Kies jouw huisdierenverzekering!

Ontdek direct welke huisdierenverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2020 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige dierenverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe dierenverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Huisdierenverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste huisdierenverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.