Beste huisdierenverzekering

Wat is nou de beste huisdierenverzekering? Dat is een vraag waar geen duidelijk antwoord op te geven is. Wat de beste dekkingen en regelingen voor jou zijn, hoeven natuurlijk niet als het beste te worden ervaren door anderen. Vergelijk dus verschillende huisdierenverzekeringen en kies de beste voor jou!

Dierenverzekeraars

Bij Vergelijkdirect.com vergelijken we de huisdierverzekeringen van drie verzekeraars: Reaal Dier&Zorg, Petplan en OHRA. Er zijn verzekeraars die meer pakketten kunnen aanbieden. Je moet dus goed opletten welke behandelingen er wel en niet worden opgenomen per pakket. Er zijn ook behandelingen die je er extra bij kan laten verzekeringen. Dit zijn zogeheten aanvullende dekkingen’.

Aanvullende dekkingen

Het verschilt per verzekeraar welke aanvullende dekkingen er zijn. Het kan voorkomen dat een medische behandeling bij één verzekeraar in het basispakket zit, maar dat het bij een andere verzekeraar een aanvullende dekking is. Enkele behandelingen die bij de meeste verzekeraars wel als aanvullende dekking worden aangeboden zijn:

  • Vaccinaties
  • Chemotherapie
  • Castratie
  • Behandelingen aan heup en ellebogen
  • Gebitsbehandeling
  • Crematiedekking

Wil je geen risico nemen met je huisdier? dan kun je één of meerdere aanvullende dekkingen afsluiten naast je gekozen pakket.

Premie hangt af van¦?

Wil je weten wat je maandelijkse kosten zijn? dan heb je nog wat meer keuzes te maken dan enkel het kiezen van het pakket. Je premie hangt ook af van het vergoedingspercentage, het eigen risicopercentage, het maximaal te verzekeren bedrag en de leeftijd en het ras van je huisdier.

Vergoedingspercentage

Krijg je een rekening van je dierenarts? dan bepaalt het vergoedingspercentage hoeveel procent van de behandeling door je verzekeraar wordt vergoed. Het te vergoede percentage ligt vaak tussen de 50% en 90%.

Eigen risico

Elke dierenverzekeraar hanteert een eigen risicopercentage. Tot dat bedrag moet je uit eigen zak betalen per jaar. Pas nadat je die kosten hebt gemaakt, dekt je verzekeraar de rest van je kosten.

Maximaal te verzekeren bedrag

Elke verzekeraar verzekert de kosten voor je tot een bepaalde hoogte. Heb je hogere kosten? dan moet je dat uit eigen zak betalen. Hoe hoger het maximaal te verzekeren bedrag, hoe hoger je maandelijkse premie is.

Leeftijd en ras

Heb je net een nieuwe puppy of kitten? dan betaal je minder premie dan wanneer je huisdier al tien jaar oud is. Dit heeft te maken met het feit dat oudere dieren vaak meer medische behandelingen nodig hebben. Het ras van je huisdier maakt ook uit. Grotere rassen zijn vaak duurder dan kleine rassen.

Beste huisdierenverzekering vergelijken

Wat de beste huisdierenverzekering is, verschilt dus per persoon. Op Vergelijkdirect.com worden de pakketten van drie verzekeraars met elkaar vergeleken. Vergelijk deze pakketten nu en bespaar veel geld!

Lees hier meer over de dierenverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier